HÍREK

Bemutatjuk szerdai ellenfelünket: Amit a Kisvárda Master Good csapatáról tudni kell

2021-04-20

Bemutatjuk szerdai ellenfelünket: Amit a Kisvárda Master Good csapatáról tudni kell

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában ötödik helyen álló csapatunk a pontazonossággal hatodik Kisvárda Master Good gárdáját látja vendégül az Új Hidegkuti Nándor Stadionban szerdán 15:15-kor.

Jelen:

A Kisvárda Master Good 29 fordulót követően hatodik helyen áll az NB I-ben. Supka Attila együttese tíz győzelem és tíz vereség mellett kilenc alkalommal játszott döntetlent.

Mérkőzéseiken 24 gólt lőttek - ez messze a legkevesebb a tizenkét csapat közül - és 34 alkalommal találtak a hálójukba, mellyel holtversenyben övék a harmadik legjobb védelem.

A 24 szerzett góljukon tizenegy játékos osztozik. A házi góllövőlistát Claudiu-Vasile Bumba és Jaroslav Navratil vezeti négy találattal, őket Jelena Richárd, Slobodan Simovic és Fernando Viana hárommal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát Sassa foglalja el kettővel. Rajtuk kívül egyszer talált be Horváth Zoltán, Kovácsréti Márk, Rubus Tamás, valamint a klub már elhagyó Niko Datkovic és Stavros Tsoukalas.

A szabolcsi csapat az első hat fordulóban három győzelmet aratott és ugyanennyi alkalommal szenvedett vereséget. A Budafoki MTE elleni 1-2 után 2-1-re nyertek a Budapest Honvéd ellen. Ezt követően a tartalékos Puskás Akadémia FC fektette őket két vállra (0-3), majd Újpesten arattak 4-2-es sikert. Ezt követően Mezőkövesden is nyerni tudtak (2-1), viszont hazai pályán az FTC már túl nagy falat volt számukra (0-2).

A hetedik fordulóban az Új Hidegkuti Nándor Stadion voltak a vendégeink, ahol 1-1-es döntetlen született.

Az ellenünk elért döntetlent további hét veretlen összecsapás követte: DVTK 1-0, ZTE FC 2-1, Paksi FC 3-1, Budafoki MTE 0-0, Puskás Akadémia FC 0-0, Budapest Honvéd 0-0 és Újpest FC 0-0. A 2020-as esztendőt Székesfehérváron zárták, ahol 3-0-ás vereséget szenvedtek.

Az új esztendőt jól kezdték, a Mezőkövesd Zsóry FC elleni 0-0 után legyőzték 2-1-re a MOL Fehérvár FC-t, majd az FTC-től is elhoztak egy pontot (1-1). Jó sorozatukat mi törtük meg, miután február elején 2-0-ra nyertünk idegenben.

A folytatás sem alakult jól számukra, kikaptak Miskolcon (0-2), majd bár verték a ZTE FC-t (2-1), jött három vereség, ráadásul lőtt gól nélkül: Paksi FC 0-3, Budafoki MTE 0-2, Puskás Akadémia FC 0-1.  A rossz sorozatot a Budapest Honvéd ellen törték meg (1-0), majd következett az Újpest FC elleni 0-3, azóta viszont veretlenek: 0-0 otthon a MOL Fehérvár FC ellen, győztek Mezőkövesden 1-0-ra, míg legutóbb a bajnoki címtől karnyújtásnyira lévő FTC sem tudta megverni őket (0-0).

A téli átigazolási időszakban öt érkező mellett heten távoztak Kisvárdáról. A piros-fehéreknél kötött ki Lazar Cirkovic, Yanis Karabelyov, Matheus Leoni, Herdi Prenga és kölcsönben Ötvös Bence. Új csapatba került Baranyai Ádám, Stavros Tsoukalas, Niko Datkovic, Roman Karasyuk, Tonci Kukoc, Lakatos Csaba és Zöldesi Illés.

A szerdán 15:15-kor kezdődő találkozót az M4 Sport közvetíti élőben.

Együttesünk és a Kisvárda Master Good az NB I-ben és az NB II-ben is mérkőzött egymással:

A Kisvárda Master Good a harmadik szezonját tölti az NB I-ben. Az első osztályban csapatunk öt alkalommal mérkőzött a szabolcsiakkal.

Az első összecsapás 2018. szeptember 1-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban volt, s egy 11-es góllal szenvedtünk vereséget.

A második találkozón, 2018. december 15-én Kisvárdán is egy góllal kaptunk ki.

A harmadik mérkőzésen 2019. április 20-án Budapesten a vendégek újra 1-0-ra nyertek.

A negyedik találkozó 2020. október 24-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-1-es döntetlennel zárult.

A két együttes eddigi utolsó, ötödik összecsapásán 2021. február 2-án a Kisvárdai Várkerti Stadionban Schön Szabolcs és Varga Roland találataival 2-0-ra legyőztük a hazaiakat. Ez volt az első sikerünk a szabolcsiak ellen.

Csapatunk pályaválasztása mellett a két gárda 3 találkozót játszott az NB I-ben: 2-szer vereséget szenvedtünk, egy mérkőzés döntetlen lett, s győznünk még nem sikerült az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.. Mindössze 1 gólt rúgtunk, s 3-at kaptunk.

Az NB II-ben kétszer mérkőzött egymással a két együttes - Kisvárdán és Budapesten is a szabolcsiak győztek.

A mérleg:

NB I:

5       1       1       3         3 - 4          4     (27 %)

NB II:

2       0       0       2         2 - 4          0     (0 %)

ÖSSZESEN:
7       1       1       5         5 - 8          4     (19 %)

A Kisvárda Master Good labdarúgásának múltja:

Száztíz éve, 1911. november 8-án alapították meg a Kisvárdai Sport Egyletet, a KSE-t, melynek színe piros fehér lett. Az alapítók segítségére voltak a község - akkor még nem volt város Kisvárda - vezetői, akik a régi, vásártér melletti pályát téritésmentesen adományozták a KSE-nek. Akkoriban 400-1000 ember nézte a mérkőzéseket. Volt ülőhely is, hosszú padok övezték a játékteret.

A feltételek megteremtéséből nagy részt vállaltak a település kereskedői, iparosai, akik jelentős anyagi támogatást adtak a sportegyletnek.

Az első, bemutató futball mérkőzést 1911. november 12-én több száz néző előtt az Ungvári Kereskedelmi Alkalmazottak Sport Egyletével játszotta a Kisvárdai Sport Egylet, s 5-0-ra kikapott vendégektől.

1953-ban megépült a Várkerti Sporttelep is. A klub többnyire a járási, megyei osztályokban, illetve az NB III-ban szerepelt. A rohamosan fejlődő Kisvárda 1970. április 4-én városi rangot kapott, s ez új lehetőséget teremtett a sportban is. Az 1978-1979-es szezont már a második vonalban töltötte a KSE, amikor is háromszor 20 csapat alkotta az NB II-t.

A klub a 2000-2001-es idény telén anyagi gondok miatt megszűnt, pedig ekkor vezette az NB III Tisza-csoportjának táblázatát. A 2003-2004-es idényben aztán az orosi labdarúgó csapat megyei másodosztályú licencét megvásárolva OSE-Várda néven éledt újjá a kisvárdai labdarúgás. A klub vezetősége és a támogatók célja a klub újjáépítése, és legalább a stabil NB III-as tagság kivívása volt. A klub később már Várda SE néven szerepelt, a fejlődés töretlen lett, és a csapat a 2007-2008-as idényben már az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen sikerült végeznie.

A 2008-2009-es idényben aztán súlyos csapás érte a Várda SE-t. Adminisztratív hibák, egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a klubot 22 pontos levonással sújtották, emiatt kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, és a 2009-2010-es idényt ismét a megyei első osztályban töltötte, ahol csupán a 10. helyet tudta megszerezni, így nem sikerült azonnal visszajutnia. A 2010-2011-es idényt aztán bajnokként zárta a Várda SE és ismét feljutott az NB III Tisza-csoportjába. A csapat a 2011-2012-es idényben újoncként megnyerte az NB III-at, de infrastrukturális és pénzügyi okokból ekkor még nem vállalta a másodosztályt. A klub a 2012-2013-as idényben ismét bajnok lett, és az ekkor zajló átalakítások miatt osztályozót kellett játszania, amit sikerrel vett, és története során másodszor kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokság második vonalába.

A feljutás után átalakult a klub. A csapat neve Várda SE-ről Kisvárda FC-re változott, ezzel egyidejűleg a történelmi hagyományok miatt lecserélésre került az addig használt Várda SE címer, és egy címerpályázat után elkészült az immáron NB II-es csapat új címere. A Kisvárda második NB II-es idényében végig harcban volt a bennmaradásért, de végül búcsúzni kényszerült.

A csapat hivatalos neve 2014. januárjától Kisvárda Master Good lett.

A 2014-2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában töltötte a klub, a Magyar Kupában azonban története legjobb szereplésével a legjobb 8 közé verekedte magát.

Miután a 2016-2017-es bajnokságban az utolsó fordulóban, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően lemaradtak az élvonalbeli szereplésről, a 2017-2018-as szezon végén a bajnokságot nyert gárdánk mögött második helyen végezve története során először feljutott a csapat a magyar élvonalba.

A kisvárdai együttes a 2018-2019-es bajnoki évben a 9., a 2019-2020-as szezonban a 8. helyezést elérve kapaszkodott meg az NB I-ben, ahol a harmadik szezonját tölti.

Az idei a 119. bajnokság a magyar futball első osztályában. A Kisvárda Master Good 3. szezonját tölti az NB I-ben, és ezzel a  magyar labdarúgó csapatok 108 gárdát "felvonultató" örökranglistáján a 77. helyen áll a BKV Előre, a Nagykanizsai Olajbányász, az Ózdi Kohász és a Stadler FC mögött, megelőzve a VII. Kerületi SC, a Budafoki MTE, a Budapesti SC, a Pécs-Baranya FC, a Soproni FAC, a Szegedi VSE és az Újpesti Törekvés együtteseit.

Az "örökranglista" dobogóján az FTC (116), az Újpest FC (114) és csapatunk (108) áll.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman