HÍREK

Barkóczi duplájával nagy NB III-as győzelem az éllovas Hódmezővásárhely otthonában

2023-03-12

Barkóczi duplájával nagy NB III-as győzelem az éllovas Hódmezővásárhely otthonában

Csenterics büntetőt hárított, a listavezető mindössze harmadjára kapott ki az idény során.

NB III-as csapatunk a 25. fordulóban ahhoz a Hódmezővásárhelyhez utazott, amely mindössze két vereségnél járt az idényben - ebből az egyiket a nyár végén éppen az MTK Budapest II ellen gyűjtötték be.

Kanta József vezetőedző együttese ezúttal nélkülözte (az eltiltott) Thiam és Spalek játékát, az első keretből Csenterics, Kapronczai és Miknyóczki utaztak el Csongrád-Csanád vármegyébe.

A KTE II ellen nem lépett pályára az NB III-ban Barkóczi Benedek sem, azonban most visszatért és azonnal betalált: a 6. percben Szőke kiugratását követően védőjét lefutva, a tizenhatosra érve, kissé balról, ballal, 10 méterről a bal alsóba lőtt (0-1).

Bár csapatunk összességében magabiztosan futballozott, a 15. percben mégis egyenlíthetett volna a Hódmezővásárhely. Egy kifejelt bedobást Schildkraut pattanás nélkül, erővel rálőtt, középen egy játékosunkat eltalálta a játékszer, a játékvezető pedig feltehetően kezezés miatt ítélt büntetőt. A labda mögé Irmes állt, aki szépen a bal alsó felé helyezett, de Csenterics érezte és hatalmas bravúrral leért a sarokba és kitolta.

Ezt pedig újabb góllal büntettük: a 30. percben a hazai tizenhatos előterében pattogott a labda, Miknyóczki pedig végül 17 méterről lövéshez jutott. Ez levágódott, de éppen Barkóczihoz, aki 8 méterről védhetetlenül kilőtte a "pipát" (0-2).

A második találatot követően teljesen kapuja elé tudtuk szögezni a Hódmezővásárhelyt és Törőcsik, valamint Juhász Levente révén veszélyeztettünk is, de betalálni újra nem sikerült, így a hazaiakon volt a sor, hogy "megbosszulják": egy felpasszal Schildkraut fordult le Kapronczairól és kiugratta Pesuthot, aki a tizenhatoson belülről megpróbálta a rövidbe elpasszolni Csenterics mellett, de hálóőrünkön ezen a napon nem lehetett kifogni, ebbe is belekapott, a játékszer pedig kapufa mellé pattogott. A szögletből Szabó Péter Bata fejét találta meg és bár úgy tűnt, az egy védőnkön is megpattanó fejes a bal felsőbe tart, Csenterics ezt is elérte. A szünet előtt még Törőcsik tért ölelő keresztlabdájával lépett meg az egész mérkőzésen nagyon aktív Juhász Levente, majd 11 méterről, balról lőtt, de Deczki védte.

Fordulást követően hamar szabadrúgást harcoltunk ki, amelyet a tizenhatos sarkának közeléből Törőcsik lőtt a rövid felé, Deczki hárított. A második játékrészben fokozatosan átvette az irányítást a Hódmezővásárhely, a 69. minutumban egy véletlenszerű beadás Szabó Pétert találta meg, az átvételt követően fejmagasság fölé pattant a labda, Godwords pedig érkezett és önfeláldozóan belevetődött, így kapu fölött ment el a félollózós kísérlet. A szögletet aztán Hunya bólintotta fölé az ötösről. A 80. percben ismét veszélyes volt a listavezető, Schildkraut passzolt be jobbról, ám Szabó Péter közeli löketét blokkolni tudtuk.

Csentericsnek érdemben a 84. percben kellett újra közbeavatkoznia, amikor Tapiska 17 méteres lövését ütötte ki, majd Schildkraut ismétlésére Dóra az utolsó pillanatban odaért blokkolni. Az utolsó percekre a Hódmezővásárhely harci kedve szemmel láthatóan csökkent, együttesünk pedig magabiztos játékkal "kimozogta" a hátra lévő időt és nagyon értékes győzelmet aratott idegenben, mellyel tovább üldözi a dobogós helyezést.

 

NB III Közép csoport, 25. forduló
Hódmezővásárhelyi Városi Stadion

Hódmezővásárhelyi FC - MTK Budapest II 0-2 (0-2)

Gólszerzők: Barkóczi (6., 30.)

Hódmezővásárhelyi FC: Deczki - Orosz M. (Barta, 89.), Hunya, Szabó P., Zabari (Zámbori, 46.) - Juhász J., Bata - Pesuth (Fődi, 62.), Schildkraut, Zana - Irmes (Tapiska, 62.)

MTK Budapest II: Csenterics - Godwords, Guth, Dóra, Kapronczai - Miknyóczki (Necula, 46.), Szőke, Törőcsik (Hegedűs, 92.), Bene, Juhász L. (Juhász B., 82.) - Barkóczi

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman