HÍREK

Az MTK Budapestben folytatja az U20-as világbajnokság magyar gólvágója

2015-07-31

Az MTK Budapestben folytatja az U20-as világbajnokság magyar gólvágója

Mervó Bence személyében a nyári átigazolási időszak egyik legkeresettebb magyar labdarúgója döntött úgy, hogy az MTK Budapest csapatában folytatja pályafutását. Az új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokság társgólkirálya nagy reményekkel érkezik a fővárosba, de megfelelő külföldi ajánlat esetén előfordulhat, hogy még ezen a nyáron állomáshelyet vált.

Domonyai László klubigazgató örömmel nyilatkozott Mervó Bence leigazolásáról, hiszen a klubnál mindig kiemelt szerepet kapnak a fiatal tehetségek.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy az U20-as világbajnokság legeredményesebb játékosa az MTK Budapestet választotta. Számunkra ez akkor is örömteli tény, ha most még nem tudhatjuk, Bence végül mennyi időt tölt nálunk. Abban maradtunk a mai aláírást követően, hogy jövő héten bekapcsolódik a munkába, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Nem titok, hogy a megállapodás értelmében Bence számára nyitva áll a lehetőség a külföldi folytatásra, amit ő egyértelműen ambicionál, és ezt teljes mértékben megértjük. Sokat beszélgettünk arról, hogy milyen lehetőségei lehetnek a folytatást illetően, és jeleztük, hogy mindenben támogatjuk. A hazai piac jelenleg talán legértékesebb játékosáról van szó, ráadásul nagyon szimpatikus sportemberről. Bízunk benne, hogy az egyik erőssége lesz az MTK-nak, de akkor sem leszünk csalódottak, ha végül másképp alakul a karrierje, mert ha valaki, akkor ő igazán megérdemelné, hogy megmutathassa magát külföldön. Jelen pillanatban ráadásul jó esély van arra, hogy ehhez hozzá is tudjuk segíteni, hiszen korábbi kiváló nemzetközi együttműködéseink folytatásaként küszöbön áll olyan új, nagy horderejű stratégiai megállapodás tető alá hozása, amely kiemelkedő lehetőséget kínál klubunk nemzetközi szintű játékosai, köztük Mervó Bence számára is – fejtette ki a szakember.

Mervó Bence is beszélt a fővárosba szerződésének körülményeiről.

– Nem titok, hogy sok megkeresésem volt Magyarországról, de az sem, hogy továbbra is külföldre vágyom – kezdett bele mondandójába a korosztályos vb-n öt találatig jutó támadó. Menedzsereim továbbra is dolgoznak az ügyön, ami azért halad lassan, mert nem átmeneti állomáshelyet keresünk, hanem olyan klubot, ahol folyamatosan tudok játszani, és számomra belátható fejlődési lehetőség vár. Ez a kiugró vb-szereplés ellenére sem egyszerű, hiszen sajnos a felnőtt futballban eddig még itthon sem nyílt alkalmam bizonyítani.

Hogy miért választotta a hazai érdeklődők sora közül az MTK-t, arra kézenfekvő válasszal szolgál Mervó.

– Azt talán mindenki tudja, hogy itthon a Győrhöz kötődtem és kötődöm a mai napig is, de az élet úgy hozta, hogy ott ma sajnos nincs NB I-es futball, így választanom kellett a kérők közül. Az MTK megértette a helyzetemet, és nagyon rugalmasak voltak, amit ezúton is köszönök. Úgy voltam vele, hogy itt az ideje annak, hogy elkötelezzem magam – legalább itthon –, ezt amúgy a válogatott stábja is szorgalmazta, hiszen valóban ideje csapattal edzeni, megkezdeni a felkészülést az előttünk álló szezonra. Az MTK-nál tudják, hogy a célom továbbra is a külföld, és ebbéli terveimben nemhogy nem gátolnak, de kifejezetten segítenek is, amiért roppant hálás vagyok. Meglátjuk, mit hoz a jövő, remélem, lesz lehetőségem még idén nyáron külhonba szerződni, de akkor sem leszek csalódott, ha a kék-fehérek sikereiért küzdhetek.

Jelenleg kisebb sérüléssel bajlódik a gólerős csatár, de ez nem veszi el a kedvét a munkától.

– Nem komoly a sérülés, csak kellemetlen. Az U21-es válogatott edzőtáborában meghúzódott a nyakam, nem tudom forgatni rendesen a fejem, így ki kellett hagynom a szerdai mérkőzést is. Vélhetően csak a jövő héten kapcsolódhatok be a közös munkába az MTK Budapestnél, amit természetesen nagyon várok.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman