HÍREK

Bokrétaünnepség a Kerepesi úton

2024-04-19

Bokrétaünnepség a Kerepesi úton

A Kerepesi úti Sportpark épülete már szerkezetkész állapotban van.

A pénteki eseményen, melyen beemelték az épület legmagasabb pontjára a bokrétát dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára és dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke mondott beszédet. melyen beemelték az épület legmagasabb pontjára a bokrétát.

2023. júniusában helyeztük el a létesítmény alapkövét, és tíz hónap elteltével elérték az építők a szerkezet legmagasabb pontját.

Beszédében dr. Schmidt Ádám így fogalmazott: – Nemrég Schmitt Pál elnök urat, aki többszörös olimpiai bajnokként és a Nemzet Sportolójaként méltán tagja az egyesület legnagyobb klasszisainak, megkérdezték, hogy mitől különleges klub az MTK. A válasza úgy hangzott: azért, mert egyszerre képes ápolni és tiszteletben tartani a hagyományait, miközben új irányokba is tud nyitni.

Azt gondolom, ahhoz, hogy a sport megőrizze kiemelt jelentőségét a 21. században, pontosan ezt kell tennünk. Építenünk kell azokra az erős alapokra, amelyeket az elmúlt több mint száz év kiemelkedő magyar sportsikerei és sportszakmai eredményei lefektettek, de közben meg kell felelnünk a jelen és a jövő kihívásainak is.

Az MTK abból a szempontból is különleges egyesület, hogy fennállása óta különböző korszakokban különféle sportágakban is ki tudott emelkedni a magyar sportéletben. Legyen szó labdarúgásról, kajak-kenuról, kosárlabdáról, vívásról vagy éppen atlétikáról, az MTK sportolóit mindenhol megtaláljuk a legjobbak között. Remélem, hogy a klub itt otthonra lelő szakosztályai a csodálatos helyszínnek is köszönhetően folytatni tudják majd ezt a hagyományt.

A klub elnöke, dr. Deutsch Tamás megköszönte a segítséget Magyarország kormányának, Budapest székesfőváros és a nyolcadik kerület önkormányzatának. Utóbbi területén épült – a most készülő Sportpark mellett – az Új Hidegkuti Nándor Stadion, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia és a megújult Salgótarjáni úti edzőpálya, így a klub ezen a módon is meg tudja hálálni az elmúlt évek, évtizedek támogatását.

Fontos adatokat is megosztott az építkezéssel kapcsolatban:

– az egykori (Taurus, később Michelin) gyártelep helyén 33.800 m2 zöldfelületet hozunk létre, amelyben lesz park, játszótér, fitnesz park, valamint két élőfüves labdarúgópálya is

–  a központi multifunkciós csarnok alapterülete 11.273 m2, a benne található sportterület 5290 m2

az edzőcsarnok alapterülete 3.825 m2, amelyből 2.414 m2 a sportfelület

– a létesítmény teljes hőenergia igényét saját geotermikus kútpáron alapuló rendszer adja, 1350 m-es mélységből felhozva a termálvizet, így gázt nem használunk a létesítményben

– 500 kWp maximális teljesítényű napelempark kerül kiépítésre, 372 kW saját tároló kapacitással, ami tovább növeli a létesítmény energiahatékonyságát

– elültetésre kerül közel 300 db fa, több mint 15.000 db cserje és több mint 35.000 db évelő növény, hogy kellemes, élhető zöld környezetet alkossunk

– A létesítményt 2025-ben vehetik birtokba az MTK Budapest sportolói, edzői, munkatársai.

A bokrétaünnepségen ott volt a Bayer Construct elnök-vezérigazgatója, Balázs Attila, több száz munkatárs, akik részt vettek az építési munkálatokban, minden – 2025-ben a Sportparkba költöző – szakosztályunk vezetője, a kézilabdázók esetében a teljes csapat, de ott volt a kilencvenes éveiben járó dr. Nagy László, kajakos világbajnok, korábbi klubelnök és Bödör László a legidősebb magyar válogatott labdarúgó, valamint korábbi remek atlétáink, Mohácsi Péter és Rózsa István, de jelen volt labdarúgóklubunk és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia vezetősége is.

Fotó: Hegedüs Gábor

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman