HÍREK

A válogatott szünet előtt a Kisvárda Master Good csapatát fogadjuk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2024-03-16

A válogatott szünet előtt a Kisvárda Master Good csapatát fogadjuk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának zárómeccsét csapatunk vívja az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vasárnap 17:30-tól.

Jelen:

A mérkőzésre online ITT vásárolható belépő!

A magyar válogatott két felkészülési mérkőzését megelőzően az utolsó fordulót rendezik az OTP Bank Ligában, a 25. körben csapatunk a kieső helyen álló Kisvárda Master Good ellen lé pályára.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei együttes 24. fordulót követően 20 ponttal a 11. pozíciót foglalja el az NB I-ben. A mérlegük hat győzelem, két döntetlen és tizenhat vereség. A mérkőzéseiken 25 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, míg ellenük 39 gólt szereztek.

Ellenfelünk 25 találata közül négyet Jasmin Mesanovic, hármat Branimir Cipetic és Mario Ilievski, míg kettőt Balogh Norbert, Driton Camaj és Milos Spasic szerzett. Rajtuk kívül egyszer volt eredményes Andrija Filipovic, Lucas, Jaroslav Navratil, Boban Nikolov, Széles Imre, valamint a csapattól már kölcsönbe távozó Czékus Ádám és Vida Kristopher.

A kisvárdai gárda idegenbeli mérlege a 2023/2024-es szezonban két győzelem, egy döntetlen és kilenc vereség. Tizenkét idegenbeli találkozón hét pontot gyűjtöttek, tizenegy rúgott gól mellett huszonnégyet kaptak.

Feczkó Tamás csapata a hét tavaszi összecsapása közül kettőt megnyert, ötöt pedig elveszített. Az évet három vereséggel indították, az FTC 3-1-re, a Fehérvár FC 2-1-re, míg a Puskás Akadémia FC 2-0-ra verte őket. Ezt követte a Mezőkövesd Zsóry FC elleni idegenbeli 2-1-es siker, majd a Paksi FC elleni hazai 0-1. Az utolsó hazai összecsapását a ZTE FC ellen 1-0-ra megnyerte az együttes, míg a legutóbbi fordulóban a Kecskeméti TE otthonában szenvedtek 3-1-es vereséget.

A téli átigazolási időszakban Andrija Filipovic (Aktobe), Bernardo Matic (Ordabaszi), Wellington Nem (EC Vitória) mellett a kölcsönből visszatérő Yaroslav Helesh (Szombathelyi Haladás) került a csapathoz.

Végleg távozott Mihajlo Hotra (Tarpa SC), míg kölcsönbe került Czékus Ádám (Tiszakécskei LC), Czérna Erik (Budafoki MTE) és Vida Kristopher (Nyíregyháza Spartacus).

A két gárda a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében egymással mérkőzik a Várkerti Stadionban április 2-án.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionba vasárnap 17:30-kor kezdődő mérkőzést az M4Sport közvetíti élőben.

Együttesünk és a Kisvárda Master Good az NB I-ben és az NB II-ben is mérkőzött egymással:

Az élvonalban eddig 11 mérkőzést vívott egymással a két együttes, egy győzelmünk és három döntetlen mellett hétszer a szabolcsiak örülhettek.

Csapatunk hazai környezetben még nyeretlen a Kisvárda ellen, egyetlen sikerünket idegenben arattunk, 2021. február 2-án Schön Szabolcs és Varga Roland találatának köszönhetően 2-0-ra győztünk a Várkerti Stadionban.

A két gárda legutóbbi egymás elleni találkozója az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 0-0-ra végződött tavaly augusztusban, míg novemberben 3-1-re nyert saját közönsége lőtt a Kisvárda.

A másodosztályban a 2017/2018-as szezonban kétszer is a szabolcsiak győztek, ennek ellenére csapatunk jutott fel aranyérmesként az NB I-be.

A mérleg:

NB I:

11       1       3       7         5 - 15          6     (18 %)

NB II:

2        0       0       2         2 - 4            0     (0 %)

ÖSSZESEN:

13      1       3       9         7 - 19           6     (15 %)

A Kisvárda Master Good labdarúgásának múltja:

Több mint száz éve, 1911. november 8-án alapították meg a Kisvárdai Sport Egyletet, a KSE-t, melynek színe piros fehér lett. Az alapítók segítségére voltak a község - akkor még nem volt város Kisvárda - vezetői, akik a régi, vásártér melletti pályát téritésmentesen adományozták a KSE-nek. Akkoriban 400-1000 ember nézte a mérkőzéseket. Volt ülőhely is, hosszú padok övezték a játékteret. A feltételek megteremtéséből nagy részt vállaltak a település kereskedői, iparosai, akik jelentős anyagi támogatást adtak a sportegyletnek.

Az első, bemutató futball mérkőzést 1911. november 12-én több száz néző előtt az Ungvári Kereskedelmi Alkalmazottak Sport Egyletével játszotta a Kisvárdai Sport Egylet, s 5-0-ra kikapott vendégektől.

1953-ban megépült a Várkerti Sporttelep is. A klub többnyire a járási, megyei osztályokban, illetve az NB III-ban szerepelt. A rohamosan fejlődő Kisvárda 1970. április 4-én városi rangot kapott, s ez új lehetőséget teremtett a sportban is. Az 1978-1979-es szezont már a második vonalban töltötte a KSE, amikor is háromszor 20 csapat alkotta az NB II-t.

A klub a 2000-2001-es idény telén anyagi gondok miatt megszűnt, pedig ekkor vezette az NB III Tisza-csoportjának táblázatát. A 2003-2004-es idényben aztán az orosi labdarúgó csapat megyei másodosztályú licencét megvásárolva OSE-Várda néven éledt újjá a kisvárdai labdarúgás. A klub vezetősége és a támogatók célja a klub újjáépítése, és legalább a stabil NB III-as tagság kivívása volt. A klub később már Várda SE néven szerepelt, a fejlődés töretlen lett, és a csapat a 2007-2008-as idényben már az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen sikerült végeznie.

A 2008-2009-es idényben aztán súlyos csapás érte a Várda SE-t. Adminisztratív hibák, egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a klubot 22 pontos levonással sújtották, emiatt kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, és a 2009-2010-es idényt ismét a megyei első osztályban töltötte, ahol csupán a 10. helyet tudta megszerezni, így nem sikerült azonnal visszajutnia. A 2010-2011-es idényt aztán bajnokként zárta a Várda SE és ismét feljutott az NB III Tisza-csoportjába.

A csapat a 2011-2012-es idényben újoncként megnyerte az NB III-at, de infrastrukturális és pénzügyi okokból ekkor még nem vállalta a másodosztályt. A klub a 2012-2013-as idényben ismét bajnok lett, és az ekkor zajló átalakítások miatt osztályozót kellett játszania, amit sikerrel vett, és története során másodszor kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokság második vonalába.

A feljutás után átalakult a klub. A csapat neve Várda SE-ről Kisvárda FC-re változott, ezzel egyidejűleg a történelmi hagyományok miatt lecserélésre került az addig használt Várda SE címer, és egy címerpályázat után elkészült az immáron NB II-es csapat új címere. A Kisvárda második NB II-es idényében végig harcban volt a bennmaradásért, de végül búcsúzni kényszerült.

A csapat hivatalos neve 2014. januárjától Kisvárda Master Good lett.

A 2014-2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában töltötte a klub, a Magyar Kupában azonban története legjobb szereplésével a legjobb 8 közé verekedte magát.

Miután a 2016-2017-es bajnokságban az utolsó fordulóban, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően lemaradtak az élvonalbeli szereplésről, a 2017-2018-as szezon végén a bajnokságot nyert gárdánk mögött második helyen végezve története során először feljutott a csapat a magyar élvonalba, ahol azóta is szerepel.

A 2022-ben szerzett bajnoki ezüstéremnek köszönhetően a várdaiak elindulhattak az Európa Konferencia Liga-selejtezőjében. A harmadik számú európai kupasorozat második körében kettős győzelemmel jutottak tovább a kazah Kajrat Almati ellen, majd a norvég Molde búcsúztatta őket összesítésben 4-2-vel.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman