HÍREK

Budapest Honvéd – MTK Budapest szombat, 15:30 IV. rész

2015-07-25

Budapest Honvéd – MTK Budapest szombat, 15:30 IV. rész

Nagy múltra tekint vissza a két pesti csapat párharca. Az MTK 1902-ben, a Kispest 1916-ban mutatkozott be a legjobbak között, ahol a csúcsra járatták magukat. Mindkét gárda világszerte is ismertté vált.

Az MTK-s bajnoki címek sorában, jó három évtizednyi szünet után, 1987-ben sikerült győzni Bognár Gyuriéknak. A Verebes József-féle „meglátjamestermennifog” csapat volt magyar bajnok. Közben az a szégyen is megesett, hogy története során először kiesett a klub az első osztályból.

A következő sikerszéria a Várszegi-érához fűződik: az ezredfordulón négy MTK bajnoki cím született Garami József és Egervári Sándor irányítása mellett. Ez idő tájt a Magyar Kupát is sikerült háromszor elhódítania az Illés, Halmai fémjelezte gárdának.

A Honvédnak hamarabb összejött a hatalomba való visszatérés. A 80-as évek igazi sikerszériát jelentettek a klub történetében: 1993-mal bezárólag nyolc bajnoki címet ünnepelhettek, két kupagyőzelem mellett. A Honvéd képezte az utolsó, Mezey György vezette, világbajnoki résztvevő magyar futballválogatott gerincét.

Azóta három kupasikert tudhatnak magukénak, ám a bajnokságban, lassan negyedszázad alatt, egyszer sikerült dobogón végezniük.

A Bozsik József Stadionban, szombaton 15:30-kor kezdődő mérkőzés élő, szöveges közvetítése ITT olvasható. A találkozót az M4 Sport közvetíti.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman