HÍREK

A kék-fehérek focipalánták hétvégéje

2016-03-21

A kék-fehérek focipalánták hétvégéje

A nyolcévesektől, a tizenkét évesekig, mindegyik csapatunk pályára lépett.

Az MTK Budapest öt korosztályos labdarúgócsapata is pályára lépett hétvégén. Lássuk, srácaink hogyan muzsikáltak, kezdjük a legidősebbekkel!

Az MTK Budapest U12-es csapata, a korosztályos Bozsik tornán lépett pályára, Újpesten. 2004-es születésű srácaink szép focival, három győzelemmel, és egy-egy vereséggel és döntetlennel zártak. Valamennyi találatunkat Merényi jegyezte.

MTK Budapest U12 – Soroksár 2-0 G.: Merényi (2), MTK Budapest U12 – FTC 1-0 G.: Merényi, MTK Budapest U12 – Budapest Honvéd 0-0, MTK Budapest U12 – Vasas 0-1, MTK Budapest U12 – UTE 1-0 G.: Merényi.

Az MTK Budapest 2005-ös gárdája is pályára lépett a Bozsik program keretében. Ami kötelező, az kevésbé izgalmas – lehetne a nap mottója, srácaink letudták a tornát. Sajnos nem sikerült sérülés nélkül befejezni a penzumot, jobbulást kívánunk Lakatnak. Csapatunk megpróbálta a kiírásnak megfelelően élvezni a játékot, de ez kevésbé sikerült a Szabó – Zsigmond, Hutás – Joó, Sárosi-Menyhei, Korányi – Lisztes (Lakatos) összetételű együttesnek, amelyből a kiváló helyzetbekerülései miatt Lisztes Krisztián kapott oklevelet.

MTK Budapest 2005 – FTC 0-1, MTK Budapest 2005 – BVSC 2-1 G.: Joó Ádám, Hutás Benedek, MTK Budapest 2005 – UTE 2-0 G.: Korányi Milán, Lisztes Krisztián, MTK Budapest 2005 – Honvéd 1-1 G.: Lisztes Krisztián.

Az MTK Budapest 2006-os együttese a téli időszakot követő periódus legjobb teljesítményét nyújtotta az OTP Bank Bozsik program második alaptornáján. Minden mérkőzésén jelentős labdabirtoklási fölényt alakítottunk ki, így végig uraltuk a játékot. Számos jó megoldást alkalmaztak a fiúk, többségében megfelelő volt az egyéni és az együttes játék aránya is, így gyorsabbá váltunk. Hatalmas volt a különbség a Váci Kölyökligán és a hazai Bozsik tornán nyújtott produkcióhoz viszonyítva. Mondhatjuk, hogy visszatértünk, újra pályára álltunk. Srácaink a Kádár – Mudri, Kiss – Farkas, Pálvölgyi, Sus – Almomani (Major, Bátor, Klein) összeállításban fociztak, több játékosunk is remekül futballozott, Mudri Márk és Kiss Richárd önmagához mérten is kiemelkedett.

MTK Budapest 2006 – Honvéd 1-1 G.: Kiss Richárd, MTK Budapest 2006 – FTC 2-0 G.: Farkas Benjámin, Major Máté, MTK Budapest 2006 – Vasas Kubala Akadémia 2-0 G.: Mudri Márk, Bátor Domonkos, MTK Budapest 2006 – Soroksár 5-2 G.: Farkas Benjámin (2), Bátor Domonkos, Mudri Márk.

Az MTK Budapest 2007-es fiai két sorral kezdték a Kölyökliga alsóházi megmérettetését.  A nap elején úgy tűnt, hogy a Hughes – Porkoláb – László, Galaschek – Sándor összetételű első, erősebb a Hughes – Varga – Henn, Zéher – Váli felállású másodiknál, a végére viszont egészen kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Bár sok bosszantó pontatlanság akadt a játékunkban, több periódusban – a sok helyzetünk ellenére is – hadilábon álltunk a gólszerzéssel, és zavarba jöttünk ellenfelünk vagdalkozós, „rúgd előre, és fuss utána” focijától, de összességében magabiztosan szerepelt a csapat. A hátralévő tavaszi fordulókban azt kell bebizonyítani, hogy a felsőházban lenne a gárda helye. Sándor Balázst kell kiemelni, mert bátran használta a gyengébbik lábát is, gólt és gólpasszt is elért vele, ez nagy előrelépés, pár hónapja ezt még nehéz lett volna elképzelni.

MTK Budapest 2007 – Félegyháza 4-0 G.: Sándor Balázs (2), Galaschek Zoárd, Váli Péter, MTK Budapest 2007 – Vác 7-0 G.: Zéher Balázs (2), Sándor Balázs, László Dominik, Galaschek Zoárd, Varga Donát, Váli Péter, MTK Budapest 2007 – Jászberény 5-1 G.: Sándor Balázs (3), Váli Péter, Henn Dávid.

Az MTK Budapest 2008-as csapata is a Kölyökligában mérette meg magát. Az első mérkőzésen nem találtunk ellenszert az ellenfél átlövéseire, sőt még a céltalanul elrúgott labdák – amiből volt bőven – is a kapunkban kötöttek ki. A második meccsünk kifejezetten hasznos volt, a kemény párharcok, a játék irama igazán fejlesztően hatott ránk. A harmadik összecsapás inkább csak szórakoztatónak mondható, mint hasznosnak. Ez a forduló nem érte el a célját, ugyanis a fejlesztő hatás – ami miatt idősebbek közé neveztünk – csak egy mérkőzésen volt érezhető.

MTK Budapest 2008 – RKSK 2007 2-5 G.: Zubor Ádám, Konkoly Patrik, MTK Budapest 2008 – Eger Plutó SE 2007 0-2, MTK Budapest 2008 – Dabas 2007 10-1 G.: Penziás Benedek (3), Konkoly Patrik (3), Zubor Ádám (2), Varga Márton, Járvás Zsolt.

Mindegyik csapatunknak gratulálunk, szép volt srácok, csak így tovább!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman