HÍREK

Az edzőváltáson átesett HR-Rent Kozármisleny vendégei leszünk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2023-03-04

Az edzőváltáson átesett HR-Rent Kozármisleny vendégei leszünk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában csapatunk a sereghajtó HR-Rent Kozármisleny otthonában lép pályára vasárnap 14 órakor.

Jelen:

Jegyinformációk: A felnőtt belépő 1000 forintba, míg a diák jegy 700 forintba kerül. A hölgyek, a 14 éven aluliak, és a 65 év felettiek ingyen tekinthetik meg a találkozót. Jegyvásárláshoz fényképes igazolvány, nyugdíjasoknak és diákoknak igazoló igazolvány felmutatása szükséges! Pénztárnyitás 13 órakor.

Az NB II-be öt szezon után, tavaly nyáron visszatérő HR-Rent Kozármisleny 25 fordulót követően 21 ponttal a sereghajtó 20. helyet foglalja el a tabellán. A Baranya vármegyei együttes öt győzelem és hat döntetlen mellett tizennégy alkalommal szenvedett vereséget.

Aktuális ellenfelünk 29 szerzett gólnál jár a bajnokságban, míg ellenük 46 találatot lőttek. A csapat házi góllövőlistájának élén Vajda Roland áll hat góllal, őt követi Bartha László néggyel, majd Horváth Dániel, Szabó Dominik és Vogyicska Balázs kettővel. Rajtuk kívül egyszer volt eredményes Beke Péter, Füredi Szabolcs, Gajág Gergő, Gál Szabolcs, Károly Bálint, Kirchner György, Kotroczó Péter, Nagy Erik, Tóth Zoltán, valamint klubunk kölcsönjátékosa, Kosznovszky Márk.

A HR-Rent Kozármisleny Tóth László irányításával kezdte a bajnokságot, a 6. forduló után menesztett vezetőedzőt Szekeres Zoltán váltotta a kispadon, aki szerdán távozott posztjáról. A gárda új vezetőedzője Márton Gábor lett, aki csapatunkat 2021 novembere és 2022 áprilisa között irányította az élvonalban.

Az együttes az eddig lejátszott öt tavaszi fordulóban két pontot szerzett. A Tiszakécskei LC otthonában pontot szereztek (2-2) az évnyitón, ahogy az FC Ajka elleni vereség (0-1) után a baranyai rangadón is a PMFC ellen (0-0). A legutóbbi két találkozóját szerzett gól nélkül veszítette el a csapat, a Kolorcity Kazincbarcika SC 3-0-ra, míg a Gyirmót FC Győr 2-0-ra verte őket.

A Kozármisleny hazai pályán 12 forduló alatt 12 pontot gyűjtött, míg idegenben 13 találkozón 9 egységet szerzett.

A téli átigazolási időszakban Daru Bence, Gránicz Patrik, Kun Bertalan, Sági Milán, Ulrich Dániel, Vas Bence és csapatunk kölcsönjátékosaként Várkonyi Bence érkezett a klubhoz.

Az őszi kerethez képest már nem tagja az együttesnek Berdó Máté, Bognár Dávid, Gál Szabolcs, Hampuk Ádám, Kulcsár Kornél, Osei Clinton, Szabó Dominik, Tóth Zoltán, Varasdi Dániel és a csapatunkhoz visszatérő Guth Ádám.

A vasárnap 14 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetítjük klubunk YouTube-csatornáján!

Csapatunk csak az NB II-ben mérkőzött a Kozármislennyel:

A két együttes mindössze három alkalommal találkozott egymással bajnoki mérkőzésen, mindháromszor a másodosztályban.

A 2011/2012-es szezonban aratott két győzelmünk mellett legutóbb szeptember elején találkozott a két csapat, akkor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 6-1-re diadalmaskodtunk.

A mérleg:

NB II:

3         3       0       0         12 - 4           9     (100 %)

A HR-Rent Kozármisleny labdarúgásának múltja:

A kozármislenyiek futball csapatuk történetét a rendszerváltás időszakától számítják - a HR-Rent Kozármisleny anyaegyesülete, a Kozármisleny Sportegyesület ugyanis 1989-ben alakult újjá. A klub színe kék-fehér lett.

Azonban mielőtt az elmúlt 33 év történéseire térnénk rá, érdemes röviden felidézni Kozármisleny sportjának történetét: szervezett bajnokságban 1952-ben szerepeltek először Kozármisleny futballistái. A Baranya megyei, Pécsi járási bajnokság Keleti csoportjába nyertek besorolást, a bajnokságot azonban nem játszották végig, visszaléptek.

Azonban egy esztendő kihagyás után 1954-től már újra a járási bajnokságban futballoztak, 23 évig voltak tagjai hol az első, hol a második osztálynak.

Négy év szünet után 1981-ben újjá alakult a futball csapat a településen, de csak három esztendeig tartott a lendület, 1984 ősszel már nem neveztek a Pécsi városkörnyéki bajnokságba, ami akkor a magyar labdarúgás hetedik osztálya volt.

Az 1988-1989-es bajnokságban újra indultak, s ha már ott voltak, meg is nyerték a pontvadászatot, s felkerültek a Baranya megyei bajnokság II. osztályának Czibulka csoportjába.

1993-1994-ben bajnokok lettek a megyei II. osztály Tamási csoportjában, s feljutottak a Baranya megyei bajnokság I. osztályába.

Nyolc évet játszottak a megyei pontvadászat első osztályában, s 2002-ben feljutottak az NB III Dráva csoportjába. ahol 2007-ben, a település várossá nyilvánításának esztendejében bajnokok lettek. Így a baranyai csapat története során első alkalommal 2007-ben került fel az NB II-be, s hét idényen keresztül játszott a második vonalban, majd kiestek.

Két NB III-as év következett, majd 2016/2017-ben újra a második ligában futballoztak, de csak átszállójegyet váltottak, a szezon végén kiestek. Öt esztendei harmadik vonalbeli szereplés után idén bajnokként jutottak vissza az NB II-be.

Az eltelt évek során a csapat több névváltozáson ment át: Kozármisleny SE (1989 - 2009), 1995-ben egyesült a Pécsi Zsolnay SE-vel, Gold-Sport-Kozármisleny SE (2009 - 2012), Kozármisleny FC (2012 - 2015 július), HR-Rent Kozármisleny (2015. július-).

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman