HÍREK

Brusztolós NB III-as siker az Újpest II ellen

2023-04-23

Brusztolós NB III-as siker az Újpest II ellen

Barkóczi találata döntött, az MTK Budapest II tovább küzd a harmadik helyért.

NB III-as csapatunk a visszalépő klubok miatt a múlt héten nem lépett pályára, így az Újpest II - őszi legyőzőnk - ellen frissebben térhetett vissza a bajnoki küzdelmekbe.

Kanta József vezetőedző az első keret játékosai közül Somodi Bencére számíthatott, illetve ott volt a keretben a 2005-ös születésű, montenegrói Petar Kustudic is.

Hazai helyzettel kezdődött a mérkőzés, a 6 NB I-es meccsel is rendelkező Mucsányi lépett befelé a bal oldalról és váratlanul visszahúzta a rövid sarok felé, de az oldalhálót találta el. Nem sokkal később Kapronczai tört előre és ballal, 14 méterről, bal oldalról, erővel keresztbe lőtt. A 10. minutumban jártunk először igazán közel a gólhoz, ekkor Juhász Levente beadását Dóra viszonylag távolról, 13 méterről ívesen bólintotta rá, a kapusnak esélye sem volt, de a játékszer a lécet is érintve kapu mögé csúszott.

A 18. percben aztán újra az Újpest veszélyeztetett. Egy szögletet Somodi nem tudott messzire elütni, így ott maradt az ötös tájékán. Előbb Fehér, majd Eckl is közelről próbálkozhatott, de mindkétszer sikerült belelépni. Mintegy negyed órával később Törőcsik lőtt 8 méterről, de éles szögből, Hámori védte. A 45. percben aztán kissé váratlanul megszereztük a vezetést. Juhász Levente sokadik bal oldali felfutásánál legurított Barkóczinak, aki lefordult védőjéről, majd jobbal, 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

Szünet után aztán Juhász Levente hagyott ki nagy ziccert, Törőcsik kiugratésa után 14 méterről, kapussal szemben lőtt fölé. Tíz perccel később egy hazai sarokrúgásnál Fehér Csanád fejelt egészen közelről, de Somodi gyorsan leért és fogta. Ezután Mucsányi lőtt 14 méterről az oldalhálóba, majd újabb ordító helyzet maradt kihasználatlanul: egy kifejelt szögletünket Kapronczai laposan tette vissza és megtalálta Dórát, aki azonban 7 méterről nem találta el jól. A 72. percben aztán egy bal oldali beadásra mozdult ki kapusunk, Tamási azonban váratlanul megcsúsztatta előtte. A visszafutó Dóra a kapu torkából tudott menteni.

Az Újpest II nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de nagy ziccerei nem akadtak, bár a 78. minutumban egy kifejelt labdát Mucsányi úgy vágott rá 18-ról, hogy zsinóron húzták - de szerencsére nem a bal felsőbe, hanem centikkel kapu mellé. A hosszabbítás perceiben aztán még egy lehetősége akadt a lila-fehéreknek: egy bal oldali beadást Eckl az ötös sarkáról vágott fölé.

Együttesünk azonban megőrizte előnyét, így begyűjtötte a három pontot a Tábor utcai sporttelepen és követi az ESMTK-t a 3. helyért zajló csatában.

 

NB III Közép csoport, 33. forduló
Budapest, Újpest Labdarúgó Centruma

Újpest FC II - MTK Budapest II 0-1 (0-1)

Gólszerzők: Barkóczi (45.)

Újpest FC II: Hámori - Horváth B., Fehér Cs., Szűcs Á. - Eckl - Kovács D. (Lukáts, 81.), Mucsányi, Geiger, Dékei (Simon B., 57.) - Tamási, Burzi (Tóth Á., 67.)

MTK Budapest II: Somodi - Guth, Matviiv, Juhász B., Dóra, Kapronczai - Bene, Törőcsik, Szőke (Lépő, 46.) - Barkóczi (Kustudic, 91.), Juhász L. (Balogh B., 61.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman