HÍREK

A walesi hódítók

2016-06-29

A walesi hódítók

Hatcsapatos nemzetközi öregfiúk futballtornát rendeztek június közepén Wales fővárosában, Cardiffban, amelyre az MTK Budapest együttese is meghívást kapott. A kék-fehérek pedig – ha már ott jártak – meg is nyerték a rangos tornát, melyen többek között a Sparta Praha és a Bayer Leverkusen is szerepelt. Halmai Gábor csapatkapitánnyal beszélgettünk az élményeikről.

– Hogyan kaptatok meghívást a tornára?

– Tavaly keresett meg minket a Cardiff Academicals. A walesi csapat minden évben meglátogat egy-egy országot, ahol igyekszik barátságos mérkőzéseket szervezni a helyi csapatokkal. 2015-ben Magyarországon a Ferencváros és az Újpest mellett velünk is megmérkőztek. Már a tavaly nyári viadalt követően – melyet egyébként 4-0-ra megnyertünk – felhozták, hogy nemzetközi tornát szerveznek, és szeretnék, ha mi is részt vennénk ezen. Ekkor kezdődött minden, és a sok szervezést követően szerencsére sikerült kijutnunk a tornára, méghozzá elég erős kerettel.

– Kaptatok ehhez segítséget a klubtól?

– Kaptunk két komplett garnitúra szerelést, így külsőségekben is igazi MTK-ként léphettünk pályára. Ezúton is köszönjük a klub vezetőinek a segítséget.

– Miként kell elképzelni az ilyen tornákat, milyen színvonal, milyen hangulat fogadott benneteket?

– A szervezők és a részt vevő csapatok is nagyon komolyan vették a tornát. A walesi öregfiúk válogatott tagjai például fehér ingben és nyakkendőben érkeztek minden mérkőzésükre. A pályán is éreztük azt a szenvedélyt, ami a brit országokban jellemzi a futballt. Nyugodtan állíthatom, nem gálamérkőzéseket játszottunk, hanem igazi komoly csatáink voltak. A mérkőzéseket egyébként a Millenium Stadion melletti sportkomplexumban vívtuk, mely minden igényt kielégített. Igazi remek futballhangulat lett úrrá rajtunk ezekben a napokban.

– Hogyan alakultak a mérkőzéseitek?

– Drámai küzdelmeket vívtunk végig. A csoportban a – Tomas Skuhravy és Jan Berger nevével fémjelzett – cseh Sparta Parha és a Wales Veterans voltak az ellenfeleink. A csehekkel küzdelmes 1-1-et játszottunk, míg a walesi öregfiúk válogatottat 3-0-ra sikerült legyőznünk. Mivel Skuhravyékkal azonos ponttal és gólaránnyal végeztünk a csoport élén, másnap 11-esekkel kellett eldöntenünk, melyik csapat játszik a döntőben és melyik a harmadik helyért. Szerencsére Fortuna szorosan fogta a kezünket, így a hetedik párban a mi javunkra dőlt el az oroszrulett. A döntőben a Premier League múlttal rendelkező Cardiff City várt ránk, fiatal, atletikus játékosokkal a soraiban. A 2-2-es döntetlent követő büntetőpárbaj ismét a mi javunkra dőlt el, így Cservenkai Donát értékesített tizenegyese után korunkat meghazudtolva ugrálhattunk egy kupacba. Mivel többünket elkísért a családunk is, így egész hangosan szólt az MTK-zás a stadionban a kupagyőzelmünk után. Jó érzés volt újra hallani a lelátóról.

– Lesz folytatása a mostani kirándulásnak?

– A tornát követő banketten minden csapatvezető köszönetet mondott a szervezőknek, és sportszerűen gratulált az összes résztvevő együttesnek. Megindító pillanatok voltak, és valahogy a levegőben lógott az, hogy folytatódniuk kell az ilyen típusú tornáknak. Néhányan utaltak is rá, de magam is úgy éreztem, jó lenne, ha 2017-ben Budapesten rendezhetnénk a mostanihoz hasonló, igazi futballünnepet. Remélem sikerül a tervünk, amiben talán mellénk áll a klub is. Micsoda élmény lenne jövőre is döntőt játszani, akár az Új Hidegkuti Nándor Stadionban!

A torna végeredménye:

  1. MTK Budapest
  2. Cardiff City
  3. Bayer Leverkusen
  4. Sparta Praha
  5. Wales Veterans
  6. Cardiff Academicals

Az MTK Budapest kerete: Lukács Tamás (k), Frank Sándor (k), Halmai Gábor (csk), Kocsis Tibor, Erdész Ferenc, Földvári Dániel, Szabó Zoltán, Magyar László, Mogyorósi Tibor, Cservenkai Donát, Juhász György, Kincses Péter, Gellért Tibor, Földvári Gábor, Kati Péter, Walter Zsolt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman