HÍREK

Cseke: "Szeretnénk mielőbb minél több pontot gyűjteni" (lapszemle)

2020-12-09

Cseke: "Szeretnénk mielőbb minél több pontot gyűjteni" (lapszemle)

A Nemzeti Sport Cseke Benjámint kérdezte a Honvéd elleni meccsről és a szezonról.

Két ellentétes félidőt hozott a Honvéd és az MTK újpesti mérkőzése. Az elsőben a kispestiek akarata érvényesült, kétgólos előnyre tettek szert, majd a másodikban kiengedték kezükből a győzelmet, és a kék-fehérek feljavuló játékkal kiegyenlítettek.

„Nem tudok magyarázatot adni arra, hogy az első játékrészben miért nem tudtunk kibontakozni – nyilatkozta lapunknak Cseke Benjámin, az MTK 26 éves középpályása. – Ennek oka talán a soha nem látott összetételű kezdőcsapatunkban keresendő, de csak találgatni tudok. Az első félidő végéig úgy tűnt, rossz napot fogtunk ki, mindenki a tudása alatt játszott, de a folytatásra felpörögtünk. Michael Boris vezetőedző megőrizte higgadtságát. A szünetben elmondta, hogy többre vagyunk képesek, nem mutattuk meg, amit tudunk, márpedig jobb csapat vagyunk a Honvédnál. Ezt az attitűdöt a második félidőben kivittük a pályára, felgyorsultunk, agresszívabbak voltunk védekezésben, közelebb helyezkedtünk az ellenfélhez. A frissességünknek és a lendületünknek köszönhető, hogy hamar megszereztük a szépítő gólt és visszajöttünk a meccsbe.”

Az egyenlítő találatra a 85. percig kellett várni. Ekkor a mezőny addigi legjobbja, Hidi Patrik hozott össze egy tizenegyest, amelyet a meccs emberévé előlépő Cseke Benjámin értékesített – a középpályás ezáltal javította hibáját, hiszen a kispestiek második gólja előtt lecsúszott felszabadításával voltaképpen gólpasszt adott Hidinek.

„Felüdülés volt kiegyenlíteni, mivel tagadhatatlanul akadt egy hibám a mérkőzésen, amiből gólt kaptunk – mondta az MTK második góljának szerzője. – A tizenegyesrúgásnál azonban sosem izgulok, higgadtan állok labda mögé. Igaz, profi pályafutásom során elvétve jutottam szóhoz, nem ott szerepeltem a hierarchiában, ahol véleményem szerint kellett volna, most azonban én vagyok kijelölve a büntetőrúgásra.”

Pontmentésével az MTK továbbra is magabiztosan őrzi helyét a felsőházban. A döntetlen kicsikarása sokat jelent az együttesnek, hiszen nem csökkent a távolság a kiesőhelyen tanyázó rivális és közte.

„A sírból hoztuk vissza ezt a meccset, örültünk az egy pontnak, főleg azért, mert nem jött hozzánk közelebb a Honvéd – ecsetelte Cseke Benjámin. – Főleg arra kell figyelnünk, hogy akik a tabellán mögöttünk vannak, maradjanak is ott. Az MTK-nak az élvonalban a helye, nem elég, ha két-három évente mutatja meg magát az első osztályban. Ennek fényében a bennmaradást és a legalább negyvenöt pont megszerzését tűztük ki célul. Szeretnénk minél több pontot gyűjteni, hogy a harmadik körnek minél kedvezőbb helyzetből vághassunk neki.”

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman