HÍREK

Bemutatjuk szerdai MK-ellenfelünket: Amit a Bátaszék SE csapatáról tudni kell

2020-10-27

Bemutatjuk szerdai MK-ellenfelünket: Amit a Bátaszék SE csapatáról tudni kell

A MOL Magyar Kupa 7. fordulójában a Tolna megyei I. osztályú Bátaszék SE vendége lesz csapatunk szerdán 12:30-tól. A tét a legjobb 32 közé jutás.

Jelen:

A Bátaszék SE 2012-ben esett ki az NB III Dráva csoportjából, azóta a megyei I. osztályban szerepelnek. 2014-ben sikerrel vívták meg a harmadosztályba kerülésért rendezett osztályozót, de nem vállalták az NB III-t.

Az idei pontvadászatban nyolc lejátszott mérkőzést követően a harmadik helyen állnak a kilenc csapatot felvonultató bajnokságban. Az első öt bajnoki mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték, majd következett két döntetlen, a hétvégén pedig elveszítették veretlenségüket, miután 3-1-re kikaptak a listavezető Gerjeni SK otthonában. A bajnokságban húsz gólt lőttek és hetet kaptak, találataikon tíz játékos osztozik.

A MOL Magyar Kupa főtáblájára a megyei selejtezőből jutottak fel. a megyei III. osztályban szereplő Szedres SE-t 3-0-ra, a megyei I-ben játszó Teveli MEDOSZ SE-t 1-0-ra győzték le. A harmadik fordulóban erőnyerők voltak, így játék nélkül kerültek fel a 128-as főtáblára.

A 6. fordulóban együttesünkhöz hasonlóan ők is nyolc gólt szereztek, hazai pályán 8-1-re ütötték ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. vonalban játszó Fehérgyarmat SC-t. A szeptember 19-én rendezett mérkőzésen Vituska István mesterhármast szerzett, Gábor Gergő duplázott, míg Calka Norbert, Lerch Marcel és Tóth Tamás is betalált.

A triplázó Vituska a Borsodi Liga 2006/2007-es idényében kétszer ült az Újpest FC kispadján - később megfordult az NB II-ben és az NB III-ban is -, de DVTK és a Győri ETO ellen sem cserélték be. A miskolci találkozó érdekessége, hogy a hazaiak győztes gólját csapatunk asszisztens edzőjének, Farkas Attilának a testvére, klubunk U19-es csapatánál dolgozó Farkas Viktor szerezte.

A bátaszékiek korábban egy alkalommal szerepeltek az MK-főtábláján, két évvel ezelőtt a 6. fordulóban az Újpest FC búcsúztatta őket 7-1-el. A hazaiak becsületgólját a jelenleg is őket erősítő Kertész József lőtte, míg a lila-fehérek utolsó találatát klubunk középpályása, Cseke Benjámin jegyezte.

Együttesünk korábban egyszer sem találkozott szerdai ellenfelével.

A versenykiírás értelmében a  továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától - 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét gárda azonos számú találatot ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás büntetőrúgásokkal dől el.

A Bátaszék SE labdarúgásának múltja:

1911-ben alakult meg a Bátaszéki Sport Club labdarúgó és atlétikai szakosztállyal. Az egyesület színe piros-fehér volt.

1918-ban a szerb megszállással törés állt be Bátaszék sportéletében. 1919-ben egymástól függetlenül két egyesület szerveződött, a Bátaszéki Atlétikai Club (BAC) és a vasutas fiatalok alapította Bátaszéki Vasutas Sport Egylet (BVSE). A BAC a pécsi alosztályban, a BVSE a bajai alosztályban futballozott. A mai sportpályát a BAC csapata 1919. június 8-án, Pünkösd vasárnapján avatta fel.

1920. augusztus 20-án szabadult fel Bátaszék a szerb megszállás alól. A következő évben fuzionált a két egyesület Bátaszéki Atlétikai Club néven. Az I. világháború utáni rossz gazdasági helyzet a sport területén is éreztette hatását, és az anyagi gondokkal küzdő egyesület 1925-ben feloszlott. A vasutas ifjúság később ismét megalakította a Bátaszéki Vasutas Sport Egyesületet, de csak 1929-ig tudta a vasutas társadalom működtetni a csapatot.

1924-ben megalakult a Bátaszéki Polgári Levente Egyesület labdarúgó szakosztálya. 1927-ben létrehozták a Bátaszéki Torna Clubot (BTC) atlétikai és labdarúgó szakosztályokkal. A BTC jelentős sikereket ért el. Ezt a folyamatot a II. világháború szakította meg.

A vezetők, a versenyzők és a lakosság sportszeretetének köszönhetően a II. világháborút követő években újra fellendült a sportélet Bátaszéken.

A labdarúgókat és az atlétákat követve 1949-ben az asztaliteniszezők is szakosztályt alakítottak a településen. Ebben az időben jött divatba a röplabdázás is. Az 1950-es években a labdarúgók és az atléták aktív szerepet játszottak a Dunántúl sportéletében, de a többi sportágban is eredményesen szerepeltek.

Bátaszék sportéletében jelentős változást hozott az 1959. március 29-én felavatott öltöző és lelátó.

Az 1965-1966-os évben a labdarúgócsapat bajnokságot nyert a járási I. osztályban, s a megyei I. osztályba jutásért osztályozó mérkőzésen vehetett részt. A következő években a labdarúgók szép sikereket értek el, több alkalommal az NB III-ban is szerepeltek, később a Tolna megyei I. osztályban értek el jó eredményeket.

Bátaszék egyik legrégebbi múlttal rendelkező klubja a fehér-kék színű Bátaszéki Sport Egyesület (BSE) jelen formájában 1996 óta működik.

A város egyik legnagyobb szervezeteként közel 300 főnek biztosít rendszeres sportolási lehetőséget. Az önkormányzat és az egyesület együttműködésének köszönhetően jó feltételek között tudnak sportolni a fiatalok.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman