HÍREK

A miénk volt a legfiatalabb csapat az NB I nyitófordulójában - lapszemle

2020-08-19

A miénk volt a legfiatalabb csapat az NB I nyitófordulójában - lapszemle

A csakfoci.hu vizsgálta meg a csapatok átlagéletkorát az első bajnoki fordulóban. Lapszemle.

Az NB I első fordulójában az újonc MTK Budapest játszott a legalacsonyabb átlagéletkorú csapattal, így sikerült bravúros döntetlent elérnie a bajnoki címvédő Ferencváros ellen.

A Puskás Akadémia-Budapest Honvéd kivételével lezajlott az NB I 2020/21-es idényének nyitófordulója, a csakfoci.hu pedig megvizsgálta, hogy az összes pályára lépő játékost figyelembe véve mekkora átlagéletkorú csapatokkal vágtak neki a klubok a mindig nagyobb érdeklődéssel várt 1. fordulónak.

A legfiatalabb együttest Michael Boris, az MTK Budapest vezetőedzője küldte a pályára (átlagéletkor 23.8) az első körben. A látottak alapján ez egyáltalán nem jelentett hátrányt, sőt, éppen a fővárosi kék-fehérek okozták a forduló talán legnagyobb meglepetését, miután hazai pályán játszottak döntetlent újoncként a bajnoki címvédő Ferencvárossal (26.9). Az azonban egyáltalán nem meglepetés, hogy az MTK ilyen mértékben támaszkodik a fiataljaira – a kezdőcsapatban helyet kapott két 19 éves játékos, Schön Szabolcs és Mezei Szabolcs, valamint a 22 éves Nagy Zsombor is, míg a kispadról beszállt a 18 éves Kata Mihály, a 21 éves Palincsár Martin és a 22 esztendős Bíró Bence -, hiszen a szezon előtt a kék-fehérek tulajdonosa, Zakor Sándor és a sportigazgató, Polyák Balázs is elmondta, hogy az NB I-ben sem szeretnének letérni az eddigi útról: fiatalokra építenek, miközben a szurkolóknak vonzó játékstílusra fektetik a hangsúlyt.

A második legfiatalabb csapat ezúttal a nagy átalakuláson átesett és a Fehérvár ellen pontot szerző Zalaegerszegi TE FC volt (24.2), amelynél Boér Gábor vezetőedző a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a MOL Fehérvár FC (26.4) ellen a 19 éves Szánthó Regőnek, valamint a 22 éves Demjén Patriknak és Gergényi Bencének, a 69. percben pedig bedobta a mélyvízbe a 17 éves Kovács Barnabást, akinek ez volt az első élvonalbeli meccse, és a ZTE Facebook-oldala szerint a helyszínen jelenlévő U21-es szövetségi edző, Gera Zoltán fel is jegyezte a noteszába a fiatal játékos nevét – de a 22 éves Dragóner Filip is kapott bizonyítási lehetőséget.

A nyitókörben pályára lépő együttesek közül az említett két csapat átlagéletkora maradt 25 év alatt. Ami az U21-es fiatalokat illeti: az edzők összesen 9 ilyen korú játékosnak szavaztak bizalmat. Közülük hárman az MTK-ból kerültek ki, ketten a ZTE-ből és a Budafokból, Kisvárdán és Újpesten pedig 1-1 21 éven aluli labdarúgó kapott lehetőséget.

Az átlagéletkorok az összes pályára lépő játékost figyelembe véve az 1. fordulóban

MTK Budapest: 23,8
ZTE FC: 24,2
Budafoki MTE: 25.9
Diósgyőr: 26,2
MOL Fehérvár FC: 26,4
Újpest: 26,7
Ferencváros: 26,9
Paks: 27,6
Mezőkövesd: 27,7
Kisvárda: 28,1

Forrás: csakfoci.hu

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-19 17:00 Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidő Központ

Gárdonyi VSC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman