HÍREK

A sorozatban hetedik megnyert hazai bajnoki

2014-09-01

A sorozatban hetedik megnyert hazai bajnoki

Egy naptári éven belül sikerült kétszer is legyőzni a Ferencvárost bajnoki mérkőzésen. Ez még a híres kék-fehér alakulatoknál sem volt rendszeres. Emlékezetes, tavasszal 3-2-re tudott győzni a Garami-galeri, most pedig 2-1-re.

Sorozatban a hetedik megnyert hazai bajnoki? Hol van már a hazai pálya? Elvitte a tavalyi hó, de meghozza a stadion rekonstrukció. Három helyszín járt ezúttal a hét győzelemhez. Az első négy még a Hidegkuti Stadion termése volt. A Debrecen elleni 5-2, a Pápa elleni 2-0, a Puskás Akadémia ellen 2-1, a Kaposvár ellen 2-0 (Kispesten is nyert a gárda, akár eggyel hosszabb is lehetne a lista.). Már ősszel az új otthonban Kispesten ismét a Debrecen jött, meg az 1-0. A harmadik hazai pálya Felcsúton volt a Honvéd elleni 2-0 alkalmával. (MLSZ rendelkezés szerint nem lehet pályaválasztóként mérkőzést rendezni az ellenfél stadionjában.) Következett az FTC elleni 2-1, immáron ismét a Bozsik Stadionban. A 16-4-es gólkülönbséggel teljesített széria, ezzel az akadályrendszerrel páratlan a honi labdarúgás történetében.

 


Nehéz bajnoki rajton esett át az MTK Budapest. Pécsre nem nyerni járnak a klubok, a Debrecen a bajnoki címvédő. A Paks az idén jó, a Honvéd kiszámíthatatlan, a Videoton az idei szezon favoritja, a Fradi meg az MTK-meccsig annak tartotta magát. A négy győzelem inkább jó, mint közepes teljesítmény. Különösen annak visszfényében, hogy egyre stílusosabb futballt mutat be a gárda. (Mertem volna ezt írni a fehérvári ötös után!)
Könnyebb időszak következik. Szerdán Liga Kupa-csoportmérkőzés a Dunaújváros ellen, majd Magyar Kupa-találkozó Tevelen a 32-közé jutásért. Pápára kell utazni jövő pénteken, bár a Ferencváros itt is befürdött, az MTK-nak pontokat illenék szerezni, miképpen a nyolcadik fordulóban rendezendő Dunaújváros elleni kispesti meccsen is.
Ez a szereplés a bajnokság negyedénél jelenthetné a középmezőnytől való elszakadást.
Így, leírva kézen fekvőnek tetszik, de a biztos kiesőnek tartott Dunaújváros hármat lőtt Győrben a 2012-es bajnoknak.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman