HÍREK

Arany Kupa és ügyességi verseny a hátrányos helyzetű gyermekek fejlődéséért

2021-08-30

Arany Kupa és ügyességi verseny a hátrányos helyzetű gyermekek fejlődéséért

Az MTK Budapest a HH Egyesülettel és a Máltai Szeretetszolgálattal közösen szervez focikupát és ügyességi versenyeket is magában foglaló programokat.

Az MTK Budapest a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesülettel és a Máltai Szeretetszolgálattal közösen egy, az ország összes térségét lefedő focitornát, valamint ügyességi versenyt magában foglaló programot szervez szeptemberben, melynek zárásaként október elején az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kerül sor az Arany Kupa labdarúgó torna megrendezésére.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - Országos Tűzmegelőzési Bizottság, a PRAKTIKER, a XIXO, az Oroszlános Borhotel – Márton pincészet – Tállya, a TUNGSRAM és a CEDEK Szeretetszolgálat partnerségével megvalósuló program olyan hátrányos helyzetű településeken élő gyermekeknek adja meg a lehetőséget arra, hogy - a közösségi médiának is köszönhetően - országos szinten is megmutassák tehetségüket, akiknek egyébként erre nem lenne lehetőségük.

A projekt keretében cselező és dekázó bajnokságra is sor kerül, az ügyességi versenyeken készült felvételeket a közösségi médiában lehet majd megtekinteni, ahol szavazatával bárki támogathatja az általa legügyesebbnek tartott csapatot. A projekt záróeseményeként október 2-án (szombaton) az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezzük meg az Arany Kupa elnevezésű tornát, amelyen 16, 4+1 fős csapat lép majd pályára stadionunkban.

Klubunk aktívan közreműködik és szakmai segítséget nyújt a programok megvalósításában, az ügyességi verseny zsűrizését akadémiánk szakemberei végzik. A fiatalok a programok során első csapatunk játékosaival is találkozhatnak, ezen kívül a labdákat is biztosítjuk a versenyek és a torna lebonyolításához. A résztvevő gyermekek és fiatalok a programok során értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

- Az elmúlt időszakban szerencsére felértékelődött a társadalmi felelősségvállalás fontossága. A társadalmi innováció keretében olyan programokat dolgozunk ki közösen, amik széles körű társadalmi problémákat oldanak meg. A Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesületnél és partnereinkkel közösen úgy gondoljuk, hogy ez a projekt és az Arany Kupa olyan társadalmi innovációt jelent, ami a felzárkózás eszköze lehet – mondta az eseményről tartott pénteki sajtótájékoztatón Hancsics György, a HH Egyesület társelnöke.

Az Arany Kupa focitorna fővédnöke Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke. A Groupama Biztosító a rendezvény biztosításával támogatja a nagyszerű kezdeményezést. Az Arany Kupa közlekedésbiztonsági szakmai támogatója a Közlekedéstudományi Intézet - KTI.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2021-12-05 13:00 BVSC-Zugló Stadion

MTK BUDAPEST II.

VS

BUDAPEST HONVÉD-MFA II.

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman