HÍREK

A Kisvárda Master Good vendégei leszünk a kupában - Bemutatjuk szerdai ellenfelünket

2021-10-26

A Kisvárda Master Good vendégei leszünk a kupában - Bemutatjuk szerdai ellenfelünket

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a bajnokság listavezetője ellen lépünk pályára szerdán 17 órakor.

Jelen:

Jegyinformációk ITT!

A Kisvárda Master Good remekül teljesít a 2021/2022-es szezonban. A szabolcsi együttes 10 fordulót követően vezeti az OTP Bank Ligát, hat győzelem mellett kétszer játszottak döntetlent és kétszer szenvedtek vereséget.

Szezonbeli eddigi négy hazai tétmérkőzésükön nem szenvedtek vereséget, három siker mellett egyszer döntetlenre végeztek. Idegenben három győzelem és egy döntetlen mellett kétszer kaptak ki, a MOL Fehérvár FC és a Budapest Honvéd tudta őket legyőzni a bajnokságban.

Eddigi egyetlen kupamérkőzésünket a harmadosztályú DEAC ellen vívták idegenben, ahol a 0-0-s első félidőt követően 2-0-ra győztek, köszönhetően Lazar Zlicic és Driton Camaj góljának.

A várdaiak legeredményesebb gólszerzője a négy találatig jutó Jasmin Mesanovic, őt követi hárommal Jaroslav Navratil, kettővel Claudiu Bumba és Lazar Zlicic, eggyel-eggyel pedig Jasir Asani, Bohdan Melnyik, Hej Viktor, Matheus Leoni és Driton Camaj.

Joao Janeiro gárdája csapatunkkal már találkozott a bajnokságban. Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban mi szereztük meg a vezetést a korábban Kisvárdán is megforduló Gheorghe Grozav góljával, de ellenfelünk Hej Viktor és Jasmin Mesanovic találatával a második félidőben fordítani tudott.

Csapatunkból Grozav mellett korábban Kovácsréti Márk szerepelt a Kisvárdában, az utánpótlás-válogatott futballista nyáron tette át székhelyét klubunkhoz. Ellenfelünknél Gosztonyi András játszott korábban kék-fehérben.

A 17 órakor kezdődő mérkőzés győztese bejut a legjobb 16 közé, melynek mérkőzéseit már 2022-ben rendezik. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén 2x15 perces hosszabbítás következik. Amennyiben 120 perc alatt sem születik döntés, büntetőrúgások döntenek a győztesről.

Érdekesség, hogy a tavalyi kiírásban mindkét együttes az elődöntőig jutott. Csapatunkat a MOL Fehérvár FC, míg a Kisvárdát a későbbi győztes Újpest FC állította meg a legjobb négy között.

Együttesünk és a Kisvárda Master Good az NB I-ben és az NB II-ben is mérkőzött egymással:

A kupában korábban még nem találkozott a két csapat. Az élvonalbeli örökmérleg várdai fölényt mutat, hiszen ők ötször diadalmaskodtak, egyszer döntetlen született, egyszer pedig mi nyertünk.

Egyetlen győzelmünkre legutóbbi kisvárdai összecsapásunk alkalmával került sor, 2021. február 2-án 2-0-ra győztünk a Várkerti Stadionban, góljainkat Schön Szabolcs és Varga Roland szerezte.

Az NB II-ben kétszer találkoztak a csapatok, mindkétszer a szabolcsiak örülhettek.

A mérleg:

NB I:
7       1       1       5         4 - 7          4     (19 %)

NB II:
2       0       0       2         2 - 4          0     (0 %)

ÖSSZESEN:
9       1       1       7         6 - 11        4     (15 %)

A Kisvárda Master Good labdarúgásának múltja:

Száztíz éve, 1911. november 8-án alapították meg a Kisvárdai Sport Egyletet, a KSE-t, melynek színe piros-fehér lett. Az alapítók segítségére voltak a község - akkor még nem volt város Kisvárda - vezetői, akik a régi, vásártér melletti pályát térítésmentesen adományozták a KSE-nek.

Az első, bemutató futball mérkőzést 1911. november 12-én több száz néző előtt az Ungvári Kereskedelmi Alkalmazottak Sport Egyletével játszotta a Kisvárdai Sport Egylet, s 5-0-ra kikapott a vendégektől.

1953-ban megépült a Várkerti Sporttelep is. A klub többnyire a járási, megyei osztályokban, illetve az NB III-ban szerepelt. A rohamosan fejlődő Kisvárda 1970. április 4-én városi rangot kapott, s ez új lehetőséget teremtett a sportban is. Az 1978-1979-es szezont már a második vonalban töltötte a KSE, amikor is háromszor 20 csapat alkotta az NB II-t.

A klub a 2000-2001-es idény telén anyagi gondok miatt megszűnt, pedig ekkor vezette az NB III Tisza-csoportjának táblázatát. A 2003-2004-es idényben aztán az orosi labdarúgó csapat megyei másodosztályú licencét megvásárolva OSE-Várda néven éledt újjá a kisvárdai labdarúgás.

A klub később már Várda SE néven szerepelt, a fejlődés töretlen lett, és a csapat a 2007-2008-as idényben már az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen sikerült végeznie.

A 2008-2009-es idényben aztán súlyos csapás érte a Várda SE-t. Adminisztratív hibák, egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a klubot 22 pontos levonással sújtották, emiatt kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, és a 2009-2010-es idényt ismét a megyei első osztályban töltötte, ahol csupán a 10. helyet tudta megszerezni, így nem sikerült azonnal visszajutnia. A 2010-2011-es idényt aztán bajnokként zárta a Várda SE és ismét feljutott az NB III Tisza-csoportjába.

A csapat a 2011-2012-es idényben újoncként megnyerte az NB III-at, de infrastrukturális és pénzügyi okokból ekkor még nem vállalta a másodosztályt. A klub a 2012-2013-as idényben ismét bajnok lett, és az ekkor zajló átalakítások miatt osztályozót kellett játszania, amit sikerrel vett, és története során másodszor kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokság második vonalába.

A csapat hivatalos neve 2014. januárjától Kisvárda Master Good lett.

A 2014-2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában töltötte a klub. Az újabb feljutást követően a 2016-2017-es bajnokságban az utolsó fordulóban, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően lemaradtak az élvonalbeli szereplésről, a 2017-2018-as szezon végén a bajnokságot nyert gárdánk mögött második helyen végezve története során először feljutott a csapat a magyar élvonalba.

A kisvárdai együttes a 2018-2019-es bajnoki évben a 9., a 2019-2020-as szezonban a 8. helyezést elérve kapaszkodott meg az NB I-ben. A legutóbbi, 2020-2021-es bajnokságban az 5. helyet szerezték meg.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman