HÍREK

A Puskás Akadémia FC-t fogadjuk a válogatott szünetet követően - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2023-10-21

A Puskás Akadémia FC-t fogadjuk a válogatott szünetet követően - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában csapatunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vasárnap 13:15-kor.

Jelen:

A mérkőzésre zajlik az online jegyértékesítés, ami IDE kattintva érhető el! A hölgyek számára ingyenes a belépés!

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a tabella hatodik helyén álló csapatunk az ötödik Puskás Akadémia FC-t fogadja az Új Hidegkuti Nándor Stadiont. A felcsúti együttes az első kilenc fordulóban négy győzelem és három döntetlen mellett kétszer szenvedett vereséget, így 15 ponttal állnak.

Hornyák Zsolt csapata az első négy fordulóban veretlen maradt, győztek a DVTK (1-0) és az FTC (2-1) ellen idegenben, míg hazai környezetben döntetlent játszottak az Újpest FC-vel (3-3) és a Fehérvár FC-vel (2-2). Első vereségüket a Kecskeméti TE (1-4), ellen szenvedték el, melyet a Mezőkövesd Zsóry FC elleni 3-1-es siker és a Paksi FC elleni vereség (0-2) követett.

A legutóbbi két fordulóban veretlen maradt az együttes, előbb 1-1-es döntetlent játszottak a ZTE FC otthonában, majd a Pancho Arénában diadalmaskodtak 1-0-ra a Kisvárda Master Good ellen.

A felcsútiak idegenben jobban szerepelnek, hazai pályán négy bajnokin öt pontot gyűjtöttek, míg a vendégként öt meccsen tíz pontot szereztek.

A Puskás Akadémia FC kilenc forduló alatt 14 gólt lőtt és ugyanennyit kapott. A házi góllövőlistát Jakub Plsek vezeti öt találattal, őt követi Latin Colley és Wojciech Golla, rajtuk kívül egyszer-egyszer volt eredményes Gruber Zsombor, Jonathan Levi, Luciano Slagveer és Mikael Soisalo.

A felcsútiak hozzánk hasonlóan versenyben vannak a MOL Magyar Kupában, miután 2-0-ra nyertek idegenben a másodosztályú Credobus Mosonmagyaróvár ellen. Következő ellenfelük az FTC lesz idegenben november első napján.

A szeptember 6-ig tartó nyári átigazolási időszakban mindössze két játékos, Quentin Maceiras és Mikael Soisalo érkezett a klubhoz a kölcsönből visszatérő Auerbach Martin, Ominger Gergő, Kiss Norbert és Kirilo Janyickij mellett.

Távozott viszont Felcsútról Alaxai Áron, Alexandru Baluta, Karlo Bartolec, Kiss Tamás, Spandler Csaba, Yoëll van Nieff és Sahab Zahedi. Rajtuk kívül kölcsönbe került Bakti Balázs, Jevhenyij Kicsun, Kocsis Dominik, Körmendi Kevin, Major Marce, Mim Gergely, Artem Nahirnij, Radics Márton, Tamás Nándor és Tóth Balázs.

A két együttes 17. egymás elleni élvonalbeli mérkőzését vasárnap 13:15-től élőben közvetíti az M4 Sport.

Együttesünk a Puskás Akadémia FC-vel csak az NB I-ben mérkőzött:

Az élvonalban a tizedik szezonját töltő felcsúti együttessel eddig 16 alkalommal találkozott csapatunk az élvonalban.

Az első összecsapás Székesfehérváron 1-1-es döntetlenre végződött közel tíz éve, 2013. november 2-án. Az eddigi utolsó idegenbeli összecsapásunkat együttesünk nyerte 2-1-re 2022. február 12-én.

Az eddigi utolsó találkozóra az Új Hidegkuti Nándor Stadionban került sor, 2022. május 4-én 0-0-ás döntetlen született.

Csapatunk hazai pályán nyolc mérkőzést játszott a felcsútiakkal, melyek közül négyet megnyertünk, hármat elveszítettünk (mindhármat 1-0-ra), egy pedig döntetlen lett - hét gólt rúgtunk, és hatot kaptunk.

A mérleg:

NB I:

16       9       2       5         21 - 17          29     (60 %)

A Puskás Akadémia FC labdarúgásának múltja:

Felcsút első futballegyesülete, a Felcsút SE 90 éve, 1931-ben alakult, és évtizedekig Fejér megye alacsonyabb osztályaiban szerepelt.                           

Az ezredforduló után azonban folyamatosan felfelé lépkedve előbb 2002-ben az NB III Duna csoportjának tagja lett, majd 2004-ben az NB II Nyugati csoportjába jutott fel a sárga-kék klub. 

A 2009-2010-es bajnoki idénytől a Felcsút SE – amely az akkor már meglévő Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján, egyben saját korábbi pályáján játszotta hazai mérkőzéseit – ideiglenesen átadta az indulási jogot a Videotonnak, és a csapat Videoton-Puskás Akadémiaként ért el jelentős sikereket, például 2011-ben egy NB II-es bronzérmet, míg a helyi játékosokból álló csapat Felcsút SE néven a legalsó osztályban, a megyei harmadosztályban indult újra versenybe.

A 2012-2013-as idényben visszavették a jogot a Videotontól, és már Puskás Akadémia FC néven a fehérváriaktól külön, önálló klubként indultak, és azonnal történetük legnagyobb sikerét érték el: a Nyugati csoport győzteseként kivívták az NB I-ben indulás jogát.

Történelmi pillanat: 2013. július 26-án Pápán először vonult ki a Puskás Akadémia FC NB I-es csapatként a pályára. Első élvonalbeli góljukat az akadémista Vaszicsku Gergő szerezte ezen a találkozón.

Három évet töltöttek el folyamatosan az élvonalban, ám a harmadik esztendő végén kiestek az NB I-ből. Csak átszállót váltottak az NB II-be, mert a 2016-2017-es másodosztályú bajnokságot megnyerték, s visszajutottak a legfelső osztályba, ahol azóta is szerepelnek.

Az együttesnek az évtizedek során nagyon sok neve volt: Felcsút SE, Felcsúti KSK, Felcsúti TSz SK, Felcsúti TSZ, Felcsúti Egyetértés TSZ SE, FC Felcsút, Puskás Akadémia FC.

Puskás Ferenc 80. születésnapján, 2007. április 1-jén vette fel a felcsúti labdarúgó akadémia a legismertebb magyar nevét. Az Akadémia alapítója Orbán Viktor miniszterelnök.

A csapat eddigi legjobb eredményét a bajnokságban a 2020/2021-es szezonban érte el, ezüstérmes lett. 2018-ban döntőt játszottak a Magyar Kupában, de a fináléban büntetőkkel kikaptak az Újpest FC-től.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman