HÍREK

Az utolsó percben mentettünk pontot (GALÉRIA)

2018-05-06

Az utolsó percben mentettünk pontot (GALÉRIA)

A bajnokavatás elmaradt, de ponttal távoztunk Mosonmagyaróvárról.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Credobus Mosonmagyaróvár–MTK Budapest 2-2 (1-0)

Mosonmagyaróvár, MTE-1904 Sporttelep, 500 néző

Vezette: Zierkelbach Péter (Kovács, Iványi, Kepe)

Gólszerző: Lőrinczy (39., 57.), Gengeliczki (86.), Schäfer (94.)

Sárga Lap: Bakos (38.), Szépe (80.), Vágó (88.) illetve Borbély (7.), Vass Ádám (87.), Schäfer (89.)

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Vágó, Szépe, Szpirulisz, Katona – Winkler András (Winkler Levente, 92.), Bakos, Zsirai, Lőrinczy (Maly, 78.), Eszlátyi – Kulcsár (Bartos, 71.)

Vezetőedző: Várhidi Péter

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Balogh (Hrepka, 71.), Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Kanta, Borbély (Vass Ádám, 45.), Kulcsár (Farkas, 60.)– Schäfer, Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a Mosonmagyaróvár otthonába látogattunk abban a tudatban, hogy győzelem esetén bajnoki címet ünnepelhetünk.

Az első 15 perc nagyrészt eseménytelen játékot hozott. Igyekeztünk helyzeteket kialakítani, többet birtokoltuk a labdát, de jól zárt a hazai retesz. Az első nagy helyzet a 25. percben jött, amikor némi kavarodást követően Lencséhez került a hazai tizenhatoson belül a labda, de kapáslövését gyönyörűen, lábbal védte Heinrich.

Öt perccel később Kulcsár adott szép labdát Vass Patriknak, aki bődületes kapufát lőtt. Az első nagy hazai lehetőség a 37. percben jött, de Eszlátyi ígéretes helyről fölé lőtt.

Két perccel később Lőrinczy azonban nem hibázott: a jobb oldalról jött ívelés után Balogh és Szentpéteri nem értették meg egymást, a labda a mosonmagyaróvári támadó elé került, aki a kapuba passzolt.

Még a félidő előtt egyenlíthettünk volna, amikor Kanta kapott remek labdát Lencsétől, azonban életerős lövését a kapu fölé tolta Heinrich, így egygólos hátránnyal mentünk a szünetre.

A második félidő elején még nagyobb gödörbe kerültünk: Kulcsár emelte rá Gengeliczki kezére a labdát 22 méterre a kaputól, a szabadrúgást pedig Lőrinczy szépen tekerte a hosszúba.

A 65. percben szépíthettünk volna, azonban a kontránk után Heinrich védte Vass Patrik lövését. Tíz perccel később ismét jobbszélsőnk próbálkozhatott, de ezúttal sem tudott túljárni Heinrich eszén.

A 77. percben a csereként beállt Hrepka fejesét mentette a védelem, azonban a 86. percben Gengeliczki már be tudott találni Kanta sarokrúgása után. Az utolsó percekre egyre nagyobb nyomást helyeztünk a hazaiakra, a rúgott gól még inkább meghozta a kedvünket, aminek a 94. percben meg is lett az eredménye. Kanta gurított Schäferhez, aki kapásból, tizenhatról, bal külsővel akasztott káprázatos gólt a mosonmagyaróvári hálóba, így végül pontot mentettünk.

Ugyan a bajnokavatásra így várni kell, az utolsó tíz percben döntetlenre tudtuk hozni a találkozót.

Feczkó Tamás: – Majdnem sikerült megvernünk magunkat. Ugyan alig lőtt kapura a Mosonmagyaróvár, két góllal is vezettek, de a találkozó végéig küzdöttünk, így sikerült végül pontot mentenünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman