HÍREK

Boris: "Megvan bennünk az őrültség - jó értelemben" (lapszemle)

2021-01-07

Boris: "Megvan bennünk az őrültség - jó értelemben" (lapszemle)

Babják Bence Nemzeti Sportban megjelent interjúját szemlézzük.

A bajnoki címvédő Ferencváros ellen is a bátor támadójátékot választotta az MTK labdarúgócsapatának német edzője, Michael Boris, aki tavasszal sem akar csalódást okozni a játékosainak.

– Ha holnap kezdődne a tavaszi idény, leülhetne a kispadra?     
– Igen, szerencsére már legyűrtem a vírust – felelte lapunknak Michael Boris, az MTK 45 esztendős német vezetőedzője, aki az előző esztendő utolsó három bajnokiján nem lehetett csapata mellett. – Három napig nem éreztem szagokat és ízeket, két-három napig némi fájdalmam volt az ízületeimben, de összességében enyhe lefolyású volt a betegség. Az sokkal jobban kínzott, hogy nem mehettem ki a stadionba. Így jobb híján a táblagépemen néztem az edzéseket, a meccsek alatt pedig telefonon tartottam a kapcsolatot a stábtagokkal.

– Hogyan foglalná össze az őszi idényt?     
– A csapatok többségéhez hasonlóan a mi életünket is megnehezítette a járvány, több meccsnek is foghíjas kerettel vágtunk neki, ám a nehézségek összekovácsolták a játékosokat. Nem tértünk le arról az útról, amelyen a másodosztályban elindultunk, továbbra is támadófutballal próbálunk érvényesülni. Az idény előtt azt mondtam, hogy negyvenöt pontot kell szereznünk a biztos bentmaradáshoz, vagyis tizenegy fordulónként tizenöt pont a cél. Ezt eddig tartottuk, bízom benne, hogy a folytatásban sem törik meg a lendület.

– Reális, hogy az újonc a dobogó harmadik fokán teleljen?     
– Nem helyezésben, hanem pontokban gondolkozunk. Annyira sűrű a mezőny, hogy magunkat csapnánk be, ha a harmadik hely után arra gondolnánk, nekünk innentől a Ferencvárossal és a Mol Fehérvárral kell versenyeznünk. Jó visszajelzés a tabella, a srácok sokat dolgoztak azért, hogy a tabella dobogósaként lássák a csapat nevét, de továbbra is tartom, amit az idény előtt mondtam: újoncként a biztos bentmaradás a cél.

– Akkor sem estek kétségbe, amikor a bajnokság elején belefutottak egy negatív sorozatba, négy meccs alatt mindössze egy pontot szereztek?    
– Hiszünk abban a stílusban, amellyel a másodosztályban bajnoki címet nyertünk, így a gyengébb eredmények idején sem gondoltunk arra, hogy az addig sikert hozó receptet kidobjuk a kukába. Elemeztük a hibákat, sokat beszéltünk a játékosokkal, a visszajelzések nagyon pozitívak voltak. Azt láttuk, hogy a srácok továbbra is hisznek az általunk képviselt stílusban. Benne van a pakliban, hogy az ellenfél kielemzi a játékot és megtalálja a gyenge pontját, megesik, hogy az edzőváltáson áteső csapat más szerkezetben futballozik, lendületet kap, és ennek éppen mi isszuk meg a levét. Ám kapkodás helyett igyekeztünk még alaposabban felkészíteni a játékosokat, így a Puskás Akadémia elleni három nullás győzelemmel kilábaltunk a gödörből.

– A Ferencváros ellen mindkét meccsen intenzív letámadással próbálkozott az MTK, a nyitányon szerzett is egy pontot a címvédő ellen. Ezek szerint nem fél vállalni a rizikót?     
– Ehhez egyedül kevés lennék, ennél jóval fontosabb, hogy a labdarúgóim sem félnek nekimenni a bajnoknak. Megvan bennünk a jó értelemben vett őrültség, inkább akkor okoznék csalódást nekik, ha azt kérném, ássuk be magunkat a kapunk elé.

– Mely területen fejlődtek a legtöbbet az utóbbi fél évben?     
– Kellemes meglepetés volt, hogy a fiatal játékosok, mint Kata Mihály vagy éppen Mezei Szabolcs ilyen gyorsan felvették a ritmust, képesek voltak kompenzálni az NB I-es rutin hiányát. Meg kellett tanulnunk felkészíteni a csapatot az olyan heteken, amikor az utánpótlás-válogatott mérkőzései miatt több alapjátékos hiányzik a heti edzésekről, eddig összességében sikerrel vettük a kihívásokat.

– A fair playt sem sértették meg? A koronavírus-járványtól megtizedelt Újpest novemberben halasztási kérelemmel jelentkezett, az MTK ehhez nem járult hozzá. A lila-fehérek így U17-es játékosokat is pályára küldtek, a meccset pedig négy nullára az MTK nyerte.     
– Minket is fordulókon keresztül sújtott a koronavírus, mégsem kértük, hogy másik időpontban lépjünk pályára. Amikor a klub elutasította az Újpest kérelmét, azt mondtuk, mi hasonló esetben nem kérnénk halasztást, hanem összeszorítanánk a fogunkat, és játszanánk. Van egy menetrend, ahhoz tartjuk magunkat.

Forrás: nso.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman