HÍREK

A sok helyzetünk csak egy pontot ért (GALÉRIA)

2019-08-07

A sok helyzetünk csak egy pontot ért (GALÉRIA)

Egy ponttal kellett beérnünk a Budaörs ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Budaörs 1-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion 1653 néző

Vezette: Iványi Zoltán (Csonka, Tóth II., Szert)

Gólszerző: Babinszky (55.), illetve Molnár (44.)

Sárga lap: Katona (13.), Varju (81.), Szerencsi (90.) illetve Gyurácz (7.), Bakos (41.), Kékesi (90+3)

MTK Budapest: Bese – Katona, Varju, Nagy, Szerencsi – Mezei, Kata, Bognár – Palincsár (Babinszky, 45.), Lencse (Schön, 76.), Vass (Simon, 59.)

Vezetőedző: Michael Boris

Budaörs: Varasdi – Maques Ariosa, Kékesi, Gyurácz, Fényes – Molnár Csaba (Halmai, 55.), Bakos – Kulcsár (Tóth, 45.), Molnár Tibor (Pethő, 55.), Ódé – Szabó

Szakmai Igazgató: Bognár György

A Merkantil Bank Liga 2. fordulójában a tavalyi ötödik helyezett Budaörs együttesét fogadtuk. Michael Boris több helyen is változtatott a Csákvár elleni kezdőn: bekerült Bese, Varju, Szerencsi és Kata is, így mindössze négy 21 évnél idősebb játékos kezdett.

Az első komolyabb lehetőség a vendégek előtt adódott, ám Szabó a tizenhatos vonaláról mellé lőtt, majd később Marques-Ariosa fejelt mellé ígéretes helyről. A 10. percben már a hazai publikum is felemelhette a hangját: Vass szökött meg a bal oldalon, centerezésére Bognár érkezett a hosszún, ám kiszorított helyzetből csak az oldalhálót tudta eltalálni.

A 16. percben Lencse kapott pazar labdát Bognártól a leshatáron, lecselezte Varasdit, ám sokat várt, így leszerelték, mielőtt az üres kapuba passzolhatott volna. A 32. percben újabb nagy sanszunk akadt: Vass Patrik ezúttal a jobb oldalon szökött meg, középen Palincsár és Mezei érkezett, de az utolsó pillanatban tudtak menteni a zöldmezesek.

A 39. percben a vendégek veszélyeztettek: Szabó szépen cselezte be magát a tizenhatoson belülre, két védőnk mellett is elment, Besének bravúrral kellett hárítania a támadó kísérletét. A 43. percben ismét Szabó lőtt, Bese a kapufára tudta menteni az erős lövést. Egy perccel később azonban fiatal hálóőrünk is tehetetlen volt: Molnár kapott labdát üresen a jobb oldalon, lövése pedig Bese lába között utat talált a kapuba. Újabb helyzet nem alakult ki, hátrányban mentünk a szünetre.

A pihenő után Babinszky váltotta Palincsárt, csereként beálló játékosunk ígéretes kiugratást kapott, de miután hosszan eltolta a labdát Varasdi mellett, beérték a védők. Az 54. percben szabadrúgással jöttek a vendégek, az egyik támadóhoz pattant a labda, lövését szépen hárította Bese.

Rögtön ellentámadást vezettünk, Katona kiváló ütemben ugratta ki Babinszkyt, majd Lencséhez került a labda. Ugyan az ő lövése lepattant, Babinszky reagált a leggyorsabban és az üres kapuba passzolt.

A 66. percben újra betalálhatott volna fiatal szélsőnk: Bognártól kapott remek átadást, viszont picit hosszan tolta meg a labdát, kiszorított helyzetből pedig már nem tudta ellőni a játékszert Varasdi mellett.

Bő tíz perccel később Bognár végezhetett el szabadrúgást, a csereként beálló Simon okosan csúsztatott, ám a labda a kapufáról kifelé pattant. A 80. percben szögletet végzett el Bognár, Varju emelkedett a legmagasabbra, de a kapu fölé fejelt.

A 88. percben ismét Bognár készülhetett sarokrúgáshoz, ezúttal Simon fejét találta meg, a játékszer azonban ismét elkerülte a kaput. A hosszabbításban Bognár ment el a bal szélen, okosan gurított vissza, Kata azonban nem találta el a kaput.

Ugyan az utolsó percig küzdöttünk a győztes gólért - Bognár szabadrúgása az utolsó pillanatokban még centikkel mellé ment -, nem sikerült betalálnunk, egy ponttal zártuk tehát a második fordulót. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman