HÍREK

Csenterics: "Nagyon motiváló volt az a pár nap, amit a felnőtt csapattal tölthettem"

2021-03-26

Csenterics: "Nagyon motiváló volt az a pár nap, amit a felnőtt csapattal tölthettem"

Mint arról beszámoltunk, a 16 éves Csenterics Adrián aláírta első profi szerződését klubunkkal. A fiatal kapust az első benyomásairól kérdeztük.

Ilyenkor szokás megkérdezni: mit érzel életed első profi szerződésének aláírása után?
- Nagyon boldog vagyok, és örülök a klub bizalmának, szerintem ez a legnagyobb visszajelzés felém, hogy az elvégzett munka, a mindennapi edzés jó irányba megy, és megéri csinálni. Örömteli, hogy az MTK Budapesttel köthettem meg az első profi szerződésem.

Mikor tudtad meg, hogy profi szerződést kínálhat a klub?
- Pár hete beszéltünk az ügynökömmel, aki jelezte, hogy az MTK szeretne profi szerződést kötni velem. Kicsit meglepett a hír, még akkor is, ha számítottam rá, hogy valamikor megtörténhet, mégis kicsit pozitív sokk volt.

Milyen volt az a pár nap, amit a felnőtt csapattal együtt tölthettél?
- Nyilván izgultam, amikor feljöttem, hiszen ez egy új közeg, de izgatottan vártam, hogy az első csapattal készülhessek. Rengeteg pozitív élményt kaptam ebben a pár napban. Ami azonnal szembetűnő volt, hogy mindenki mennyire befogadó. Amikor bekerültem az egymás közti játéknál a kapuba, és egy jó felpasszom után Kanta József mondta, hogy "bravó kicsi, nagyon jó volt a felpassz", akkor realizálódott bennem, hogy hova is kerültem. Remek élmény volt ez a pár nap, motivál a további munkában.

Mik a céljaid, akár már "középtávon"? 
- Nyilván nem szeretném, hogy ez a szerződés megelégedettséggel töltsön el, és befolyásolja a teljesítményemet negatív irányba. Ez nekem inkább plusz motivációt ad, hogy ha már "profiként" tudok játszani a mérkőzéseken, úgy is kell teljesítenem. Ugyanazt a magabiztosságot és hitet kell az edzésbe és a mérkőzésekbe beletennem, amit eddig, továbbra is olyan elhivatottsággal dolgozni, mintha meg sem történt volna a szerződés.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman