HÍREK

A legegyszerűbb megoldás a legnagyszerűbb (GALÉRIA)

2015-12-03

A legegyszerűbb megoldás a legnagyszerűbb (GALÉRIA)

A Lantos Mihály sporttelepen megtartotta - szokásos - sajtótájékoztatóját László Csaba.

Nem lehetett szó nélkül elmenni az elmúlt két forduló mellett, ahol a kék-fehérek nyeretlenek maradtak. Fehérváron szerencsétlen körülmények miatt szenvedett vereséget a csapat, szerda este pedig Diósgyőrből távozott ponttal.

– Lehet párhuzamot vonni a két mérkőzés között – kezdte mondandóját László Csaba. Megérdemeltünk volna Fehérváron is egy pontot, mint ahogy megérdemeltük azt a diósgyőriek ellen is. A gond mindkétszer az volt, hogy nem voltunk kellően erőszakosak. Ha megvan a lehetőség arra, hogy nyerjünk, vagy megtartsuk az eredményt, akkor jobban oda kell figyelnünk, ez tenne minket jobbá.

Ezzel kapcsolatban fontosnak tartotta még kiemelni a szakember, hogy a mérkőzéseken stabil a csapat, irányítja a játékot, de a befejezésekkel problémák vannak, és mindig van valaki hátul is, aki hibázik. Ezek hozzák fel az ellenfeleket.

– Az ilyen szituációkban az egyszerű megoldás a célravezető – folytatta. Mindig a legegyszerűbb megoldás a legnagyszerűbb, ezt mindenkinek meg kell tanulnia. Ha Fehérváron az első félidőben két-három gólt rúgunk, azzal lezárjuk a mérkőzést. Diósgyőrben pedig a kapott gólunk előtt kellett volna, határozottabbnak lennünk, és elrúgnunk a labdát. Pszichésen kell fejlődnünk, erősebbnek kell lennünk elől is, hátul is.

László Csaba kiemelte, hogy a pályán minden fejben dől el, a láb csak az eszköz, ami az „utasításokat” végrehajtja. A kontratámadásoknál is ez a gond. Sokkal jobban kell koncentrálni, és pontosabbnak kell lenni a befejezéseknél is. Ez már csak a játékosok kreativitásán múlik, hogy abban a pillanatban megfelelő döntést hozzanak.

A sajtótájékoztató második részében szóba került a kék-fehérek előtt álló következő – több szempontból is pikánsnak nevezhető – angyalföldi mérkőzés.

– Érdekes helyzet lesz szombaton, az biztos. A Fáy utcában fővárosi rangadót játszunk, hazai pályán a Vasas ellen. A piros-kékek jobbak, mint azt a tabellán elfoglalt helyük mutatja. A győzelemhez százszázalékosan oda kell figyelnünk, és százötven százalékot kell nyújtanunk a pályán. 

A kék-fehérek vezetőedzője szerint hasonló mérkőzés lesz, mint a diósgyőri volt. Mély talajú, rossz minőségű pályán kell játszani. Nem a szép passzokról, és nem is a labdatartásról, hanem az akaratról, és az önfeláldozásról fog szólni a találkozó. Fel kell vállalni a test-test elleni harcot, ahogy azt eddig is tette a csapat.

Csapatkapitányunk, Kanta József, kisebb sérülés miatt nem léphetett pályára Diósgyőrben, így zárásként – kérdésre válaszolva – a vezetőedző beszélt még Józsikáról is.

– Kantának érdekes a sérülése, ő maga sem tudja pontosan, kapott-e rúgást Fehérváron, de másnapra bedagadt a bokája, belső szalaghúzódása van. Nem akartunk kockáztatni a mély talajon, ezért nem játszott. Szombati játéka kérdéses még, de a Debrecen ellen pályára fog lépni. Eddigi játékunk főleg róla szólt, de Borsodban Torghelle szenzációsan helyettesítette őt csapatkapitányként, és a gárda is mindent megtett nélküle is, hogy megnyerje a mérkőzést. Más felfogásban, de nagyon egységesen működtünk, önfeláldozóan játszottunk. Remélem, minél hamarabb visszatér közénk, szükségünk van rá – zárta mondandóját a vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman