HÍREK

Begyűjtötte a három pontot az MTK Budapest II a Dunaújváros ellen

2023-09-24

Begyűjtötte a három pontot az MTK Budapest II a Dunaújváros ellen

Kenesei, Zsóri és Kovács Patrik is betalált, siker az NB III-ban.

NB III-as csapatunk az újabb Magyar Kupa-forduló miatt a múlt hétvégén csak felkészülési mérkőzést játszott, ezért a Dunaújváros elleni ütközetre az átlagosnál többet pihenhetett. Kanta József vezetőedző ráadásul hat játékost is visszakapott az első keretből a Fejér vármegyeiek ellen: Miknyóczki Ádám, Vadnai Dániel, Kovács Patrik, Kosznovszky Márk, Biben Barnabás és Zsóri Dániel is a kezdőcsapat tagja volt.

Az eső éppen elállt a mérkőzés kezdetére, így javarészt ideálisnak mondható körülmények között, enyhe vendégfölénnyel kezdődött a találkozó. A 18. percben Szepessy 23 méteres lövése megpattant és a jobb alsó felé suhant, Balázs nehezen ugyan, de leért. Nem sokkal később Zsóri lövését védte bravúrral Molnár L., a 25. minutumban pedig megszereztük a vezetést.

Egy szögletet Kenesei csúsztatott a rövidről a kapu irányába, Molnár Lászlót meglepte és már csak belekapni tudott, róla a kapuba került a labda (1-0).

Ezt követően szintén fiatal támadónk fejelt fölé egy szögletet 8 méterről, majd a 41. percben Kosznovszkyt buktatták a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Zsóri végezte el és kíméletlenül a kapu bal oldalába lőtte (2-0).

A szünetre így 2-0-s vezetésünkkel vonultunk, de ezt követően váratlanul kisebb gödörbe kerültünk. Tapiska 25 méteres szabadrúgása ugyan jól csavarodott a kapunk bal oldala felé, de Balázs gyönyörűen védte, ám az 51. percben egy kiugratást követően Bata már a jobb alsóba gurított (2-1)

Ezután Zsóri veszélyes fejese lassult le egy védőn és lett Molnár László zsákmánya - a kapus később Bene tekerését is fogta -, aztán óriási ziccert hagyott ki az egyenlítésért a Dunaújváros. Bata lépett ki egy indítással, Farkas Milán csak üldözte. A támadó a tizenhatosra érve megpróbálta eltolni Balázs mellett, aki előtte maradt, a csatár pedig lőtt, kapusunk hárítani tudott.

Ezután lankadt a dunaújvárosi lendület és inkább a mieink veszélyeztettek. A 76. minutumban Hegedűs csavart 24 méterről, oldalról, Molnár szép vetődéssel kitolta; aztán a hajrában egy vendégbedobást Tapiska adott haza kapásból, magasan, ívelve, 30 méterről. A kapus nem foghatta, Vas pedig érkezett a tizenhatos vonalára hulló labdára. Végül a hálóőr tudta elsodorni, de a játékszer Bene elé került. Két védő befutott a kapu elé, középpályásunk pedig 20 méterről, laposan eltalálta egyiküket.

A slusszpoén azonban így is a miénk lett, Kovács Patrik a 91. percben lőtt a bal alsóba, beállítva a 3-1-es végeredményt (3-1).

Az elmúlt hetek szerencsétlenül alakuló eredményei után így együttesünk ezúttal begyűjtötte a fontos három pontot és ezzel előreléptünk a tabellán. A következő megmérettetés a Mohács ellen lesz majd.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 8. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Dunaújváros FC 3-1 (2-0)

Gólszerzők: Kenesei (25.), Zsóri (42. - büntetőből), Kovács P. (91.), illetve Bata (51.)

MTK Budapest II: Balázs J. - Miknyóczki (Anokye, 71.), Stumpf, Farkas, Vadnai, Kovács P. - Kosznovszky (Bene, 46.), Herczeg (Antal, 90.), Biben - Kenesei (Vas M., 79.), Zsóri (Hegedűs, 71.)

Dunaújváros FC: Molnár L. - Németh K., Horváth M., Patkós (Ferenczy, 56.), Vagyóczki, Stampfel - Puskás G., Vörös (Kozma, 63.), Tapiska (Marlen, 86.), Bata - Szepessy

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman