HÍREK

Bemutatjuk kupaellenfelünket - amit a Sényőről tudni kell

2021-09-17

Bemutatjuk kupaellenfelünket - amit a Sényőről tudni kell

Szombaton és vasárnap a 3. fordulóval folytatódik a MOL Magyar Kupa 2021-2022. évi küzdelem sorozata, melyben a legjobb 32 közé jutásért játszák a mérkőzéseket. Ebben a körben kapcsolódnak be az NB I-es és NB II-es csapatok, előbbiek kiemeltek voltak, vagyis nem kerülhettek össze egymással.

A  Sényő-Carnifex FC NB III-as együttesével találkozunk szeptember 18-án, szombaton 13:00-kor, idegenben, a község sporttelepén. A mérkőzést terveink szerint élőben streameljük.

A Sényő útja a MOL Magyar Kupában:

A sényőiek a MOL Magyar Kupa idei főtábláján az 1. fordulóban idegenben 7-0-ra legyőzték a megyei I. osztályban futballozó Astria J. Vásárosnamény SE  gárdáját.

A 2. körben az NB III Keleti-csoportjában játszó Tállya KSE csapatát verték meg hazai környezetben 2-0-ra.

A MOL Magyar Kupában a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától - 2 x 15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét gárda azonos számú találatot ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutásról büntetőrúgásokkal döntenek.

A Sényő-Carnifex FC jelene:

A sényőiek folyamatosan a negyedik szezonjukat töltik a magyar labdarúgás harmadik vonalában. Az NB III Keleti-csoportjában legutóbb a 8., azt megelőzően a 4. helyen végeztek.

A harmadik vonal idei pontvadászatában a 7. forduló után a szabolcsiak a 20 csapatos bajnokságban a 12. helyen állnak 8 ponttal - 2  győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség a mérlegük. A találkozókon 11 gólt lőttek, és 15-öt kaptak.

Legutóbbi hazai találkozójukon 4-3-ra legyőzték a Békéscsaba második csapatát, múlt vasárnap pedig 2-2-es döntetlent játszottak Tiszafüreden.

A házi góllövőlistát négy találattal Toldi András Dávid vezeti. 11 góljukon 7 játékos osztozik.

A  Sényő-Carnifex FC kispadján  az Imrő László és Fiumei Viktor "kettős" ül.

A Nemzeti Bajnokságban nem találkozott az MTK Budapest a szabolcsiakkal, de a Magyar Kupában igen:

A Magyar Kupa 2017-2018-as kiírásában a 9. fordulóban mérkőzött  csapatunk a Sényő-Carnifex FC-vel.

2018. február 21-én, az oda-visszavágós rendszer első mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban gárdánk Hrepka Ádám, Kanta József, Baki Ákos és Borbély Bálint góljaival 4-0-ra győzött.

A 2018. március 7-i visszavágón Sényőn, a hazaiak 2-0-ra nyertek. Már a 21. percben kialakult a végeredmény.

Együttesünk 4-2-es összesítéssel jutott a következő fordulóba.

A sényői labdarúgás múltja:

Sényő község Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyétől, Nyíregyházától 15 km-re helyezkedik el, a 4-es főútról lehet elérni a települést.

Neve személynévből ered, azonban először csupán a XIV. század elején említik. 1320-ban keletkezett az az oklevél, amelyben Károly Róbert megerősítette a Kállayak egyik ősét birtokjogában, és itt szerepel első alkalommal a  település neve.

A községben már a múlt század huszas-harmincas éveitől játszottak a környező települések együtteseivel barátságos futball mérkőzéseket, de ezekről csak néhány soros híradások maradtak fent a megyei és községi lapokban.

A sportegyesület hivatalosan 75 éve, 1946-ban alakult meg a szabolcsi településen. A klub színe azóta is kék-sárga.

A csapat Sényői KSK néven az 1957-1958-as pontvadászatban a Szabolcs-Szatmár megyei kisvárdai területi bajnokság Keleti-csoportjában futballozott.

1964-ben átkerültek a nyíregyházi járási bajnokságba, ahol 1971-ig játszottak.

Ekkor felkerültek a megyei bajnokság harmadik osztályába, itt három évet töltöttek.

Átszervezés miatt 1974 őszétől újra a nyíregyházi járási bajnokságban vitézkedtek, egészen 1985-ig. Ez az időszak hol az ötödik, hol a hatodik vonala volt a magyar labdarúgásnak.

1970 és és 1993 között Sényő TSZ SE és Sényői KSK néven szerepeltek a különböző bajnoki osztályokban. Ezután Sényő FC lett a nevük.

Újabb átszervezés, s újra a megyei második vonalban futballozhattak. 1991-1992-ben bajnokok lettek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei második osztályában, s történetük során először felkerültek a megyei I. osztályba. Harmadik "megye egyes" esztendejükben az első helyen végeztek, s felkerültek az NB III Tisza-csoportjába, ahol rögtön nagy fölénnyel bajnokok lettek

Második NB II-es évét a Keleti-csoportban azonban nem fejezte be a Sényő-PA-NA Bt gárdája, az 1996-1997-es bajnokságtól visszaléptek.

Két éves szünet után indult újra a futball élet Sényőn. A Sényei Volán néven szereplő kék-sárgák a megyei II. osztályban kezdték, s a 2001-ben már a megyei I. osztályban játszhattak. Két évig szerepeltek itt, bajnokságot nyertek, és a 2003-2004-es szezonban felkerültek az NB III Tisza-csoportjába. Hat bajnoki esztendőt küzdöttek végig, azonban 2009-ben utolsó helyezettként kiestek.

Ezután kilenc év következett a megyei bajnokságban, hol az első, hol a második osztályban. 2015-2016-tól Sényő-Carnifex FC a klub neve.

2017-2018-ban megnyerték a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztály bajnokságát. s ismét felkerültek az NB III Keleti-csoportjába, ahol folyamatosan már a negyedik szezonjukat töltik.

A szabolcsi község csapata hosszú távon szeretne ott lenni a magyar futball harmadik vonalában.

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman