HÍREK

BEMUTATJUK HÉTFŐI ELLENFELÜNKET: AMIT AZ AQVITAL FC CSÁKVÁRRÓL TUDNI KELL

2019-12-07

BEMUTATJUK HÉTFŐI ELLENFELÜNKET: AMIT AZ AQVITAL FC CSÁKVÁRRÓL TUDNI KELL

Listavezető csapatunk az év utolsó hazai bajnoki mérkőzésén a tabella harmadik helyén álló, de a legutóbbi négy bajnokiját elveszítő Csákvárt fogadja az első „tavaszi” fordulóban, hétfőn 19 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A jelen:

A Fejér megyei Aqvital FC Csákvár a 2014-2015-ös bajnokság óta a hatodik idényét tölti a második vonalban. A legutóbbi két alkalommal a 11. helyen végeztek.

A Merkantil Bank Liga idei pontvadászatában a bajnokság felénél, 18 mérkőzés után a 3. helyen állnak 31 ponttal - 10 győzelem, 1 döntetlen, 7 vereség a mérlegük. A gólkülönbségük mínusz 3, a találkozókon 28 gólt lőttek és 31-et kaptak.

A bajnoki tabellát 40 ponttal vezető gárdánk 9 ponttal előzi meg a csákváriakat. A Fejér megyei együttes az első kilenc találkozón 18 pontot szerzett, míg a következő kilencen csak 13-at. Első négy meccsüket megnyerték (MTK, Vác, Budafok, Haladás), az utolsó négyet pedig elveszítették (Kazincbarcika, Vasas, Budaörs, Nyíregyháza).

A bajnokság első fordulójában már találkoztunk aktuális ellenfelünkkel, akkor idegeben a 35. perctől emberhátrányban játszva 3-2-es vereséget szenvedtünk.

Az együttesben vannak, akik rendelkeznek NB I-es múlttal, bár többen is csak néhány találkozón, csereként, percekre léptek pályára az első vonalban: Markek Tamás, Tamás Nándor Károly, Baracskai Roland, Sejben Viktor, Kiprich Dávid József, Skribek Alen Martin, Madarász Márk, Hermány Bence és Daru Bence.

A csákváriak vezetőedzője a pro-licence-szel rendelkező 47 éves Visinka Ede. A vajdaságból származó tréner játékosként éveket töltött a szerb Crvena Zvezda együttesében, majd légiósként megfordult az izraeli Hapoel Beer Sheva gárdájában, és Izlandon is. Edzőként dolgozott a Kecskeméti Futball Akadémia utánpótlásában, és a DVTK szakmai stábjában is. Legutóbb a Puskás Akadémia II. csapatát irányította.

Az Aqvital FC Csákvárral csak az NB II-ben mérkőztünk:

Aqvital FC Csákvár–MTK Budapest 1-2 (0-2)

Merkantil Bank Liga NB II, 2017-2018, 1. forduló, 2017. július 30. - Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont - Játékvezető: Szilasi Szabolcs - 600 néző

MTK Budapest: Szentpéteri Viktor - Katona Máté, Balogh Béla, Gengeliczki Gergő, Deutsch Bence - Vass Patrik, Vass Ádám, Borbély Bálint (Gera Dániel), Takács Ronald (Schäfer András) - Torghelle Sándor, Lencse László (Bori Gábor). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerzők: Deutsch Bence, Takács Ronald.

MTK Budapest–Aqvital FC Csákvár 3-1 (2-0)

Merkantil Bank Liga NB II, 2017-2018, 20. forduló, 2017. december 3. - Új Hidegkuti Nándor Stadion - Játékvezető: Molnár Attila - 987 néző

MTK Budapest: Szentpéteri Viktor - Katona Máté, Baki Ákos, Gengeliczki Gergő, Deutsch Bence - Vass Patrik (Jakab Dávid), Schäfer András (Szerencsi Miklós), Vass Ádám, Gera Dániel (Korozmán Kevin) - Lencse László, Torghelle Sándor. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerzők: Lencse László (2, az egyiket 11-esből), Torghelle Sándor.

Aqvital FC Csákvár –MTK Budapest 3-2 (3-1)

Merkantil Bank Liga NB II, 2019-2020, 1. forduló, 2019. augusztus 4. -Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont - Játékvezető: Molnár Attila - 500 néző

MTK Budapest: Somodi Bence - Katona Máté, Baki Ákos, Deák István, Nagy Zsombor - Mezei Szabolcs, Palincsár Martin (Varju Benedek), Vass Patrik (Simon András), Bognár István - Szatmári István (Zuigéber Ákos), Lencse László. Vezetőedző: Boris Michael.

Gólszerzők: Szatmári István, Bognár István.

A mérleg:

MTK Budapest - Aqvital FC Csákvár

NB II:

3       2      0      1      7-5       6      (67 %)

Az Aqvital FC Csákvár labdarúgásának múltja:

A Fejér megyei klub 1947-ben alakult Csákvári Torna Klub néven. 1948-1949-ben a Közép-dunántúli Labdarúgó Alszövetség II. osztályának Móri csoportjában, az ötödik osztályban indultak először hivatalos bajnokságban. 1957-től 2001-ig kisebb megszakításokkal a megyei bajnokság I. osztályában szerepeltek. Legnagyobb sikerét 1989-ben érte el a csákvári csapat: a Szabad Föld Kupa döntőjében a Vas megyei Körmendi Dózsa MTE csak egy góllal tudta felülmúlni a Népstadionban rendezett fináléban az akkor éppen megyei II. osztályú együttest.

2011-ben történelmet írt a 2002-ben a megyei III. osztályból induló gárda: Fejér megye labdarúgó krónikájában egyedülálló módon, pontveszteség nélkül nyerte meg a megyei I. osztályú bajnokságot. Ezt követően aranyérmet szerzett az NB III-ban is, majd a 2012-2013-as, két csoportos másodosztályú bajnokságban a tizenhat klub között a 9. helyen végzett. Ez a létszámcsökkentés miatt azonban akkor a búcsút jelentette.

Nem sokáig maradtak a harmadik vonalban - az egykori MTK-s, korábbi válogatott Bognár György vezetőedző dirigálta gárda 2014 tavaszán óriási fölénnyel megnyerte a Nyugati csoport küzdelemsorozatát, ezzel kiharcolva a visszajutást az NB II-be, s immár folyamatosan a hatodik idényüket töltik a második vonalban Aqvital FC Csákvár néven.

Az öt és félezer lélekszámú településen a jelenlegi pályát és a hozzá tartozó épületeket 1979-ben kezdték el építeni. A pályaavató 1983-ban volt. A 2.500 néző befogadására alkalmas létesítményben az 1997. augusztus 17-én lejátszott Csákvári TK - Magyar válogatott mérkőzés (1-6) tartja a nézőcsúcsot, zsúfolt ház előtt rendezték a hírverő találkozót. Érdekesség, hogy Csank János akkori szövetségi kapitány együttesében hat MTK játékos - Babos Gábor, Kuttor Attila, Farkasházy László, Halmai Gábor, Illés Béla, Orosz Ferenc - is szóhoz jutott.

A stadion – a 2004-es nagy felújítást követően – a csákvári születésű kardvívó olimpiai bajnokról, Tersztyánszky Ödönről kapta a nevét.

2014 májusában az ügyvédek labdarúgó világbajnokságának is Csákvár adott otthont.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman