HÍREK

Az Aqvital FC Csákvár vendégei leszünk a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2023-03-18

Az Aqvital FC Csákvár vendégei leszünk a válogatott szünet előtti utolsó fordulóban - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában listavezető csapatunk a 15. helyen álló Aqvital FC Csákvár otthonában lép pályára vasárnap 14 órakor.

Jelen:

Az Aqvital FC Csákvár 2014-ben jutott fel az NB II-be, melynek azóta tagja. A kilencedik másodosztályú szezonját töltő együttes 27 fordulót követően a 15. helyen áll a tabellán.

A Fejér megyei együttes 7 győzelem és 11 döntetlen mellett 9 alkalommal szenvedett vereséget a bajnokságban. Mérkőzéseiken 31 gólt lőttek, míg a kapujukat 33 alkalommal vették be.

A csapat házi góllövőlistáját Hornyák Marcell vezeti hat találattal, őt követi Fejős Áron, Körmendi Kevin, Murka Benedek és Vaskó Tamás hárommal, majd Baracskai Roland, Gazdag Vajk, Karacs Dániel és Torvund Alexander kettővel. Rajtuk kívül egyszer volt eredményes Kártik Bálint, Magyar Zsolt, Mészáros Dávid és Ominger Gergő.

Tóth Balázs vezetőedző csapata a hét tavaszi fordulóban még nyeretlen, négy döntetlen mellett három vereség a mérlegük. A legutóbbi két találkozóját elveszítette a gárda, előbb a Kolorcity Kazincbarcika SC 3-1-re, majd a Gyirmót FC Győr 2-1-re diadalmaskodott ellenük.

Vasárnapi ellenfelünk legutóbbi mérkőzésének összefoglalója:

Az Aqvital FC Csákvár hazai pályán eddig 13 mérkőzésen 17, míg idegenben 14 találkozón 15 pontot gyűjtött.

A csákvári klub keretében minimális játékosmozgás volt a téli átigazolási időszakban. Távozott kölcsönjátéka után Kártik Bálint, míg érkezett a szabadon igazolható Beliczky Gergő.

A vasárnapi találkozó 14 órakor kezdődik a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban. Márciusban a magyar válogatott találkozói miatt több mérkőzést már nem játszik csapatunk, következő ellenfelünk a Nyíregyháza Spartacus FC lesz április 3-án hazai pályán.

Az Aqvital FC Csákvárral csak az NB II-ben mérkőztünk:

Az eddigi öt egymás elleni összecsapásunk közül hármat megnyertünk, míg kétszer a csákváriak örülhettek.

A 2017/2018-as szezonban szezonban idegenben 2-1-re, míg hazai pályán 3-1-re győztünk. A 2019/2020-as szezonnyitón a Csákvár örülhetett hazai közönsége előtt, míg legutóbbi győzelmünk alkalmával 3-0-ra nyertünk hazai pályán, köszönhetően Lencse László duplájának és Schön Szabolcs góljának.

Az őszi találkozót a Fejér megyei alakulat nyerte, október 2-án 4-1-re az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A mérleg:

NB II:

5       3      0      2      11 - 9       9      (60 %)

Az Aqvital FC Csákvár labdarúgásának múltja:

A Fejér megyei klub 1947-ben alakult Csákvári Torna Klub néven. Az egyesület színe kék-sárga.

1948-1949-ben a Közép-dunántúli Labdarúgó Alszövetség II. osztályának Móri csoportjában, az ötödik osztályban indultak először hivatalos bajnokságban. 1957-től 2001-ig kisebb megszakításokkal a megyei bajnokság I. osztályában szerepeltek. Legnagyobb sikerét 1989-ben érte el a csákvári csapat: a Szabad Föld Kupa döntőjében a Vas megyei Körmendi Dózsa MTE csak egy góllal tudta felülmúlni a Népstadionban rendezett fináléban az akkor éppen megyei II. osztályú együttest.

2011-ben történelmet írt a 2002-ben a megyei III. osztályból induló gárda:  Fejér megye labdarúgó krónikájában egyedülálló módon, pontveszteség nélkül nyerte meg a megyei I. osztályú bajnokságot. Ezt követően aranyérmet szerzett az NB III-ban is, majd a 2012-2013-as, két csoportos másodosztályú bajnokságban a tizenhat klub között a 9. helyen végzett. Ez a létszámcsökkentés miatt azonban akkor a búcsút jelentette, de nem sokáig maradtak a harmadik vonalban.

A korábbi sokszoros válogatott Bognár György vezetőedző által dirigált gárda 2014 tavaszán óriási fölénnyel megnyerte a Nyugati csoport küzdelemsorozatát, ezzel kiharcolva a visszajutást az NB II-be, s a 2014-2015-ös pontvadászat óta  immár folyamatosan a kilencedik idényüket töltik a második vonalban Aqvital FC Csákvár néven.

Az öt és félezer lélekszámú településen a jelenlegi pályát és a hozzá tartozó épületeket 1979-ben kezdték el építeni. A pályaavató 1983-ban volt. A 2.500 néző befogadására alkalmas létesítményben az 1997. augusztus 17-én lejátszott Csákvári TK - Magyar válogatott mérkőzés (1-6) tartja a nézőcsúcsot, zsúfolt ház előtt rendezték a hírverő találkozót. Érdekesség, hogy Csank János akkori szövetségi kapitány együttesében hat MTK játékos - Babos Gábor, Kuttor Attila, Farkasházy László, Halmai Gábor, Illés Béla, Orosz Ferenc - is szóhoz jutott.

A stadion – a 2004-es nagy felújítást követően – a csákvári születésű kardvívó olimpiai bajnokról, a tragikus sorsú Tersztyánszky Ödönről kapta a nevét. 2014-ben az ügyvédek labdarúgó világbajnokságának is Csákvár adott otthont.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman