HÍREK

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei leszünk az évzárón - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2022-12-10

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei leszünk az évzárón - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

A tabella harmadik helyén álló csapatunk a negyedik szegediek ellen lép pályára idegenben, vasárnap 18 órától.

Jelen:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a tavalyi szezonban remekül szerepelt az NB II-ban, sokáig esélyük volt a feljutásra is, végül Dragan Vukmir vezetőedző viharos távozását követően negyedik helyen fejezték be a bajnokságot.

Alekszandar Sztevanovics 19 fordulót követően negyedik helyen áll az együttes a tabellán, csapatunkhoz hasonlóan 35 pontot gyűjtöttek. Tíz győzelem és öt döntetlen mellett négy vereség a mérlegük. Mérkőzéseiken 24 gólt lőttek, míg a kapujukat 17 alkalommal vették be.

A csapat házi góllövőlistáját Gajdos Zsolt vezeti öt találattal, rajta kívül háromszor volt eredményes Bíró Bence, Papp Áron és Szilágyi Zoltán, kétszer Zoran Beronja és Jammeh Haruna, míg egyszer talált be Farkas Aurél, Könczey Márk, Kundrák Norbert, Rédling Kevin, Szakály Dénes és Temesvári Attila.

Vasárnapi ellenfelünk a bajnokság első fordulójában csapatunktól kapott ki az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2-1-re. Az ETO FC Győr elleni sikert a Szentlőrinc elleni vereség követte, majd  hét bajnokin veretlen maradt az együttes. A Credobus Mosonmagyaróvár elleni hazai 0-1 után jött három meccsen hét pont, majd az eddigi utolsó vereségük november elején a DVTK ellen. Az elmúlt négy meccsen tíz pontot gyűjtött a gárda, a legutóbbi fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak hazai pályán a Nyíregyháza Spartacus FC-vel.

Az elmúlt átigazolási időszakban 18 játékos érkezett a Tisza-parti alakulathoz: Csapatunkat elhagyva Bíró Bence és Szakály Dénes, rajtuk kívül Zoran Beronja (Vozdovac), Gera Norbert (Budapest Honvéd), Kovács Gergő, Pintér Ádám (mindkettő Debreceni VSC), Könczey Márk (FTC II), Micsinai Miklós (Budafoki MTE), Tóth Péter (HR-Rent Kozármisleny), Szilágyi Zoltán, Tóth Bence (mindkettő Vasas FC), Vaits Marcell (NAC Breda U21), Szatmári Lóránd (szabadon igazolhatóként), kölcsönbe érkezett Rédling Kevin (Mezőkövesd Zsóry FC), Kundrák Norbert (DVSC), Varga Bence (Kecskeméti TE) és Sipos Szabolcs (DVSC), míg kölcsönjátéka után visszatért Tiszafüredről Bojtos Tamás.

Távozott a klubnál kölcsönjátékosként szereplő Horváth Krisztofer (Torino FC), Csoboth Kevin (MOL Fehérvár FC), Debreceni Ákos (Paksi FC) és Kovács Milán (Vasas FC). Eligazolt Szegedről Bencze Márk (ETO FC Győr), Giorgosz Vasziliu (Akritas Chlorakas), Murár András (ZTE), Danilo Pejovics (Kecskeméti TE), Tóth Gábor (Dunaújváros), Gréczi Márton (Kecskemét), Illés Richárd (Tiszafüred), Ódor Máté (Vasas), míg visszavonult Germán Tamás, aki a csapatmenedzserként dolgozik tovább.

Csapatunkkal ellentétben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia már versenyben a MOL Magyar Kupában, miután a DVTK legyőzését követően a Budafoki MTE búcsúztatta őket.

A Szent Gellért Fórumban vasárnap 18 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti az M4Sport.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémiával csak a másodosztályban találkoztunk:

Mivel leendő ellenfelünk nem jogutódja semelyik korábbi szegedi klubnak, így a két együttes egymás ellen mindössze négyszer találkozott tétmérkőzésen.

Először 2017. október 8-án 3-0-ra nyertünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, köszönhetően Szerencsi Miklós, Farkas Balázs és Lencse László találatának. A 2018 tavaszán Gyulán 2-2-es végeredmény született.

A másodosztály 2019/2020-as szezonjában a Szent Gellért Fórumban 1-1 lett a végeredmény, gólunkat Lencse László szerezte. Érdekesség, hogy jelenlegi keretünkből Somodi Bence, Varju Benedek, Bognár István, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin és Kata Mihály is pályára lépett az összecsapáson, amelynek "visszavágóját" már nem játszották le, hiszen a koronavírus miatt előbb hirdettek végeredményt a bajnokságban.

Legutóbbi összecsapásunkra az idei bajnokság első fordulójában került sor, akkor csapatunk hátrányból fordítva, Futács Márkó duplájával 2-1-re győzött.

A mérleg:

NB II:

4          2       2       0          8 - 4              8      (67 %)

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgásának múltja:

Bár a szegedi labdarúgás több évtizedes múltra tekint vissza, és klubunk közel félszáz alkalommal csapott össze helyi klubokkal az élvonalban, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni történetünk alig néhány éves.

Hétfői ellenfelünk ugyanis nem jogutódja semelyik korábbi szegedi klubnak. A sportszervezetet 2011-ben alapították, amely a Szeged-Csanádi egyházmegye 100 %-os tulajdonában áll, valamint a vele szoros szakmai együttműködésben lévő gyulai székhelyű Grosics Akadémia Futballklubbal, amely egy önálló utánpótlás nevelő egyesület.

A felnőtt csapat 2014-ben került fel az NB II-be, ahonnan 2018-ban kiesett. Egy évet töltöttek az NB III-ban Szeged-Grosics Akadémia néven, bajnokok lettek, s 2019/2020-as idénytől immár Szeged-Csanád Grosics Akadémia elnevezéssel újra a második vonalban küzdenek.

2019 szeptemberében a felnőtt csapat és az utánpótlás is birtokba vette a Market Zrt. által épített, szegedi Szent Gellért Fórumot, amely a több, mint 8000 fő befogadására alkalmas UEFA 4-es minősítésű centerpálya és stadion mellett, 3 edzőpályából és egy kézilabdapálya méretű fedett, sportcsarnokból áll.

A stadion első bajnoki mérkőzésére 2019.szeptember 15-én az Aqvital FC Csákvár ellen került sor, melyet a hazaiak 5-3-ra megnyertek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman