HÍREK

Az MTK-nál trófeákban gondolkoznak, de meghasonulni nem fognak érte - sportigazgatónk a M4Sport vendége volt

2020-05-11

Az MTK-nál trófeákban gondolkoznak, de meghasonulni nem fognak érte - sportigazgatónk a M4Sport vendége volt

Szem előtt tartják majd az eredményeket és trófeákban gondolkoznak az NB I-be visszajutott MTK labdarúgócsapatánál, de vannak alapelvek, amelyekhez mindenképpen tartják magukat, és nem szeretnének meghasonulni – nyilatkozta az M4 Sportnak Polyák Balázs.

A teljes videós beszélgetés ide kattintva nézhető vissza.

A sportigazgató a Góóól!2 c. műsorban elmondta, bár őket is villámcsapásként érte a hír, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) befejezettnek nyilvánította az NB II-es küzdelmeket, tetemes előnyük miatt már eleve számoltak az élvonalba jutással, így emiatt és persze a körülmények miatt is visszafogottabb volt az ünneplés.

„Nem volt benne a levegőben, hogy ilyen döntés születik. Annak örülünk, hogy a célunkat elértük, de egyébként sem voltunk ráfeszülve arra, hogy továbbmegy-e a bajnokság. Nem mondom, hogy elbíztuk magunkat, de valószínűleg célba értünk volna akkor is, ha folytatnunk kell” – kezdte a Góóól!2 című magazinban Polyák Balázs.

A kék-fehérek nemcsak a tabellán jártak élen, hanem abban is, hogy már túl vannak a kényszerpihenőt követő első edzőmeccsükön, amelyet a Ferencváros ellen játszottak szombaton. Az egészségügyi előírások miatt persze a szokottnál eltérőbbek voltak a körülmények, de a játékosoknak, a szakmai stáboknak és a vezetőknek is nagy öröm volt, hogy ismét a pályán lehetnek.

A 4-1-es vereségnek sem tulajdonít túlzott jelentőséget, hiszen a Fradi „kiemelkedik a magyar mezőnyből, és nem a másod, hanem az első osztályból”, sőt azt is ki meri jelenteni, hogy „nemzetközileg is elismert és jegyzett csapattá nőtte ki magát” a zöld-fehér együttes.

„Az MTK-nak megvan a helye a magyar futballban. Tudjuk, hogy mik a lehetőségeink, milyen fegyverek vannak, vagy lehetnek a kezünkben, és ez összefonódik azzal, hogy perspektívát kell nyújtatunk a fiatal játékosoknak. Az MTK nem szeretne letérni erről az útról, és ez az NB I-ben sem fog jövőre megváltozni, de természetesen meg kell erősíteni a csapatot. Egészséges összhangra törekszünk” – reagált, mikor az utóbbi évek tanulságairól, illetve a klub jövőbeni stratégiájáról kérdeztük.

Noha a bajnokságot lefújták, az MTK-nál sem lehet szó pihenésről, a gárda május 23-án a Honvéd ellen játszik a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, de Polyák bízik abban, hogy még tovább tart az idényük és döntőbe jutnak, amivel akár a nemzetközi kupaporondra is kijuthatnak.

A sportigazgató szerint a most feljutott csapat erősebb, mint a két éve NB I-ből búcsúzott társaság, és amondó, „sok olyan tehetséges játékos van a keretben, akik akár a felnőtt válogatottnál is feltűnhetnek a következő években”, legfőbb erősségüknek azonban a sebességet tartja, amivel az élvonalban is sok csapatot meglephetnek.

Hozzátette, feltett céljuk a keret megerősítése és szem előtt tartják az eredményeket, de „vannak alapelvek, amelyekhez mindenképpen tartják magukat, és nem szeretnének meghasonulni”, ebben pedig Michael Boris vezetőedző is abszolút partner, tehát játékstílusban és játékospolitikában is azon az úton igyekeznek járni, mint eddig.

„Két típusú játékos kell az MTK-hoz: az egyik, aki azonnal szintet tud emelni a csapaton, a másik pedig, akiben olyan perspektívát látunk, hogy a klub értékesíteni tudja. Ahhoz, hogy ezt a magyar piacon tegyük, rögtön van egy korfüggőség, tehát olyan korú játékos kell, akit építgetni tudunk és a legjobb áron eladni” – mondta, de úgy látja, a magyar piacon már kisebb a kereslet a játékosaik iránt, mint akár külföldön, ami változás az évekkel ezelőtti helyzethez képest.

„Picit más volt akkor a világ. Akkor az MTK egyeduralkodó volt az utánpótlásban, gyakorlatilag az egyetlen akadémia volt. Ilyen szempontból könnyebb helyzetben volt. Most sokkal nagyobb a versenyhelyzet ezen a fronton, úgyhogy mi azzal tudunk versenyben maradni, hogy játszatjuk a fiatalokat, és adunk nekik jövőképet. Mi is trófeákban gondolkozunk, de azt az utat sem zárjuk le a játékok előtt, hogy továbbléphessenek magasabban jegyzet klubokhoz” – fogalmazott.

Kanta József neve összeforrt a klubbal, 22 éve erősíti a kék-fehéreket, magasságot és mélységet is megjárt az MTK-val, ám az utóbbi idényben már nem kapott annyi játéklehetőséget, mint azelőtt. A sportigazgató szerint a csapat kapitányaként és legrutinosabb tagjaként azt a szerepet is elfogadja, ami az utóbbi időben jut neki, és továbbra is kitart a klub mellett.

„Nem egy hangos vezér, de ha megszólal az öltözőben, mindenki rá figyel. A fiataloknak példakép akár az edzésmunkájával, akár a hozzáállásával, plusz a szellemisége is olyan, hogy könnyen mutat irányt a fiataloknak, akik könnyen el is fogadják őt – dicsérte a 36 esztendős középpályást.– Addig fog az MTK futballozni, amíg ő szeretne. Már jelezte, hogy a következő szezont is játékosként vállalja, aminek kimondottan örülök. Ez nem udvariaskodás. Valóban helye van az MTK-ban.”

A teljes videós beszélgetés ide kattintva nézhető vissza.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman