HÍREK

A Kisvárda Master Good ellen vívjuk a forduló nyitómérkőzését - Bemutatjuk pénteki ellenfelünket

2023-08-10

A Kisvárda Master Good ellen vívjuk a forduló nyitómérkőzését - Bemutatjuk pénteki ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában csapatunk pénteken 20 órakor lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Jelen:

A mérkőzésre már zajlik az online jegyértékesítés, mely IDE kattintva érhető el!

Emellett szurkolóink a Kecskeméti TE és a DVTK elleni hazai találkozókra is vásárolhatnak már jegyet, erről bővebben ITT olvashat!

A Kisvárda Master Good 2018-ban, a másodosztály ezüstérmeseként jutott fel az OTP Bank Ligába, ahol sorozatban a hatodik szezonját tölti a szabolcsi együttes. Az NB I-ben a 9., a 8., az 5., a 2., míg a legutóbbi szezonban a 6. helyen végeztek.

A szerb Milos Kruscsics által irányított együttes a ZTE FC elleni idegenbeli sikerrel (2-0) kezdte a bajnokságot, míg hétfőn 3-1-re kikapott a Kecskeméti TE otthonában.

A három kisvárdai gólon két játékos osztozik, az első fordulóban duplázó Jasmin Mesanovic mellett legutóbb Milos Spasic volt eredményes.

A nyári átigazolási időszakban Branimir Cipetic (NK Lokomotiva Zagreb), Czékus Ádám (Békéscsaba 1912 Előre SE), Kovács Marcell (Soroksár SC), Lippai Tibor (Kolorcity Kazincbarcika SC) leigazolása mellett kölcsönbe került a klubhoz Balogh Norbert (FC DAC 1904) és Körmendi Kevin (Puskás Akadémia FC).

Távozott Kisvárdáról Yanis Karabelyov (Botev Plovdiv), Anton Kravchenko (szabadon igazolható), Nagy Mihály (szabadon igazolható), Matheus Leoni (Kecskeméti TE), Artem Odincov (Diósgyőri VTK), Milos Vranjanin (FK Radnik Surdulica), a csapatunkhoz szerződő Hej Viktor, valamint a kölcsönjátéka után a kolozsvári CFR-hez visszatérő Hindrich Ottó.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban pénteken 20 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti az M4Sport.

Együttesünk és a Kisvárda Master Good az NB I-ben és az NB II-ben is mérkőzött egymással:

Az élvonalban 2018 és 2022 között eddig 9 mérkőzést vívott egymással a két együttes, egy győzelmünk és két döntetlen mellett hatszor a szabolcsiak örülhettek.

Csapatunk hazai környezetben még nyeretlen a Kisvárda ellen, egyetlen sikerünket idegenben arattunk, 2021. február 2-án Schön Szabolcs és Varga Roland találatának köszönhetően 2-0-ra győztünk a Várkerti Stadionban.

A két gárda legutóbbi egymás elleni találkozójára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban került sor, 2022 márciusban 0-0 lett a végeredmény.

A másodosztályban a 2017/2018-as szezonban kétszer is a szabolcsiak győztek, ennek ellenére csapatunk jutott fel aranyérmesként az NB I-be.

A mérleg:

NB I:

9       1       2       6         4 - 12          5     (19 %)

NB II:

2       0       0       2         2 - 4            0     (0 %)

ÖSSZESEN:

11     1       2       8        6 - 16           5     (15 %)

A Kisvárda Master Good labdarúgásának múltja:

Több mint száz éve, 1911. november 8-án alapították meg a Kisvárdai Sport Egyletet, a KSE-t, melynek színe piros fehér lett. Az alapítók segítségére voltak a község - akkor még nem volt város Kisvárda - vezetői, akik a régi, vásártér melletti pályát téritésmentesen adományozták a KSE-nek. Akkoriban 400-1000 ember nézte a mérkőzéseket. Volt ülőhely is, hosszú padok övezték a játékteret. A feltételek megteremtéséből nagy részt vállaltak a település kereskedői, iparosai, akik jelentős anyagi támogatást adtak a sportegyletnek.

Az első, bemutató futball mérkőzést 1911. november 12-én több száz néző előtt az Ungvári Kereskedelmi Alkalmazottak Sport Egyletével játszotta a Kisvárdai Sport Egylet, s 5-0-ra kikapott vendégektől.

1953-ban megépült a Várkerti Sporttelep is. A klub többnyire a járási, megyei osztályokban, illetve az NB III-ban szerepelt. A rohamosan fejlődő Kisvárda 1970. április 4-én városi rangot kapott, s ez új lehetőséget teremtett a sportban is. Az 1978-1979-es szezont már a második vonalban töltötte a KSE, amikor is háromszor 20 csapat alkotta az NB II-t.

A klub a 2000-2001-es idény telén anyagi gondok miatt megszűnt, pedig ekkor vezette az NB III Tisza-csoportjának táblázatát. A 2003-2004-es idényben aztán az orosi labdarúgó csapat megyei másodosztályú licencét megvásárolva OSE-Várda néven éledt újjá a kisvárdai labdarúgás. A klub vezetősége és a támogatók célja a klub újjáépítése, és legalább a stabil NB III-as tagság kivívása volt. A klub később már Várda SE néven szerepelt, a fejlődés töretlen lett, és a csapat a 2007-2008-as idényben már az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen sikerült végeznie.

A 2008-2009-es idényben aztán súlyos csapás érte a Várda SE-t. Adminisztratív hibák, egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a klubot 22 pontos levonással sújtották, emiatt kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, és a 2009-2010-es idényt ismét a megyei első osztályban töltötte, ahol csupán a 10. helyet tudta megszerezni, így nem sikerült azonnal visszajutnia. A 2010-2011-es idényt aztán bajnokként zárta a Várda SE és ismét feljutott az NB III Tisza-csoportjába.

A csapat a 2011-2012-es idényben újoncként megnyerte az NB III-at, de infrastrukturális és pénzügyi okokból ekkor még nem vállalta a másodosztályt. A klub a 2012-2013-as idényben ismét bajnok lett, és az ekkor zajló átalakítások miatt osztályozót kellett játszania, amit sikerrel vett, és története során másodszor kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokság második vonalába.

A feljutás után átalakult a klub. A csapat neve Várda SE-ről Kisvárda FC-re változott, ezzel egyidejűleg a történelmi hagyományok miatt lecserélésre került az addig használt Várda SE címer, és egy címerpályázat után elkészült az immáron NB II-es csapat új címere. A Kisvárda második NB II-es idényében végig harcban volt a bennmaradásért, de végül búcsúzni kényszerült.

A csapat hivatalos neve 2014. januárjától Kisvárda Master Good lett.

A 2014-2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában töltötte a klub, a Magyar Kupában azonban története legjobb szereplésével a legjobb 8 közé verekedte magát.

Miután a 2016-2017-es bajnokságban az utolsó fordulóban, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően lemaradtak az élvonalbeli szereplésről, a 2017-2018-as szezon végén a bajnokságot nyert gárdánk mögött második helyen végezve története során először feljutott a csapat a magyar élvonalba, ahol azóta is szerepel.

A 2022-ben szerzett bajnoki ezüstéremnek köszönhetően a várdaiak elindulhattak az Európa Konferencia Liga-selejtezőjében. A harmadik számú európai kupasorozat második körében kettős győzelemmel jutottak tovább a kazah Kajrat Almati ellen, majd a norvég Molde búcsúztatta őket összesítésben 4-2-vel.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman