HÍREK

Az éllovas Hódmezővásárhely vendége lesz NB III-as csapatunk vasárnap

2023-03-11

Az éllovas Hódmezővásárhely vendége lesz NB III-as csapatunk vasárnap

Október 30. óta veretlen a Csongrád-Csanád megyei gárda.

A 25. fordulóhoz érkezik az NB III Közép csoportja március 12-én, vasárnap. Az MTK Budapest II ezúttal idegenbe látogat, méghozzá a Hódmezővásárhely csapatához utaznak a fiatalok.

A listavezető a jelenlegi idényben mindössze kétszer szenvedett vereséget, elsőként még augusztus végén éppen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, amikor Zsóri, Barkóczi és Zuigeber találataival, domináns játékkal arattunk könnyed, 3-1-es sikert; majd október végén az ESMTK otthonában maradtak alul 5-1-re. A hazai pályán még veretlen Csongrád-Csanád megyeiek éppen négymérkőzéses győzelmi szériában vannak, megverték a Ceglédet, a PTE-PEAC-ot, a Monort és a Paks II-t is.

A Hódmezővásárhelynek minden pontra szüksége van az aranyéremért folytatott harcban, hiszen vesztett pontok tekintetében jelenleg az Iváncsa áll jobban (ők február 19-én nem léptek pályára a visszalépő csapatok miatt), amiben nagy segítségükre lehet a házi gólkirály, 10 találatnál járó Irmes Dávid és a hatgólos Schildkraut Krisztián is.

Utóbbi egyébként megfordult klubunknál is, 2015-16-ban, az U16-ban futballozott a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. Nem ő azonban az egyetlen a Hódmezővásárhely keretében, aki az MTK színeiben játszott, Pesuth Simon 2016-20 között (U15-U17), Zana Dávid 2015-től 2020-ig (U15-U19) szerepelt nálunk, csakúgy, mint Molnár Bence, aki kétszer még NB III-as gárdánkban is pályára lépett. Rajtuk kívül Asztalos Dávid is MTK-nevelés, 2009 és 2016 között volt szerződése klubunkkal és 2014 májusában negyed órára az NB I-ben is bevetettük (később Pakson még további négyszer szerepelt az élvonalban).

A Hódmezővásárhelyi FC-MTK Budapest II találkozó március 12-én 14 órakor kezdődik a Hódmezővásárhelyi Városi Stadionban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman