HÍREK

Boldog ember

2014-10-09

Boldog ember

Az MTK Budapest FC klubigazgatója – további – hétéves megállapodást kötött a tulajdonossal, így 2021-ig ő irányítja a férfi, a női és az utánpótlás-labdarúgók munkáját. Domonyai László 2005 óta tölti be a posztot, előtte utánpótlás-edző és játékos megfigyelő volt a klubnál.

– Az elmúlt kilenc évben klubigazgatóként az egész vertikumot irányítottam. Nemcsak szakmai vonalon a férfi és női csapatot, valamint az utánpótlást, hanem a gazdasági és operatív feladatokat is teljes mértékben egyedül fogtam össze – kezdi a klubigazgató, majd így folytatja: – Ettől az évtől kezdve letisztult, ha úgy tetszik leszűkült a feladatom. Az a dolgom, hogy kialakítsam a rendszert, miszerint megfelelő stábok foglalkozzanak a csapatokkal, és lehetőség szerint a stratégiai alapelvek mentén jól szerepeljenek. Értelemszerűen ez más a felnőtteknél, más a korosztályos együtteseknél.

– Eddig öntől kaptuk a híreket, hogy például Kanta József 2016-ig hosszabbított, vagy Ramos fél évig kölcsönben lesz Kisvárdán, most pedig az a hír, hogy Domonyai László 2021-ig tolta ki szerződését az MTK Budapest FC-vel. Ez az intervallum hosszabb távra enged tervezni.

Domonyai itt elgondolkodik és látszik rajta, hogy amit mond, az nem „lila köd”, hanem határozott vonalakkal körberajzolt cél, amit tűzön vízen át meg akar valósítani.

– Eddig is így gondolkodtam, mert éreztem a bizalmat. Bár minden évben lejárt a szerződésem és a többieké is, próbáltam hosszú távra tervezni, stratégiában gondolkodni. Az álmom, hogy az új Hidegkuti Nándor Stadionban dobogós csapatunk legyen és bajnoki aranyéremért küzdjön az MTK. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia őrizze meg a magyar labdarúgásban kivívott vezető szerepét és váljon még elismertebbé Európa-szerte. Női együttesünk, amellett, hogy megnyeri a bajnokságokat, a Bajnokok Ligájában legyen a főtábla rendszeres és eredményes résztvevője. Itt legalább akkora cél az eredmények mellett a sportág népszerűsítése. Játsszák a nők minél többen ezt a sportágat, és a női labdarúgók ismertségi szintje érje el a más sportágakban már megszokott ismertségi szintet.

Látva lelkesedését rálépünk a személyes vonalra:

– Mit jelent ma a labdarúgásban, vagy a mindennapi életben, ha valakinek hét évig biztos állása van?

– Ha 2021-ig kap valaki szerződést, akkor az az élet bármely területén komoly dolog, mert azt jelenti, hogy tudunk a magyar futballban a pillanatnyi eredménytől elszakadva, hosszútávon, stratégiában is gondolkodni. Számomra a rengeteg feladat és kihívás mellett a legfontosabb az őszinte munkatársi kapcsolat, az azonos értékrend mentén való gondolkodás, hogy nem kell csomagolni a mondandónkat, mert tudjuk, miről beszélünk, amikor a legnehezebb helyzetben is le tudunk ülni hétfőn kávézni: maga az MTK légkör. Az a klubkúltúra, melynek 125 évét az innováció, a szellem és a nemes gondolkodás jellemezte. Ide tartozni felemelő érzés. – zárta gondolatait Domonyai klubigazgató, egy igazán boldog ember.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman