HÍREK

A legutóbbi fordulóban is csapatunkban volt a legtöbb fiatal játékos

2021-12-14

A legutóbbi fordulóban is csapatunkban volt a legtöbb fiatal játékos

A hétvégi fordulóban is az MTK Budapestnél volt a legmagasabb a fiatal játékperc, ezúttal négy 2001-es vagy annál fiatalabb labdarúgó lépett pályára csapatunkban. A teljes szezont és mezőnyt tekintve is klubunk foglalkoztatja magasan a legtöbb ösztönzött korú labdarúgót.

A labdarúgó NB I legutóbbi, 16. fordulójában is klubunknál volt a legmagasabb a 2001-es vagy annál fiatalabb magyar labdarúgók összesített játékideje. A mezőnyben egyedüliként az MTK Budapestnél volt 200 percnél is magasabb ez a mutató, együttesünknél 245 percet töltöttek a pályán az ösztönzött korú fiatal játékosok. A 12-es mezőnyből rajtunk kívül mindössze három klubnál lépte át ez az adat a 100 percet.

A mieinknél ezúttal négyen kaptak lehetőséget: Várkonyi Bence és Varju Benedek is 90-90 percet volt a pályán, Kocsis Bencének 45, míg Kata Mihálynak 20 perc jutott.

A mezőnyt és a teljes eddigi szezont tekintve - a korábbi évekhez hasonlóan - idén is az MTK Budapest adja meg a legtöbb lehetőséget a fiataloknak.

Csapatunkban összesen 2466 percet töltöttek pályán az ösztönzött korú fiatalok, az összesítésben második helyen álló klubnál ez a mutató 1900 perc alatti (a második Gyirmót 1884, a harmadik ZTE-nél 1398 percnél jár). 1000 perc felett ezen a téren mindössze további két klub jár.

További érdekesség, hogy a legtöbbet foglalkoztatott fiatalok a mezőnyben jellemzően kölcsönjátékosként szerepelnek, az MTK esetében viszont a felsorolt labdarúgók valamennyien a mi tulajdonunkban vannak.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman