HÍREK

Csak a szépítésig jutott NB III-as csapatunk Nagykanizsán

2023-11-18

Csak a szépítésig jutott NB III-as csapatunk Nagykanizsán

3-2-re alulmaradt Kanta József vezetőedző együttese.

Az NB III második köre a 16. fordulóval rendhagyó módon nem vasárnap, hanem szombaton vette kezdetét - köszönhetően a magyar felnőtt válogatott vasárnapi találkozójának. Az MTK Budapest II nyáron 1-1-es döntetlenre végzett a Nagykanizsával hazai pályán, most pedig Zala vármegyében is összemérték tudásukat a csapatok.

Kanta József vezetőedző együttese ezúttal a megszokottnál több, öt visszajátszóval számolhatott: Miknyóczki Ádám, Kovács Patrik, Biben Barnabás és Zuigeber Ákos mellett Richlord Ennin is ott volt a kezdőcsapatban. Mellettük hosszabb kihagyás után tért vissza a pályára a csapatkapitány, Bene Domonkos.

Ennek ellenére a tabellán 3. Nagykanizsa hamar kezébe vette az irányítást és főleg az első félidőben folyamatosan kisebb lehetőségeket tudott kialakítani. Emellé a vezetést is hamar megszerezték a hazaiak, hiszen a 8. percben János kapott jó előreívelést, majd átemelte a tizenhatos sarkára kifutó Balázst (1-0).

Nem sokkal később egy beívelés középen megcsúszott, Lőrincz viszont 8 méteren rádőlhetett, ám kísérletébe éppen belelépett Farkas, így kevéssel mellépattogott. Még mindig az első 20 percben jártunk, amikor János vezette rá lendületből védelmünkre, majd Molnárral szemben váratlanul bal lábára tette és 15 méterről lőtt, Balázs eldőlve tolta ki. A 37. percben Varga Dominik beadásáról ketten is centiméterekkel maradtak le a hosszún, óriási helyzetben.

Szünet után viszont hamar egyenlítettünk, miután Szökrönyös a bal szélről, tizenhatosunk magasságából váratlanul megpróbálta visszaadni a védőknek, de éppen Ennin mellére lőtte a labdát. A támadó megszelidítette, majd meglódult vele és tökéletesen szöktette Zuigebert, aki a védők mögött átvette, eltolta Haála előtt és kilőtte a jobb felsőt (1-1).

Szinte a középkezdésből közel járt a gólhoz a Nagykanizsa, János játszott középre, Kondor azonban 6 méterről mellépasszolta. Az 56. percben Varga Dominik cselezgetett a bal oldalon és adott be az alapvonalról, a hosszún János bólintott, de kissé középre ment, így Balázs bravúrral kitolta. Nem sokkal később Lőrincz kanyarított középre, rendezetlen védelmünk közepén Szilágyi fejelhetett a hosszú irányába, ám Balázs nagy mentéssel ezt is hárította.

Ezután viszont eldöntötte a három pont sorsát a piros-kék együttes. A 62. percben előbb János mélyről érkező, jobb oldali, lapos passza jutott el Lőrinczig, ő pedig élesen átvette, ezzel lerázta védőinket és közvetlen közelről a kapuba gurított (2-1); majd egy beadás után Kondor erős kísérlete még elakadt Farkasban, de a felfutó Szilágyi átvette, megtolta és 15 méterről a jobb alsóba lőtt - Balázs nem láthatott semmit (3-1).

A meccs utolsó fél órájára elapadtak a helyzetek, de a 90. percben egy szögletből sikerült szépítenünk. Herczeg sarokrúgását Biben fejelte tovább a tizenhatos rövid oldalán, a hosszún pedig Vas robbant be és közelről a kapuba bólintott (3-2).

A pontszerzést azonban nem sikerült már elérnie az MTK Budapest II-nek, november 26-án a Paks II ellen játsszuk majd az utolsó bajnokit 2023-ban.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 16. forduló
Nagykanizsai Olajbányász Stadion

FC Nagykanizsa - MTK Budapest II 3-2 (1-0)

Gólszerzők: János (8.), Lőrincz (62.), Szilágyi A. (65.), illetve Zuigeber (52.), Vas (90.)

FC Nagykanizsa: Haála - Szabó P., Szanyi, Bence, Varga D. - Pintér D. (Godzsajev-Telmán, 77.), Szökrönyös - János (Sági, 72.), Szilágyi A. (Józsa, 83.), Lőrincz - Kondor

MTK Budapest II: Balázs J. - Miknyóczki (Anokye, 66.), Stumpf, Farkas, Molnár K., Kovács P. - Biben, Bene (Herczeg, 66.), Antal (Weisz, 84.), Zuigeber (Kenesei, 84.) - Ennin (Vas M., 74.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman