HÍREK

Aláírt az U17-es gólkirály (GALÉRIA)

2018-07-08

Aláírt az U17-es gólkirály (GALÉRIA)

Törőcsik Péterrel beszélgettünk a szerződéskötést követően.

– Hogyan jutottál el a profi szerződésig?

– A REAC-ban kezdtem 5 éves koromban, aztán Újpestre igazoltam, mert éreztük, hogy van értelme komolyabban foglalkoznom a labdarúgással. Az MTK Budapestbe 11 évesen jöttem Helm András hívására, négy évet a Lantoson töltöttem, majd onnan kerültem Agárdra, ahol szép három évet tudhatok magam mögött. Most költöztünk vissza Budapestre az U19-es csapattal.

– Kiemelkedő idényen vagy túl, 20 mérkőzésen 16 alkalommal mattoltad az ellenfeleket...

– Jól ment a játék, élveztem, így a sérülés a szezon végén kizökkentett ebből. Sok gólt szereztem, de a 16-ból több rögzített helyzetből született, ez is a kép egészéhez tartozik.

– Mikor tudtad meg, hogy szerződést kapsz a klubtól?

– Horváth Zsolt, a menedzserem szólt pár hónapja, hogy az MTK Budapest szeretne velem szerződést kötni, és ennek a folyamatnak a vége most érett be, amikor aláírhattam.

– Mik a rövid és hosszútávú céljaid?

– Rövid távon szeretnék az U19-es csapat meghatározó játékosa lenni, és az idény végén bajnoki címet ünnepelni, mellette természetesen stabil, jó teljesítményt szeretnék nyújtani. Hosszú távon szeretnék az élvonalban bemutatkozni, természetesen és az MTK Budapestben meghatározó játékossá válni. 

– Felköltözött az U19 Budapestre, mik az első benyomások, mennyire nehéz a váltás?

– A családdal lakom, így a váltás nekem könnyebben megy, mint a többieknek. Két edzésen vagyunk túl, az első inkább felmérés, a második teljes edzés, remek érzés volt, komoly terhelést kaptunk már az első napokban. Mindannyian odatesszük magunkat, bizonyítani szeretnénk, a mentalitás az egész keret részéről rendben van. A stábot ugyan csak két napja ismerjük, de mindenkiről pozitív a véleményünk.

– Mi az, amiben fejlődnöd kell, és mi az, amiben jó vagy?

– Fizikumban mindenképpen fejlődnöm kell, mellette agresszivitásban és védekezésben előre kell lépnem. Amit erősségemnek érzek, az a technikai tudásom és a játékintelligenciám.

– Ki a példaképed, kedvenc játékosod?

– Kimondott példaképem nincs, de Cristiano Ronaldo mégis példaként áll mindenki előtt, hiszen embertelen munkát végzett el, hogy oda jusson, arra a szintre, amit most, és évek óta képvisel. A kedvenc játékosom Eden Hazard, így őt még mondhatnám példaképnek.

– Szeretnél valakinek köszönetet mondani?

– Székely Zsoltnak szeretném megköszönni a segítséget, ő volt az eddigi karrierem legjobb edzője, akinek a kezei alatt dolgozhattam. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman