HÍREK

BEMUTATJUK SZERDAI KUPAELLENFELÜNKET: AMIT A DEAC-RÓL TUDNI KELL

2019-10-29

BEMUTATJUK SZERDAI KUPAELLENFELÜNKET: AMIT A DEAC-RÓL TUDNI KELL

Csapatunk a Magyar Kupa 7. fordulójában NB III-as ellenféllel találkozik Debrecenben.

Szerdán a 7. fordulóval, a 32 közé jutásért folytatódik a Magyar Kupa 2019-2020. évi küzdelemsorozata, melyhez klubunk az előző körben csatlakozott, és győzte le 1-0-ra a BLSZ I. osztályában szereplő Unione FC gárdáját.

Csapatunk ebben a körben a DEAC (Debreceni Egyetemi Atlétikai Club) ellen játszik. A mérkőzés szerdán 12.30-kor kezdődik Debrecenben a DEAC pályán, az Egyetemi Sporttelepen.

Jelen:

Aktuális ellenfelünk az NB III Keleti csoportjában 12 forduló után 26 ponttal a 2. helyen áll - 8 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség a mérlegük, 28 gólt szereztek, és 12-őt kaptak. Legutóbb a listavezető Füzesgyarmatot győzték le hazai pályán 3-0-ra.

Az MK-ban az előző körben 2-0-ra verték a másodosztályú listavezetőt, az Aqvital FC Csákvárt. Azt a találkozót a Nagyerdei Stadioban rendezték.

A DEAC keretében néhány korábbi élvonalbeli játékos, többek között Luis Ramos, Nagy Zoltán és Spitzmüller István is található. Legismertebb futballistájuk az egykori szenegáli válogatott 39 éves Ibrahime Sidibe, aki 161 NB I-es mérkőzést játszott a Lokiban, és 59 gólt szerzett. A DVSC-vel kétszeres bajnok, és Magyar Kupa győztes, de megfordult az osztrák és a belga élvonalban is.

Az együttes edzője az egyik legtapasztaltabb magyar tréner, Kondás Elemér, aki 162 NB I-es találkozón ült a Debreceni VSC kispadján és nyert két bajnokságot, valamint két Magyar Kupát a cívis városiakkal.

Az idei szezonban a csapat legeredményesebb játékosa a 19 éves Bárány Donát, aki a bajnokságban és a kupában lejátszott 13 mérkőzésén 12 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

Örökmérleg:

Első csapatunk korábban egyszer sem találkozott a debreceniekkel, az MTK II viszont a 2017/2018-as harmadosztályú bajnokságban kétszer megmérkőzött velük. Akkor a Keleti csoportban Pölöskei Gábor fiai hazai pályán Szabó Dominik és Szuhodovszki Soma találatával 2-0-ra nyertek, míg idegenben egy tíz gólt hozó összecsapáson 6-4-re kikaptak.

A DEAC története:

A Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) a Debreceni Tudományegyetem 1919-ben alapított sportklubja. Elődje az 1906-ban létrejött Debreceni Akadémiai Atlétikai Club volt, amely a DTE-ből, a Debreceni Torna Egyletből alakult. A DTE a történelmi Magyarország egyik legkorábban megszervezett sportegyesülete, 1867-ben hozták létre. Volt labdarúgó szakosztálya - egy 1899-es sajtóhír szerint játszott Debrecen első futball csapatában Ady Endre is. 

A DEAC 1919-1920-ban a Vidéki bajnokság Keleti kerület, Debreceni alosztályában lépett pályára először szervezett bajnokságban. Története során néhányszor szerepelt a magyar bajnokság második vonalában, de legtöbbször az NB III-ban, illetve a megyei bajnokság első osztályában játszott. 2017-től újra a harmadik osztályban vitézkednek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman