HÍREK

Az első percektől kezdve előnyben játszva nyert a Ferencváros második csapata ellen NB III-as együttesünk

2022-02-13

Az első percektől kezdve előnyben játszva nyert a Ferencváros második csapata ellen NB III-as együttesünk

Osei nem sokkal a kezdést követően vezetést szerzett, szünet után pedig Miknyóczki biztosította be a három pontot.

Hat edzőmérkőzést követően február 13-án délelőtt 11 órától már "élesben" is bemutatkozott 2022-ben az MTK Budapest második csapata. Az ellenfél a népligeti sportcentrumban a Ferencváros NB III-as együttese volt, amely mindössze egyetlen ponttal előzte meg együttesünket a tabellán.

Az első keret tagjai közül ezúttal Miknyóczki Ádám, Kovácsréti Márk, Mezei Szabolcs és Nagy Zsombor szerepeltek az összeállításban, míg a Ferencvárosnál Roko Baturina volt a kezdőcsapat tagja.

Az ősszel 0-0-ra zárult a két csapat találkozója, ezúttal azonban már a 2. percben eldőlt, hogy nem ez lesz a végeredmény. Fél minutum sem kellett ahhoz, hogy Osei és Horváth Artúr is veszélyes helyzetbe kerüljön, de előbbiből még nem született lövés, majd Horváth a kapufát találta el - egy támadással később viszont Kovácsréti perdített a kilépő Osei-hez, aki 16 méterről, jobb belsővel a kapu bal oldalába lőtt (0-1).

Sőt, a 6. percben kettőre nőhetett volna Kanta József csapatának előnye, de Mezei szabadrúgásánál Osei hiába előzte meg a kapust, fejese centikkel az üres kapu fölé ment. Hét perccel később Kovácsréti löketét tolta szögletre a ferencvárosi hálóőr, majd kényszerű cserére került sor: Varga Stefan szenvedett sérülést, a helyén Gera Zalán folytatta.

A játékrész utolsó negyedórájába lépve előbb Osei csavart mellé 12 méterről, aztán a Ferencváros is kialakította első helyzeteit a mérkőzésen. A 40. percben Vida pattogó, lapos lövését fogta Varasdi, majd Baturina 16 méterről leadott kísérletét tolta fölé reflexmozdulattal. Kimaradt hazai helyzetek után viszont kétszer is nagyon közel jártunk a második gólhoz.

Kevéssel a félidő végét jelző hármas sípszót megelőzően Mezei 25 méteres, bal felsőbe tartó szabadrúgását védte hatalmas bravúrral Mergl, a kipattanó pedig Nagy Zsomboré lett, akinek ártalmatlan helyzetben Mazzonnetto Niccoló odarúgott, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Ezt azonban Kovácsréti a felső léc fölé lőtte.

Szünet után viszont nagyon gyorsan megszületett a második találat. A 49. percben Miknyóczki tört be a tizenhatoson belülre a bal oldalról, az ötösre érve éles szögből lőtt, a labda pedig a kapu bal oldalában kötött ki (0-2).

Két percre rá Kovács Máté fordult rá és lőtt erősen 16 méterről, Mergl hozzáért, a labda pedig a felső lécről pattant szögletre. Az 55. percben aztán ismét közel jártunk az újabb találathoz. Egy beadást sikerült megcsúsztatni, a ferencvárosi hálóőr Osei mellett alig tudta odébb ütni a labdát, amelyet Markovic gyűjtött be a hosszún. Szélsőnk középre passzolt, ahol előbb Guth löketét blokkolták a védők ziccerben, majd a kipattanót Kovács Máté vágta fölé.

Ezután Gera Zalán 22 méteres szabadrúgását tolta ki szép vetődéssel Varasdi, de a folytatásban ismét az MTK Budapest II veszélyeztetett. A 65. percben Miknyóczki fűzte át magát több védőn és csavart volna a kapu jobb oldalába, de kevéssel célt tévesztett, majd Kovács Máté passzából ugyanő tört be a tizenhatosra, de szorongatott helyzetből nem tudta átemelni a kifutó kapus felett a labdát.

A 71. percben Osei helyén tétmérkőzésen is debütált együttesünkben Yewo Nyirenda. A folytatásban már kevesebb helyzetet alakítottak ki a csapatok, de a 74. percben így is iskolajátékkal növelhettük volna tovább az előnyt. Horváth Artúr verte meg emberét egy az egyben a tizenhatos oldalvonalán, majd Miknyóczkihoz passzolt, aki talppal visszahúzta a középpályás elé. Horváth helyzetben lőhetett is volna, de még tovább akarta játszani, éles keresztbeadása azonban elsuhant a kapu előtt.

Több gól pedig már nem esett, az MTK Budapest II így 2-0-ra nyert és magabiztos sikerrel kezdte meg szereplését az NB III Közép csoportjának tavaszi idényében. Kanta József együttese a három ponttal ráadásul éppen a Ferencvárost előzte meg a tabellán.

 

NB III Közép csoport, 21. forduló

Ferencvárosi TC II - MTK Budapest II 0-2
Vezette:
Gál Péter
Gólszerzők: Osei (3.), Miknyóczki (49.)

Ferencvárosi TC II: Mergl - Kaján (Godányi, 59.), Orosz M., Szücs, Arday - Mazzonetto A. - Varga St. (Gera Za., 28.), Pintér D. (Cubra, 77.), Vida K. (Pajti, 77.) - Mazzonetto N., Baturina

MTK Budapest II: Varasdi - Guth, Markovic, Nagy Zs., Helembai - Horváth A. (Gyuris, 90.), Mezei - Kovácsréti (Rimóczi, 79.), Kovács Máté, Miknyóczki - Osei (Nyirenda, 71.)

A találkozó jegyzőkönyve és eseményei percről percre ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman