HÍREK

A Mezőkövesd Zsóry FC csapatát látjuk vendégül - Bemutatjuk szombati ellenfelünket

2021-09-23

A Mezőkövesd Zsóry FC csapatát látjuk vendégül - Bemutatjuk szombati ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában csapatunk a borsodi együttest fogadja az Új Hidegkuti Nándor Stadionban szombaton 14:45-kor.

Jelen:

Jegyinformációk ITT!

A hetedik élvonalbeli szezonját futó Mezőkövesd Zsóry FC hat fordulót követően nyolc ponttal a hetedik helyen áll az OTP Bank Ligában. Pintér Attila együttese két győzelem és két döntetlen mellett kétszer szenvedett vereséget.

Mérkőzéseiken kilenc gólt szereztek, míg a kapujukat tizenkétszer vették be. A találataikon öt futballista osztozik, Marin Jurina háromszor, Dino Besiroviv és Nagy Dániel kétszer-kétszer, míg Andreias Calcan és Cseri Tamás egyszer-egyszer volt eredményes.

A mezőkövesdiek a Paksi FC elleni idegenbeli 3-2-es sikerrel kezdték a bajnokságot, majd ugyanilyen arányban nyertek hazai környezetben a ZTE FC ellen. Augusztus 7. óta az NB I-ben viszont nyeretlen a gárda, miután az FTC elleni 4-1-es vereség után 0-0-ra végeztek a Gyirmót FC Győrrel, 2-0-ra kikaptak a Kisvárda Master Good vendégeként, míg a MOL Fehérvár FC-vel 2-2-es döntetlent játszottak.

A legutóbbi tétmérkőzésüket sikerrel abszolválták, a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában 2-0-ra nyertek a harmadosztályú Komárom VSE vendégeként Cseri Tamás és Stefan Drazic találatával.

A tavalyi bajnoksághoz képest jelentősen átalakult a kövesdiek kerete, ugyanis 14 játékos érkezett és 25 távozott!

Mezőkövesdre szerződött Antal Botond, Bősz Levente, Andreias Calcan, Derekas Zoltán, Stefan Drazic, Kocsis Gergő, Madarász Márk, Héctor Martínez, Riccardo Piscitelli, Szépe János, Tordai Árpád és Vági András, valamint két korábbi játékosunk, Cseke Benjámin és Baki Ákos.

Távozott a Pintér-csapattól Branimir Aleksic, Barczi Dávid, Bencze Márk, Ulysse Diallo, Konstantinos Dimitriou, Eperjesi Gábor, Fedinisinec Eduard, Guzmics Richárd, Jagodics Márk, Karlo Kamenar, Nodar Kavtaradze, Manuel Martic, Myhailo Meskhi, Andrij Nesterov, Rui Pedro, Szappanos Péter, Szeles Tamás, Serder Serderov, Takács Péter, Tóth Dominik, Tóth Máté, Varjas László és Varjas Zoltán, míg Kotula Máté és Torvund Alexander kölcsönbe került.

Az összecsapást szombaton az M4 Sport+ (Duna World) közvetíti élőben.

Együttesünk és a Mezőkövesd Zsóry FC csak az NB I-ben mérkőzött egymással:

Az első osztályban eddig 11 alkalommal találkoztak a csapatok, melyek közül négy végződött MTK-győzelemmel, kétszer döntetlen született, ötször pedig a mezőkövesdiek örülhettek. Ezeken a mérkőzéseken csapatunk 12, míg a sárga-kékek 13 gólt szereztek.

Hazai pályán 6 találkozót játszott csapatunk a mezőkövesdiek ellen. A mérleg 44 %-os: 2 alkalommal győztünk, 2-szer vereséget szenvedtünk, 2 összecsapás pedig döntetlen lett. 7 gólt szereztünk, és 4-et kaptunk.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban legutóbb február 19-én találkoztunk a matyóföldiekkel, akkor 0-0-ás döntetlen született.

A mérleg:

NB I:

11        4       2       5         12 - 13          14          (42 %)

A Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgásának története:

Mezőkövesden, Matyóföld "fővárosában" az 1900-as esztendők első évtizedeiben több sportegyesület is működött. Legkorábban, 1925-ben a Mezőkövesdi Földmives ISE (FISE)  alakult. A csapat 1925-1926-ban az Észak-magyarországi kerület II. osztályának  Miskolci csoportjában kezdte meg csupán néhány évig tartó bajnoki szereplését. Aztán sorban alakultak, s szűntek is meg az együttesek: Atlétikai Club,  Katolikus Iparossegédek Társulata (KIT), Matyó Tsz SE, Spartacus, Vörös Meteor, Honvéd Trencsényi József SE.

A Mezőkövesdi Munkás Sportegyesület (MMSE) 1975. január 31-én alakult meg labdarúgó, sakk, ökölvívó, kézilabda, atlétika és röplabda szakosztályokkal. A klub színe kék-sárga lett. A későbbi évek folyamán a szakosztályok száma bővült, 1979-ben csatlakoztak a tornászok, 1995-től pedig az úszók is. 1990-ben az MMSE neve Mezőkövesdi Sport Egyesületre (MSE) változott, majd 2012-ben a Mezőkövesd Zsóry SE nevet vette föl. Az egyesület saját gazdasági társaságot is alapított, amely több profi felnőtt csapatot, illetve több utánpótlás együttest is működtet.

A megalakulást követően az első két évben a járási bajnokságban szerepelt a kövesdi futball csapat, amely meg is nyerte a kiírásokat, de az osztályozókon nem sikerült kiharcolni a feljebb jutást.

Az 1977-1978-as pontvadászatot azonban már a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I, osztályban kezdhették az MMSE labdarúgói. Hosszú ideig többnyire a középmezőnyben végeztek a kövesdiek, az 1990-es években azonban már sorozatban jöttek a dobogós helyezések is, míg végre az 1995-1996-os bajnokságot sikerült megnyerni.

1996-2006 között az NB III Tisza, illetve Mátra-csoportjában szerepelt a csapat, leszámítva a 2000–2001-es idényt, amikor a harmadik vonalból való kiesés miatt a megyei I-ben játszottak, s nyertek bajnoki címet.

Az 1996-1997-ben újoncként az ötödik helyen végzett a gárda a Tisza csoportban, de volt esélye arra is, hogy feljebb lépjen az NB II-be, vagy NB I/B-be. A 2001-es visszatérést követően rendre az élmezőnyben végzett az NB III-ban az együttes, többször is a második, vagy a harmadik helyet megszerezve.

A 2006–2007-es szezonban, bár csak bronzérmet nyert a gárda, lehetőséget kapott arra, hogy a következő évadban az NB II-ben szerepeljen. Az első NB II-es évben búcsúzni kényszerült a csapat, de egy évvel később megnyerte az NB III Mátra-csoportját, s ismét feljutott a második vonalba.

2009-től kezdve az NB II Keleti-csoportjában két ötödik, egy második és egy első helyet szerzett a Mezőkövesd, a 2012-2013-as idény aranyérme után pedig a 2013-2014-es bajnokságban története során először az NB I-ben szerepelhetett a csapat. Ez idő alatt nem csupán szakmai téren lépett előre a klub, hanem infrastruktúrában is: először műfüves pályák, majd 600 ülőhelyes lelátó épült a sporttelepen, az NB I-re pedig elkészült a 4000 fős stadion is. Eközben az utánpótlás részére az egykori Tűzoltó pályán alakítottak ki edzőcentrumot, egy-egy nagy füves és műfüves pályával.

A 2013-2014-es NB I-es szereplés végül kieséssel végződött, 24 ponttal a 15., utolsó előtti helyen végzett a gárda. A 2014-2015-ös szezonban az immár egy csoportos, 16 csapatos NB II-ben negyedik lett az együttes. A 2015-2016-os idényt a Gyirmót FC mögött a 2. helyen zárta a Mezőkövesd, így két év kihagyás után újra az élvonalban szerepelhetett.

A 2016-2017-ben a Magyar Kupában az elődöntőig jutott a csapat, A bajnokságban azonban a kiesés ellen harcolt a klub, ám végül kiharcolták a bennmaradást. A következő két évben pedig szinte gond nélkül hosszabbították meg első vonalbeli tagságukat a borsodiak.

A 2019-2020-as szezonban csapatunk egykori válogatott játékosa, a Kuttor Attila vezette Mezőkövesd a bajnokságban végig az élmezőnyhöz tartozott, végül a 4. helyen végzett. Az idény során a Magyar Kupában egészen a döntőig meneteltek. A fináléban aztán a Budapest Honvédtól kikaptak 2-1-re.

A bajnokságban elért 4. hely, és a Magyar Kupa-döntő a mezőkövesdi labdarúgás történetének eddigi legnagyobb sikere.

Legutóbb, a 2020-2021-ben a 8. helyet szerezték meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman