HÍREK

Bizakodva tekint a jövőbe

2016-07-02

Bizakodva tekint a jövőbe

Az MTK Budapest II. csapata is megkezdte a felkészülést a 2016/17-es bajnoki szezonra.

Csapatunk vezetőedzője, Pölöskei Gábor beszélt a hét elején kezdődött felkészülés eddigi tapasztalatairól, de természetesen kicsit a jövőbe is tekintett.

– Hétfőn kezdtétek meg a felkészülést a következő bajnoki idényre, játékosaink – egy hónapos pihenőjük után – milyen állapotban tértek vissza?

– Mindenki nagyon jó állapotban jelent meg a hétfői, első edzésen. Akik az elmúlt idény végén még az U19-es bajnokságban is szerepeltek, azoknak csak két hét volt a pihenő, nekik idejük sem volt a leépülésre. A többiek négyhetes szünetet kaptak, ők az erőnléti edzők által összeállított házi feladatot csinálták végig nagyon szorgalmasan. Kedden már felmérésen vettünk részt, ez is azt mutatta, hogy jó alapokról indulunk. Meg vagyok elégedve a srácokkal.

– Milyen változások voltak a keretben?

– Tíz fiatal, tehetséges játékos érkezett az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról és kapcsolódott be a munkánkba. Rajtuk kívül egy-két próbajátékos is részt vesz még az edzéseken. Belőlük, újakból és a régiekből fog kialakulni az a keret, amivel az év során folyamatosan dolgozni fogunk. Néhány idősebb játékosunk próbajátékon vesz részt, előfordulhat, hogy némelyiküket kölcsönadjuk, hogy a fiataloknak is több játéklehetőséget tudjunk biztosítani.

– Mik a következő napok, hetek programja?

– Egyelőre csak rövid távon tudok beszámolni a továbbiakról. Jövő héten két felkészülési találkozó szerepel a programban, szerdán Hatvanban játszunk, míg szombaton, a Lantos Mihály Sporttelepen, a Csepel ellen folytatjuk a meccsek sorát. Előreláthatólag ezek után is heti két edzőmeccsel és napi egy edzéssel készülünk a bajnoki rajtig. Általában egy időben edzünk az első csapattal, ha létszámgondok lennének, akkor ki tudjuk egymást segíteni.

– Augusztus elején indul az NB III-as bajnokság. Milyen változások várhatók a versenyrendszerben?

– Még az sem biztos, hogy a nyugati csoportban indulunk. Minden szezon elején óriási lobbyharc folyik azért, hogy ki, melyik csoportba kerüljön. Ez mindig akkor derül ki, amikor kialakul a csoportbeosztás, és megvan a sorsolás. Azok az együttesek, amelyek feljuthatnak, nézik, hogy melyik csoportban a legnagyobb az esélyük erre. Jelenleg a nyugati csoport tűnik a legerősebbnek, a keleti és a középső csoportból talán könnyebb lehet a feljutás. Idén mindhárom csoportot plusz egy-egy gárdával feltöltötték, így azok 18 csapatosak lesznek. A következő idénytől visszacsökken a létszám 16-ra, ezért év végén még nagyobb harc lehet a kieső helyek elkerüléséért.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman