HÍREK

A kezünkben volt (GALÉRIA)

2016-11-19

A kezünkben volt (GALÉRIA)

1-1-es döntetlent játszottunk a DVSC-vel az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – Debreceni VSC 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Kanta (58., 11-esből), illetve Holman (96.)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1657 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Georgiou Teodorosz, Szalai Balázs, Márkus Tamás)

MTK Budapest: Petkovics – Katona, Baki, Vass, Poór – Borbély, Kanta, Szatmári L. (Vogyicska, 45.) – Ramos, Nikacs (Varga, 77.), Szatmári I. (Gera, 45.)

Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Debreceni VSC: Danilovics – Jovanovics, Szatmári, Brkovics, Völgyi – Filip, Tőzsér (Takács, 78.) – Mészáros (Szakály, 63.) Holman, Bobko (Djelmics, 63.) – Vittek

Vezetőedző: Leonel Pontes

A mérkőzés előtt az U19-es magyar válogatott tagjait köszöntötték, akik kiharcolták az Európa-bajnokság tavaszi elitkörébe jutását. Az MTK Budapestből Bese Balázs, Demjén Patrik, Nagy Zsombor, Takács Ronald és Vogyicska Bálint volt érintett. Ezután Molnár Istvánra, az MTK masszőrére emlékeztünk, aki 62 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Idősebb Kanta József kezdőrúgása után a 6. percig kellett várni az első helyzetre, amikor Katona beadását Danilovicsnak akrobatikus mozdulattal kellett kiütnie. Két perccel később Ramos került jó pozícióba, de a tizenhatos sarkáról eleresztett ballábas lövése mellé ment.

A vendégek első lehetősége a 11. percben volt, de Bobko beadása elgurult a kapu előtt. A félidő derekán kicsit leült a mérkőzés, helyzetet nem nagyon alakítottak ki a csapatok, de Borbély és Tőzsér is besárgultak.

A második játékrészre Teodoru Vaszilisz Vogyicskát és Gerát is beküldte Szatmári István és Szatmári Lóránd helyett. Az 56. percben ennek meg is lett az eredménye, hiszen Vogyicska kapott labdát a tizenhatos sarkán, csinált egy gyönyörű megkerülős cselt, majd elment Danilovics mellett, aki buktatta, a megítélt büntetőt pedig Kanta magabiztosan értékesítette.

A gól után megélénkült a találkozó és mindkét oldalon jöttek a kisebb-nagyobb helyzetek. A 72. percben Kanta beadásából Borbély fejelt centikkel a kapu mellé. Pár perccel később Brkovics a másik oldalon bólinthatott, de az ő próbálkozása is elkerülte a kaput.

A hajrában igyekezett nyomást gyakorolni a hazai kapura a Debrecen, mégis a 87. percben – egy kontra után – a csereként beállt Varga léphetett ki, viszont nyolc méterről eleresztett lövésébe épphogy beleléptek a visszaérő védők.

A hosszabbítás első percében jött a vendégek legnagyobb helyzete: Vittek lépett ki a tizenhatoson belül, de Petkovics jól jött ki és hárította a lövését, a kipattanó labda a vendégeké lett, viszont az ismétlést is sikerült blokkolni hátvédjeinknek.

A három perc hosszabbítás letelte után még szabadrúgáshoz jutott a Debrecen a tizenhatos szélén, Andó-Szabó pedig még engedte a játékot. Holman lőtte át a hosszú sarokra a labdát, ami középen valakin megpattant és végül a kapuban kötött ki, így be kellett érnünk egy ponttal.

Teodoru Vaszilisz:Sok problémával küzdöttünk a héten, hiszen Vukmir és Torghelle is eltiltott, így alkalmi hátvédsorral kellett kiállnunk. Az első félidőben nem voltam elégedett a támadójátékkal, ezért is változtattam a második játékrészre. 1-0-nál nem rúgtuk be a helyzeteinket és nem döntöttük el a mérkőzést, ami megbosszulta magát a hajrában.

Leonel Pontes:Hittem a csapatomban és az utolsó 10-15 percben volt két-három lehetőségünk a gólszerzésre, ezért végső soron megérdemeltük a döntetlent. Meccsről-meccsre fejlődik a csapat, jobban tudjuk megtartani és visszaszerezni a labdát, ráadásul több helyzetet tudunk kidolgozni. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman