HÍREK

A közös történet folytatódik: Kanta József lesz NB III-as csapatunk vezetőedzője

2021-05-14

A közös történet folytatódik: Kanta József lesz NB III-as csapatunk vezetőedzője

Az MTK Budapest továbbra is kiemelten számít Kanta Józsefre: a napokban visszavonult labdarúgó irányítja majd vezetőedzőként a következő szezonban az újraformálódó NB III-as együttesünket. 

Mint ismert, Kanta József 23 éven át szolgálta klubunkat, a nemzetközi futballban is kuriózumnak számít az a hűség és kapcsolat, ami a játékos és a klub között kialakult: a közös történet most tovább íródhat azzal, hogy új szerepkörben is számítunk rá. 

Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa elmondta, nagy öröm, hogy Kanta József klubunknál indíthatja el edzői karrierjét.
- Mindenképpen célunk volt, hogy maradjon az MTK kötelékében, mert ez a klub az élete. Már korábban döntöttünk arról, hogy játékoskarrierjét követően más szerepkörben szeretnénk rá számítani, és örülünk, hogy az elképzeléseinkben az első pillanattól kezdve ő is partner volt. Bízunk abban, hogy Józsi elindul egy legalább olyan sikeres edzői karrier útján, mint amiben játékosként része volt.
 
Polyák Balázs sportigazgató hozzátette, klubunk minden segítséget megad ahhoz, hogy Kanta sikeresen dolgozzon az NB III-as együttesünknél, amelynek létrehozása remekül szolgálja a sportszakmai céljainkat, az akadémiáról kikerülő játékosok fejlődését és integrálását a felnőtt futballba, ehhez pedig Kanta képességei sokat adhatnak hozzá.
- A személyiségéből fakad, hogy már játékosként is maximálisan segítette a fiatalok beépítését és fejlődését, most egy másik területről nyújthat ehhez hasonló segítséget. Sokat segít ebben, hogy a futballról van egy határozott elképzelése, az alkata és a habitusa pedig egyértelműen megvan ahhoz, hogy tudását edzőként is hasznosítsa. Úgy véljük, készen áll erre a feladatra - ehhez pedig a klub vezetésétől minden segítséget megkap.

Fontos információ, hogy Kanta József edzői stábjához már csatlakozott Balogh Béla, klubunk neveltje, akivel játékosként már sikeresen dolgoztak együtt, ráadásul közösen mutatkoztak be a felnőtt csapatban 2004-ben.

Természetesen a napokban Kanta József is beszél majd új feladatköréről, ezzel párhuzamosan bemutatja a teljes stábját is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-07-20 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KFC KOMARNO

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman