HÍREK

Az Ezüstcipő Focisuliban jártunk (GALÉRIA)

2018-02-08

Az Ezüstcipő Focisuliban jártunk (GALÉRIA)

Kenesei, Torghelle és Schäfer lepték meg a hallássérült labdarúgókat.

Kenesei Krisztián, Torghelle Sándor és Schäfer András az Ezüstcipő Focisuliban jártak, hogy meglátogassák az ott focizó, hallássérült diákokat. Az iskola alapítója, ifjabb Fekete László, az 1979-es évben Ezüstcipős – egykori újpesti labdarúgó – Fekete László fia. Az ilyen elismerés azoknak a focistáknak jár, akik a második legtöbb gólt szerezték az adott évben Európában. Az intézmény alapítóját kérdeztük a suli működéséről.

– Hetente kétszer tartunk edzést a gyerekeknek, akik a Budapesti Hallássérültek Tanintézetéből és a dr. Török Béla Nagyothallók Általános Iskolájából érkeznek. Két fő célja van az intézménynek: egyrészt szeretnénk sportolási lehetőséget biztosítani a hallássérült gyerekeknek, másrészt megőriznénk a magyar labdarúgás hagyományait.

Ifjabb Fekete László labdarúgóink fogadtatásáról is beszélt:

– Remekül sikerült a rendezvény. Nagyon kedvesek voltak a vendégek, és ez óriási dolog a fiúk számára. Ráadásul számtalan ajándékkal érkeztek Sanyiék, hiszen hoztak – többek közt – polókat, tollakat, jegyzettömböket és csokit is.

Az edzés végén a gyerekek olyannyira ragaszkodtak a három labdarúgóhoz, hogy a termet csak nagy nehézségek árán sikerült átadni a következő foglalkozásnak.  

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman