HÍREK

A Soroksárt is legyőztük felkészülési mérkőzésen

2023-07-01

A Soroksárt is legyőztük felkészülési mérkőzésen

3-1-re nyertünk az NB II-es együttes ellen.

Összességében harmadik és most először legalább másodosztályú ellenféllel szemben vívott felkészülési mérkőzésére készült az MTK Budapest szombaton délelőtt. Riválisunk ezúttal az NB II-es Soroksár SC volt.

A meccskeretben ezúttal nem volt ott Nikolas Spalek, Futács Márkó, Németh Krisztián és Kocsis Gergő sem; viszont bemutatkozott felnőtt csapatunkban a válogatott kerettag kapus, Demjén Patrik.

Az előző két mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is remekül kezdtünk. A 2. percben Antonov szögletét Zsóri 9 méterről fejelte mellé; majd nem sokkal később ismét Antonov passzolt ismét Zsórihoz, aki 20 méterről, ballal a bal felsőbe lőtt (1-0).

A gól után is futószalagon jöttek az MTK-helyzetek, a vendégeknek momentumok sem jutottak. A 8. percben Kata tört előre és indította Zsórit, aki jobbal, 14 méterről kapu mellé lőtt. A következő akcióból Bognár lőhetett tisztán 24 méterről és laposan kapu mellé tüzelt. A 12. percben egy szögletet nem tudtak tisztázni a vendégek, Várkonyi begyűjtötte. Letette Bobálnak, aki középre nyesett, Hej pedig 10 méterről, óriási helyzetben fejelt centikkel mellé. Öt percre rá Antonov indította jól Zsórit - ez már a sokadik remek összjátékuk volt -, aki meglépett és balról, ballal elgurította a kapus mellett, ám centikkel elsuhant a kapufa előtt. Még mindig nem jártunk a 20. percnél, amikor Bognár István indította Zsórit, aki jobb lábbal, 14 méterről lőtt, viszont Mergl nagyot nyújtózott és elérte.

A folytatásban Bobál lódult meg a középpályáról, letette Zsórinak, aki abszolút ziccerbe hozta a felfutó Horváth Artúrt. Középpályásunk 9 méterről, kapussal szemben lőtt, de a soroksári hálóőr lábát találta el; majd a 33. percben büntetőhöz jutottunk, amikor egy felpattanó labdát a tizenhatoson Zsóri kaparintott meg, Vincze pedig keményen leütközte. A labda mögé Antonov állt és ballal a jobb alsó sarokba vágta (2-0).

A Soroksár egyetlen első félidei lehetősége egyben az utolsó támadás is volt, ekkor egy bedobással Gálfi indult el, Miknyóczki üldözte. A szélső balról befelé húzott és 16 méterről lőtt, Demjén pedig nyújtózkodott, de a labda a felső lécen csattant.

A szünetben közel sort cseréltünk, Rácz - Kovács M., Varju, Várkonyi, Vadnai, Kovács P. - Bognár I., Végh B., Kosznovszky - Zuigeber, Molnár R. összeállításban folytattuk, később pedig Várkonyit, Bognárt és Zuigebert Kádár, Kosznovszky és Thiam váltották.

A 48. percben váratlanul szépített a Soroksár, amikor egy labdavesztés után a bal oldalon indult a vendégakció, melynek végén Dragóner gurította el a kifutó Rácz mellett és talált a bal alsóba (2-1).

Az 55. percben aztán Kovács Patrik járt közel a gólhoz, amikor labdát kapott a bal oldalon és 10 méterről, nagy erővel, kapásból lőtt, de Mergl ezt is kivédte. A második játékrészben már nem alakult ki annyi veszélyes helyzet, de a 67. percben a Soroksár kis híján egyenlített, amikor Hegyi 20 méteres, jobb oldali, hosszú sarok felé védhetetlenül vágódó lövését Rácz végül "kinézte" a kapuból.

A 71. percben aztán visszaszereztük a kétgólos előnyt, amikor Pintér buktatta Varjut a büntetőterületen, a tizenegyest pedig Stieber higgadtan értékesítette (3-1).

A 78. percben aztán Molnár Rajmund vágta rá Varju remek előreívelését kapásból, 15 méterről, de Mergl ezt is védte. Négy minutummal később Stieber Zoltán csavart 30 méterről, de a labda a felső lécről az égbe, majd a védőkhöz pattant; záró akkordként pedig Végh Bence csavart még 16-ról, ám kevéssel elzúgott a kapu fölött.

Az MTK Budapest a Kaposvár és az Iváncsa után a Soroksárt is legyőzte felkészülési mérkőzésen, legközelebb pedig már a szlovéniai edzőtáborban lépünk pályára, amikor július 5-én a Hajduk Split lesz az ellenfél.

 

Nyári felkészülés, 3. mérkőzés
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest - Soroksár SC 3-1 (2-0)

Gólszerzők: Zsóri (4.), Antonov (34.), Stieber (72.) illetve Dragóner F. (48.)

MTK Budapest: Demjén (Rácz, 46.) - Miknyóczki (Kovács M., 46.), Hej (Varju, 46.), Várkonyi (Kádár, 63.), Bobál (Vadnai, 46.), Antonov (Kovács P., 46.) - Horváth A. (Kosznovszky, 46.), Kata (Végh B., 46.), Bognár I. (Stieber, 63.), Zuigeber (Thiam, 63.), Zsóri (Molnár R., 46.)

Soroksár SC: Mergl - Katona M. (Vogyicska Ba., 46.), Ikonomou, Valencsik (Kékesi, 46.), Vincze Á. (Pintér D., 46.) - Varga I. (Németh E., 46.), Vass Á. (Köböl, 46.) - Gálfi (Krónert, 46.), Sipos Z. (Hegyi P., 46.), Hajdú R. (Szabó B., 46.)- Dragóner F. (Kovács D., 58.)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman