HÍREK

A Puskás Akadémia FC ellen vívjuk az utolsó hazai bajnokinkat - Bemutatjuk szombati ellenfelünket

2024-05-10

A Puskás Akadémia FC ellen vívjuk az utolsó hazai bajnokinkat - Bemutatjuk szombati ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában csapatunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lép pályára szombaton 15:30-kor.

A mérkőzésre már tart az online jegyértékesítés, mely IDE kattintva érhető el!

Jelen:

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában a tabella hatodik helyén álló csapatunk a negyedik Puskás Akadémia FC-t látja vendégül.

A felcsúti együttes 31 fordulót követően 49 ponttal áll az NB I-ben. A mérlegük tizenhárom győzelem, tíz döntetlen és nyolc vereség. A mérkőzéseiken 53 alkalommal vették be az ellenfelek kapuját, míg ellenük 33 gólt szereztek.

Ellenfelünk 53 találata közül kilencet Nagy Zsolt, hatot Lamin Colley és Jakub Plsek, ötöt pedig Komáromi György szerzett. Rajtuk kívül négyszer talált be Artem Favorov és Jakov Puljic, míg háromszor Wojciech Golla és a csapatot már elhagyó Gruber Zsombor. Rajtuk kívül kétszer volt eredményes Marius Corbu, Jonathan Levi és Mikael Soisalo, míg egyszer Batik Bence, Urho Nissila, Brandon Ormonde Ottewill, Luciano Slagveer, Patrizio Stronati és Szolnoki Roland.

A Puskás Akadémia FC idegenbeli mérlege a 2023/2024-es szezonban nyolc győzelem, három döntetlen és öt vereség. Tizenhat idegenbeli bajnokin huszonhét pontot gyűjtöttek, huszonhét rúgott gól mellett tizennyolcat kaptak.

Hornyák Zsolt gárdája a tizennégy idei bajnoki összecsapásán hat győzelmet aratott, három döntetlen mellett ötször szenvedett vereséget. 

Az évet két vereséggel indították (Paksi FC 1-2, ZTE FC 0-1), melyet két győzelem (Kisvárda Master Good 2-0, MTK BUDAPEST 6-1) követett. Az ötös nyeretlenségi szériájukat (DVSC 0-1, DVTK 1-1, Újpest FC 0-2, FTC 1-1, Fehérvár FC 0-0) három egymást követő győzelemmel zárták le (Kecskeméti TE 2-1), Mezőkövesd Zsóry FC 4-0, Paksi FC 5-0). A ZTE FC elleni idegenbeli 1-0-ás vereséget követően a legutóbbi fordulóban hazai pályán nyertek 4-2-re a Kisvárda Master Good ellen.

A téli átigazolási időszakban Bévárdi Zsombor (Debreceni VSC) és Urho Nissilä (Kuopion Palloseura) érkezett a csapathoz. Távozott a klubtól Mohamed Mezgrani (Warta Poznan) és Gruber Zsombor (FTC), míg kölcsönbe került Auerbach Martin (Mosonmagyaróvár) és Dusinszki Szabolcs (Csákvár).

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban szombaton 15:30-kor kezdődő bajnokit - ez csapatunk utolsó hazai találkozója a szezonban - az M4 Sport közvetíti élőben.

Együttesünk a Puskás Akadémia FC-vel csak az NB I-ben mérkőzött:

A Puskás Akadémia FC 10. szezonját tölti az NB I-ben. Csapatunk eddig 18 alkalommal mérkőzött a felcsútiakkal. 

A mérlegünk kilenc győzelem és két döntetlen mellett hét vereség, amiből kettőt az idei szezonban szenvedtünk el. Hazai pályán 5-0-ra, míg idegenben 6-1-re kaptunk ki.

Csapatunk hazai pályán 9 találkozót játszott a felcsútiakkal, melyek közül 4-et megnyertünk, 4-et elveszítettünk, 1 pedig döntetlen lett - 7 gólt rúgtunk, és 11-et kaptunk - mérlegünk 59 %-os.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban legutóbb öt és fél éve, 2018. november 10-én nyertünk a felcsútiak ellen. Feczkó Tamás gárdája 3-2-re győzött Lencse László, Baki László és Torghelle Sándor góljaival. Azon a találkozón Bognár István is játszott.

A mérleg:

NB I:

18       9       2       7         22 - 28          29     (54 %)

A Puskás Akadémia FC labdarúgásának múltja:

Felcsút első futballegyesülete, a Felcsút SE 90 éve, 1931-ben alakult, és évtizedekig Fejér megye alacsonyabb osztályaiban szerepelt.                           

Az ezredforduló után azonban folyamatosan felfelé lépkedve előbb 2002-ben az NB III Duna csoportjának tagja lett, majd 2004-ben az NB II Nyugati csoportjába jutott fel a sárga-kék klub. 

A 2009-2010-es bajnoki idénytől a Felcsút SE – amely az akkor már meglévő Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján, egyben saját korábbi pályáján játszotta hazai mérkőzéseit – ideiglenesen átadta az indulási jogot a Videotonnak, és a csapat Videoton-Puskás Akadémiaként ért el jelentős sikereket, például 2011-ben egy NB II-es bronzérmet, míg a helyi játékosokból álló csapat Felcsút SE néven a legalsó osztályban, a megyei harmadosztályban indult újra versenybe.

A 2012-2013-as idényben visszavették a jogot a Videotontól, és már Puskás Akadémia FC néven a fehérváriaktól külön, önálló klubként indultak, és azonnal történetük legnagyobb sikerét érték el: a Nyugati csoport győzteseként kivívták az NB I-ben indulás jogát.

Történelmi pillanat: 2013. július 26-án Pápán először vonult ki a Puskás Akadémia FC NB I-es csapatként a pályára. Első élvonalbeli góljukat az akadémista Vaszicsku Gergő szerezte ezen a találkozón.

Három évet töltöttek el folyamatosan az élvonalban, ám a harmadik esztendő végén kiestek az NB I-ből. Csak átszállót váltottak az NB II-be, mert a 2016-2017-es másodosztályú bajnokságot megnyerték, s visszajutottak a legfelső osztályba, ahol azóta is szerepelnek.

Az együttesnek az évtizedek során nagyon sok neve volt: Felcsút SE, Felcsúti KSK, Felcsúti TSz SK, Felcsúti TSZ, Felcsúti Egyetértés TSZ SE, FC Felcsút, Puskás Akadémia FC.

Puskás Ferenc 80. születésnapján, 2007. április 1-jén vette fel a felcsúti labdarúgó akadémia a legismertebb magyar nevét. Az Akadémia alapítója Orbán Viktor miniszterelnök.

A csapat eddigi legjobb eredményét a bajnokságban a 2020/2021-es szezonban érte el, ezüstérmes lett. 2018-ban döntőt játszottak a Magyar Kupában, de a fináléban büntetőkkel kikaptak az Újpest FC-től.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-08-03 19:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman