HÍREK

Bemutatjuk mai ellenfelünket, a Dinamo Moszkvát

2021-07-15

Bemutatjuk mai ellenfelünket, a Dinamo Moszkvát

A Dinamo Moszkva ellen vívjuk utolsó előtti felkészülési mérkőzésünket a szlovéniai edzőtáborban. A játékoskeret és a háttér alapján az orosz élcsapat lesz az eddigi legkeményebb ellenfelünk.

A Dinamo az ország egyik legpatinásabb egyesülete: 11 bajnoki címet nyert még a Szovjetunióban, a kupát is hatszor szerezte meg, de egy orosz kupagyőzelme is van a klubnak. A KEK döntőjében is szerepelt egy alkalommal a Dinamo.

A 2021-es Európa-bajnokságra az oroszok keretébe négy labdarúgót adtak, de közülük ketten koronavírus miatt kihagyták a tornát: Anton Sunyin, Danyiil Fomin, Roman Jevgenjev és Arszen Zaharjan is tagja volt az előzetesen nevezett keretnek. A kapus, Sunyin védett is a kontinenstornán, Fomin pedig a meccskeret tagja volt.

A játékoskeretük értékét közel 67 millió euróra becsüli a Transfermarkt: a lengyel Sebastian Szymanski (8 millió euró), a védekező középpályás Nikola Moro (7 millió) és társa, Danyiil Fomin (6 millió euró) számítanak a legtöbbre taksált játékosoknak.

A csapat vezetőedzője a 42 éves német szakember, Sandro Schwarz, aki előtte az 1.FSV Mainz 05 együttesét irányította hosszabb időn át.

Az elmúlt bő egy évtizedben a klub előszeretettel fordult a légiósok felé, rengeteg portugál és brazil labdarúgót is igazoltak az áttörés érdekében, de a csapatnál megfordult például Dzsudzsák Balázs és Kevin Kuranyi is.

A Dinamo valamivel előrébb jár a felkészülésben, hiszen jövő hétvégén már bajnokit játszanak a moszkvaiak. A csapat a felkészülés során erős nemzetközi ellenfelekkel mérkőzött meg, íme a moszkvaiak eredménysora: Sparta Praha (2-2), LASK (0-3), AEL Limassol (1-0), Ceské Budejovice (4-0), CFR Cluj (0-1).

A felkészülési mérkőzésre végül 18:00-kor kerül sor, az ausztriai Seebodenben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman