HÍREK

A Soroksár SC vendégei leszünk az utolsó októberi fordulóban - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2022-10-29

A Soroksár SC vendégei leszünk az utolsó októberi fordulóban - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában csapatunk vasárnap 13 órakor lép pályára a Szamosi Mihály Sporttelepen.

Jegyinformációk:

A Szamosi Mihály Sporttelepen a jegypénztárak 12 órakor nyitnak. A mérkőzésre a felnőtt jegy 1.200, a diák és nyugdíjas belépő 700 forintba kerül, míg a 10 éven aluliak ingyen tekinthetik meg az összecsapást. Jegyvásárláshoz fényképes igazolvány felmutatása szükséges, a kedvezményes jegyhez pedig a diák- és nyugdíjas igazolványt is be kell mutatni.

Jelen:

A Soroksár SC 2014-ben került fel a harmadosztályból az NB II-be, ahol azóta megszakítás nélkül szerepelnek.

Lipcsei Péter együttese 13 fordulót követően a hatodik helyen áll a tabellán 20 ponttal. A fővárosi gárda öt győzelem és öt döntetlen mellett háromszor vesztesen hagyta el pályát.

Vasárnapi ellenfelünk jól kezdte a bajnokságot, az első három fordulóban hét pontot gyűjtöttek, majd következett három nyeretlen mérkőzés. A gyengébb sorozatot egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség követte október elejéig. A legutóbbi négy bajnokiján hét pontot zsebelt be a csapat, a legutóbbi hazai mérkőzésükön 3-1-re nyertek a Kolorcity Kazincbarcika SC ellen, míg az elmúlt fordulóban 2-2-re végeztek a Gyirmót FC Győr otthonában.

A “kis Fradi” eddigi mérkőzésein 21 alkalommal talált az ellenfelek kapujába, melyen nyolc játékos osztozik. A házi góllövőlistát Hudák Martin, Lovrencsics Balázs és Lőrinczy Attila vezeti négy találattal, őket követi Halmai Ádám és Lisztes Krisztián hárommal, míg egyszer volt eredményes Hajdú Roland, Hegyi Péter és Korozmán Kevin.

A nyári átigazolási időszakban Holczer Ádám, Halmai Ádám, Hegyi Péter, Konsztantinosz Ikonomou, Króner Martin, Pintér Dominik, Hajdú Roland, Vági András és kölcsönbe Csontos Dominik érkezett az együtteshez.

Távozott a klubtól Abu Attila, Csernik Kornél, Kópis Róbert és Magyari Szilárd. Katona Máté, Varga Ádám, Szerető Krisztofer, Nagy Olivér, Damir Redzic és Orosz Marcell kölcsönjátéka után visszatért az FTC-hez, míg Gyömbér Gábor visszavonult.

Csapatunkkal ellentétben a Soroksár SC már nincs versenyben a MOL Magyar Kupában, miután a sorozat 3. fordulójában 1-0-ra kikaptak a harmadosztályú ESMTK otthonában.

A Szamosi Mihály Sporttelepen vasárnap 13 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetítjük klubunk YouTube-csatornáján.

A Soroksár SC-vel csak az NB II-ben mérkőztünk:

A két együttes eddig mindössze négy alkalommal találkozott egymással, kivétel nélkül a másodosztályban. Három győzelem mellett egy vereség a mérlegünk az aranysárga-feketék ellen. Gólokban nem volt hiány egyik mérkőzésen sem, hiszen a négy találkozó összesen 25 gólt hozott.

A Soroksár otthonában legutóbb 2020. február 9-én léptünk pályára, akkor fordulatos összecsapáson 4-3-ra nyertünk, köszönhetően Palincsár Martin, Cseke Benjamin, Baki Ákos és Prosser Dániel góljának.

A mérleg:

4      3      0     1       14 - 11         9    (75 %)

A Soroksár SC labdarúgásának múltja:

1911-ben Soroksári Atlétikai Club néven alakult meg az első ismert labdarúgó csapat az akkor még nem Budapesthez tartozó településen. Hogy miért szerepel mégis 1905-ös évszám a klub címerében, arra még egyetlen futball-történésznek sem sikerült hiteles választ adni - a fővárosban ugyanis 1905-ben csak két sportegyesület alakult, a Kőbánya SC, és az Angol-Magyar Bank által alapított Sportkedvelők Köre.

1925-ben addigi története legnagyobb sikereként a kerületi bajnoki cimet is elnyerte. 1926-ban Soroksáron is megalakult egy profi csapat a Soroksári AC legjobb játékosaiból. Soroksári FC néven a profi II. osztályba nyertek besorolást.

1932-ben sikerült kivívni a feljutást a legjobbak közé, a magyar labdarúgás első osztályába. Hiába épült azonban új stadion Soroksáron, a bennmaradást nem sikerült kiharcolni.

A harmincas évek közepén a gazdasági válság miatt több más kisebb profi csapathoz hasonlóan Soroksáron is anyagi gondok jelentkeztek. Előszőr Zuglóba költözött a csapat, majd a nagy rivális, a szomszéd Pesterzsébet profi csapatával egyesítették ER-SO néven. Azonban ez sem oldotta meg a bajokat és az egyesület 1937-ben megszűnt, helyette a Soroksári AC néven szereplő amatőr gárda képviselte a soroksári színeket.

1945-ben mind Pesterzsébeten, mind Soroksáron megalakult a MADISZ, s a két gárda újra ER-SO néven egyesült és rövidesen az első osztályba került. Az akkori szokásoknak megfelelően az egyesület támogatását egy helyi gyár, nevezetesen a SORTEX vette át. 1957-ben azonban az textilüzem beszüntette a támogatását és bár az Egyetértés csapata használta még a soroksári pályát, az igazi soroksári hagyományokat az újjáalakult Soroksári AC és a Soroksári VOSE vitte tovább.

Vasárnapi ellenfelünk, a Soroksár Sport Club 1999. február 23-án alakult meg Soroksári Torna Egyesület néven. Bár a csapatot a Soroksári AC utódjának tartották, mégis a magyar futball legalsó szintjén, a BLASZ IV. osztályában kellett volna indulnia az előző klub jogutód nélküli megszűnése miatt.

Ám mivel rendelkeztek megfelelő számú utánpótláscsapattal, végül a BLASZ II. osztályba kaptak besorolást, s az első évben a negyedik helyen végeztek. Ezt követően a Csepeli Futballalapítvány néven szereplő együttes versenyzési jogát megvásárolták, és Soroksár-Csepel néven két osztállyal feljebb, az NB III-ban folytathatták a szereplést.

Már az első évben bajnoki címet szereztek, és következhetett az NB II, 2003-tól már Soroksár SC néven. Aztán 2008-ban búcsúztak a magyar futball második vonalától.

A "kis Fradi" hat évi NB III-as szereplés után 2014-ben jutott fel újra az NB II-be.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman