HÍREK

A Szentlőrinc SE ellen játszunk az első bajnokin 2023-ban - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2023-01-28

A Szentlőrinc SE ellen játszunk az első bajnokin 2023-ban - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

A Merkantil Bank Liga 21. fordulójában csapatunk a tabella 16. helyén álló Szentlőrinc SE együttesét fogadja az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vasárnap 15 órától.

Jelen:

A harmadik NB II-es szezonját teljesítő Szentlőrinc SE 20 fordulót követően a 16. helyen áll a Merkantil Bank Ligában.

Jeremiás Gergő együttese öt győzelem és hét döntetlen mellett nyolc alkalommal szenvedett vereséget. Mérkőzéseiken 26 gólt lőttek, míg a kapujukat 30 alkalommal vették be.

A Baranya vármegyei együttes házi góllövőlistáját Rétyi Róbert, valamint a klubtól már távozó Szabó Máté vezeti öt-öt góllal. Rajtuk kívül háromszor talált be Csörgő Raul és Németh Erik (ő sem a klub játékosa már), kétszer Daróczi Zoltán és Vidnyánszky Mátyás, míg egyszer Mervó Bence, László Dávid, Keresztes Bence, Miroslav Grumic és a már szintén távozó Filipovic Marko.

A téli átigazolási időszakban eddig három játékos igazolt a csapathoz. Pintér Ádám a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gárdájától érkezett, míg kölcsönbe került a klubhoz Alban Taipi a Szombathelyi Haladás, Radosevic Ognjen pedig az Újpest FC együttesétől.

Távozott Csilus Ádám mellett a tanulmányait külföldön folytató Filipovic Marko, kölcsönjátéka után a ZTE FC-hez visszatérő, majd onnan Soroksárra szerződő Németh Erik, a PMFC-t választó Szabó Máté, a III. Kerületi TVE csapatához igazoló Török László, és az Iváncsa KSE-hez kerülő Bányai Péter.

A felkészülési időszakban három edzőmeccset játszott vasárnapi ellenfelünk. A HR-Rent Kozármisleny elleni 2-2 után a PMFC ellen 1-0-ra, míg a horvát másodosztályú NK BSK Bijelo Brdo ellen 2-1-re nyert Jeremiás Gergő együttese.

A két csapat első alkalommal találkozik majd az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, a mérkőzést élőben közvetítjük klubunk YouTube-csatornáján.

Csapatunk a Szentlőrinc SE-vel mindössze kétszer találkozott:

A két klubnak a vasárnapi lesz mindössze a harmadik egymás elleni mérkőzése.

Az idei bajnokság második fordulójában, Szentlőrincen fordulatos mérkőzésen 3-3-as döntetlen született. Csapatunkból akkor Németh Krisztián, Nagy Zsombor és Stieber Zoltán volt eredményes.

Az augusztusi találkozót megelőzően 2014-ben, a Magyar Kupában futottunk össze aktuális ellenfelünkkel, akkor idegenben Sergio Tamayo és Kanta József találatával diadalmaskodtunk 2-0-ra.

A mérleg:

Merkantil Bank Liga:

1      0      1       0       3-3       1       33 %

Magyar Kupa:

1      1      0       0       2-0       3       100 %

A Szentlőrinc SE labdarúgásának múltja:

Szentlőrinc sportjának története 110 éve, 1912-ben kezdődött. A település jelentős vasúti csomópont, így nem véletlen, hogy az egyesületet vasúti dolgozók alapították Szentlőrinci Vasutas SE néven. Az egyesület színe piros-fekete lett.

A kezdeti időkben inkább a küzdősportok, aztán az atlétika és a céllövészet domináltak. Az első világháború utáni országhatár változások a sportra is hatással voltak. Sok olyan település került a Szerb-Horvát-Szlovén Királysághoz, amellyel korábban kapcsolatban voltak.

A futballt a múlt század '20-as, '30-as éveiben még nem szervezett keretek között játszották Szentlőrincen. Bemutató jelleggel leggyakrabban pécsi csapatokkal mérkőztek a település labdarúgói. Az összecsapások egyre több nézőt vonzottak, és sok fiatal választotta ezt a sportot.

Szervezett bajnokságban 1947-1948-ban szerepeltek először a Szentlőrinci Vasutas SE futballistái. A Délnyugat-Magyarországi Labdarúgó Alszövetség II. osztályának  Ormánsági-csoportjába nyertek besorolást, ami akkor a magyar foci negyedik vonala volt. A 8 csapatos mezőnyben az 5. helyen végeztek.

A következő években átszervezések miatt játszottak a szigetvári és a pécsi járási bajnokságokban is.

1957-ben jutottak fel a Baranya megyei bajnokság I. osztályába, ahol két szezonon át futballoztak. 1959-ben kiestek, s legközelebb csak 23 esztendő múlva, 1982-ben játszhattak újra a megyei foci első vonalában.

S aztán közel két évtizedes "hullámvasút" a megyei futballban - míg az 1999-2000-es Baranya megyei bajnokságot  megnyerte a Szentlőrinc, így története során első alkalommal felkerült a Nemzeti bajnokságba, annak is harmadik vonalába, a Dráva-csoportba.

Tizennégy szezonon keresztül futballoztak az NB III-ban, 2013-ban azonban kiestek. A 2013-2014-es bajnokságot a megyei I. osztályban megnyerték, s egy év távollét után visszakerültek. Újabb hat esztendő következett az NB III-ban.

Aztán a nagy siker: a 2020-2021-es pontvadászatot már a Merkantil Bank Ligában, az NB II-ben kezdhették.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman