HÍREK

Búcsú a Magyar Kupától

2023-02-01

Búcsú a Magyar Kupától

Vereséget szenvedtünk a Mezőkövesd ellen, így kiestünk a Magyar Kupából.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Antal Péter (Katona, Baghy, Ring)

Gólszerző: Drazic (20.), Lukic (50.)

MTK Budapest: Rácz – Poór, Szépe, Bobál, Varju (Palincsár, 57.) – Kata (Horváth, 85.), Kocsis (Stieber, 57.) – Kovács Mátyás, Bognár, Zuigeber (Kapronczai, 74.) – Németh (Zsóri, 46.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai – Vajda, Pillár, Lukic, Kállai – Cseri (Babunskyi, 56.), Brtan, Ephestion (Steliano, 72.) – Drazic, Bobál (Besirovic, 46.), Molnár (Karinitskiy, 56.)

Vezetőedző: Kuttor Attila

A Magyar Kupa ötödik fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért az első osztályú Mezőkövesd Zsóry FC együttesét fogadtuk. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, de az utolsó pillanatban sikerült szögletre menteni a próbálkozást. A sarokrúgás Lukichoz pattant, akinek léc alá tartó lövését Rácz szépen védte.

A 13. percben újra meleg pillanatokat éltünk át: előbb Ephestion lövését blokkoltuk, majd Bobál közeli lövését védte bravúrral Rácz. Egy perccel ezután Bognár nagyszerűen ugratta ki Némethet, aki nagy helyzetben ezúttal egyből lőtt, de nem találta el a kaput.

A 20. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Cseri beadását Kállai fejelte középre, Drazic pedig mindenkit megelőzve lőtt a jobb alsó sarokba (0-1).

A 22. percben Molnár tűnt fel a tizenhatoson belül, fejesét magabiztosan védte Rácz. A 38. percben Zuigeber távoli lövése után az egyik mezőkövesdi játékos kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, de nem kaptunk büntetőt.

A bekapott gól után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, de igazán nagy lehetőség egyik oldalon sem adódott az első félidő végéig, így egygólos hátrányban mentünk a szünetre.

A második félidőt is jobban kezdte a Mezőkövesd: Besirovic szögletéből Lukic belsőzött a léc alá (0-2).

Az 58. percben a csereként beálló Stieber adott be gyönyörűen a jobb oldalról, az utolsó pillanatban Kállai rúgta ki a labdát az érkező Zsóri elől. Három perccel később Ephestion bal lábas lövését ütötte ki Rácz.

A 63. percben Stieber kísérletezett távolról, megpattanó lövését Tordai fogta. A 76. percben szép támadást vezettünk, melynek végén Kovács centerezett Palincsárhoz, aki közelről lőtt, ám Pillár blokkolni tudott.

A 80. percben Kapronczai beadására Palincsár érkezett a rövidnél, közvetlen közelről megeresztett lövése Tordairól pattant ki Zsóri elé, akinek próbálkozását hősiesen blokkolták a védők. A 84. percben újra nagy helyzet adódott Zsóri előtt, de megint beleléptek a védők a lövésbe.

Sajnos a hajrában sem sikerült betalálnunk, így a nyolcaddöntőben búcsúztunk a kupától.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman