HÍREK

Bravúros győzelem Szombathelyen

2018-08-25

Bravúros győzelem Szombathelyen

Az MTK Budapest az első csapat, amely nyerni tudott a Haladás új stadionjában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Szombathelyi Haladás–MTK Budapest 1-2 (0-1)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 4117 néző

Vezette: Karakó (Szalai B., Becséri, Szilasi, Radványi)

Gólszerző: Gaál (91.), Schäfer (13.), Gera (81.)

Sárga lap: Tamás (42.), Habovda (52.), Németh (58.) ill. Gengeliczki (54.)

Haladás: Király - Schimmer, Benes (Halmosi, 46.), Tamás, Németh M. - Kolcák, Rácz (Gaál, 77.) - Mészáros, Priskin, Habovda - Rabusic (Bamgboye, 61.)

Vezetőedző: Michal Hipp

MTK Budapest: Kicsak - Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Szelin - Vass Á. - Schäfer (Gera, 64.), Bognár, Kanta, Myke (Vass P., 89.) - Lencse (Torghelle, 74.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Mi kezdtük jobban a találkozót Szombathelyen. A 3. percben Bognár tökéletesen rakta külsővel Lencse elé a labdát, támadónk hezitált, kifelé húzott, majd Királyba lőtt. 

Nem sokkal utána Kanta remek passzából Bognár futott le az alapvonalhoz, Lencsének passzolt középre, akinek lapos lövését fogta Király. 

A 13. percben aztán meg is szereztük a vezetést – megérdemelten: Kanta ugratta ki Lencsét, aki az alapvonalról visszafelé cselezett, majd Schäferhez passzolt, ő pedig higgadtan a bal alsóba gurított (0-1).

Pár perccel később Lencsének volt veszélyes lövése, de 17 méterről nem sokkal a léc fölé lőtt.

Szinte a semmiből egyenlíthetett volna a Haladás, miután egy vitatott 11-est ítéltek a hazaiaknak, ám Kicsak remek vetődéssel kivédte Priskin jobbra tartó lövését. Nem sokkal utána ismét kapusunk pillanatai jöttek: egy szöglet után Tamás fejelt 7 méterről, Kicsak azonban nagyot mentett a jobb sarok elől.

A 40. percben elhúzhattunk volna két góllal, ám Bognár lövését a gólvonalról rúgta ki egy védő, így 0-1-el fordultak a csapatok.

Mi kezdtük jobban a második félidőt is: Bognár váratlan passzt adott Lencsének, csatárunk azonban ziccerben hibázott, Királyba lőtte a labdát. Ezt követően nagy csata jellemezte a meccset, a kapuk kevesebbet forogtak veszélyben.

A hajrát aztán mi nyitottuk meg eredményesebben: a 81. percben Szelin beadását Torghelle csúsztatta meg, a labda Gera elé került, aki pedig éles szögből Király lábai között a kapuba lőtt (0-2).

A vége előtt Gera Dániel lövését Király tolta ki a jobb alsóból szögletre. A lefújás előtt még Gaál szépített egy lapos lövéssel, de így is nyertünk 2-1-re. Komoly bravúr ez, hiszen eddig egy csapat sem tudott győzni az új Haladás-stadionban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman