HÍREK

Az MTK csapatkapitánya Európa leghűségesebb játékosai közé kerül - lapszemle

2020-05-21

Az MTK csapatkapitánya Európa leghűségesebb játékosai közé kerül - lapszemle

A csakfoci.hu cikke Kanta József szerződéshosszabbítása után. Lapszemle.

Az MTK Budapest csapatkapitánya, Kanta József szerződéshosszabbításával Európa leghűségesebb élvonalbeli játékosai közé kerül.

Honlapukon is beszámoltunk arról, hogy az MTK Budapest meghosszabbította Kanta József szerződését, így a 36 éves csapatkapitány további egy évig – így nyártól már az élvonalban – szolgálhatja a fővárosiakat játékosként.

Kanta József 1998 óta az MTK igazolt játékosa, de a felnőttekhez hat évvel később került fel. 16 évvel ezelőtt, 2004-ben mutatkozott be a kék-fehérek első csapatában tétmeccsen, azóta megszakítás nélkül viseli az MTK mezét, amellyel már feljutott az élvonalba, ami azt jelenti, hogy következő idénytől ő számít majd az NB I leghűségesebb játékosának.

Nyártól zsinórban a 17. szezonját kezdheti meg a kék-fehéreknél, ez a mutató pedig európai viszonylatban is kiemelkedő. Ritkaság ugyanis, hogy valaki megszakítás – így akár kölcsönadás – nélkül ennyi ideig egy klubot szolgáljon.

Az MTK Budapest rutinos támadó középpályása így például olyan játékosokkal szerepelhet egy listán, mint a Barcelona klasszisa, Lionel Messi vagy a CSZKA Moszkva sokszoros válogatott kapusa, Igor Akinfeev. Előbbi közel 16, utóbbi pedig közel 17,5 éve tagja jelenlegi csapata első keretének. A csúcstartó Lee Casciaro a 22 évével egy kisebb bajnokságból kerül ki. Érdekesség, hogy a lista élbolyában túlsúlyban vannak a kapusok.

Európa leghűségesebb élvonalbeli játékosai (a lista azt mutatja, hogy idén nyáron, az új idény kezdetén mennyi ideje lesz az illető az adott klub első kereténél, megszakítás nélkül):

1. Lee Casciaro (támadó, Lincoln Red Imps FC, Gibraltár) 22 év

2. Christoffer Källqvist (kapus, BK Häcken, Svédország) 20 év

3. Igor Akinfeev (kapus, CSKA Moscow, Oroszország) 17,5 év

4. Loïc Perrin (védő, AS Saint-Étienne, Franciaország) 17 év
David Zibung (kapus, FC Luzern, Svájc) 17 év

5. Kanta József (középpályás, MTK Budapest, Magyarország) 16 év
Lionel Messi (támadó, FC Barcelona, Spanyolország) 16 év

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman