HÍREK

A HR-Rent Kozármisleny vendégei leszünk a kupa nyolcaddöntőjében - Bemutatjuk szerdai ellenfelünket

2024-02-27

A HR-Rent Kozármisleny vendégei leszünk a kupa nyolcaddöntőjében - Bemutatjuk szerdai ellenfelünket

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében csapatunk a másodosztály ötödik helyezettjének otthonában lép pályára szerdán 17 órakor.

Jelen:

Jegyinformációk: A mérkőzésre a felnőtt belépő 1.200 forintba, míg a diák és nyugdíjas jegy 900 forintba kerül. A hölgyek, a 65 év felettiek és a 14 év alatti gyerekek viszont ingyen tekinthetik meg az összecsapást!

A Merkantil Bank Ligába 2022-ben bajnokként visszajutó HR-Rent Kozármisleny az előző szezont osztályozón vívta ki a bennmaradást, idén viszont remekül szerepelnek, 22 fordulót követően az ötödik helyet foglalják el.

Aczél Zoltán együttese a bajnokságban tíz győzelem és hat döntetlen mellett hatszor szenvedett vereséget. Mérkőzéseiken 38 gólt rúgtak, míg a kapujukat 26 alkalommal vették be.

Az idei öt forduló közül egyet nyertek meg két döntetlen és két vereség mellett. Az évet a Budapest Honvéd elleni hazai 1-2-vel nyitották, a Szombathelyen (0-0) és Tiszakécskén (1-1) is döntetlent játszottak. A feljutásra pályázó ETO FC Győr ellen 1-0-ra diadalmaskodtak saját közönségük előtt, míg a legutóbbi fordulóban a Soroksár SC otthonában kaptak ki 2-1-re.

A MOL Magyar Kupában csapatunkhoz hasonlóan két kört teljesített sikerrel a gárda, az NB III-as DEAC otthonában 2-1-re, míg a másodosztályú Kolorcity Kazincbarcika SC ellen hazai pályán győztek 4-2-re.

A bajnokságban Kirchner Krisztián vezeti az együttes házi góllövőlistáját 11 góllal, őt Horváth Péter és Vajda Roland követi öttel, majd Tóth Zoltán és klubunk kölcsönjátékosa, Molnár Ádin néggyel. Rajtuk kívül Kozics Barnabás és Turi Tamás kétszer, míg Daru Bence, Gajág Gergő, Major Sámuel és az ősszel a csapatot klubunk kölcsönjátékosaként erősítő Barkóczi Benedek egyszer volt eredményes.

A kupában a két góllal álló Horváth Péter mellett Kirchner Krisztián, Schuszter Ronald, Tóth Zoltán és Turi Tamás talált be.

A téli átigazolási időszakban Daru Bence (Szeged-Csanád GA), Hegedűs Levente (Unione Sportiva Lecce), Konsztantinosz Ikonomu (Soroksár SC), Koszovscsuk Olekszandr (Bp. Honvéd II), Kósa Marcell (III. Kerületi TVE), Oroszi István (Budafoki MTE), Szabó Bálint (Újpest FC – kölcsönbe) és Vogyicska Bálint (FC Ajka) érkezett a csapathoz.

Távozott Barkóczi Benedek mellett Egerszegi Tamás (befejezte pályafutását), Megyeri Gábor (Kolorcity Kazincbarcika SC - kölcsönből vissza), Nagy Mihály Krisztián (FC Ajka), Rácz Balázs (DVSC – kölcsönből vissza), Sági Milán (Tiszakécskei LC) és Vajda Roland (Tiszakécskei LC).

A negyeddöntőbe jutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától - 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét gárda azonos számú találatot ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutásról büntetőrúgásokkal döntenek.

Csapatunk csak az NB II-ben mérkőzött a Kozármislennyel:

A két együttes mindössze négy alkalommal találkozott egymással bajnoki mérkőzésen, kivétel nélkül a másodosztályban.

A 2011/2012-es szezonban aratott két győzelmünk mellett legutóbb a tavalyi szezonban csaptunk össze a Kozármislennyel. Akkor hazai környezetben 6-1-re, míg idegenben 3-0-ra nyertünk.

A két gárda januárban felkészülési mérkőzést vívott egymás ellen a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián, a gólgazdag mérkőzést csapatunk nyerte 5-4-re.

Emellett második csapatunk kétszer mérkőzött a Baranya vármegyei alakulattal az NB III-ben.

A mérleg:

NB II:

4         4       0       0         15 - 4           12     (100 %)

A HR-Rent Kozármisleny labdarúgásának múltja:

A kozármislenyiek futball csapatuk történetét a rendszerváltás időszakától számítják - a HR-Rent Kozármisleny anyaegyesülete, a Kozármisleny Sportegyesület ugyanis 1989-ben alakult újjá. A klub színe kék-fehér lett.

Azonban mielőtt az elmúlt 33 év történéseire térnénk rá, érdemes röviden felidézni Kozármisleny sportjának történetét: szervezett bajnokságban 1952-ben szerepeltek először Kozármisleny futballistái. A Baranya megyei, Pécsi járási bajnokság Keleti csoportjába nyertek besorolást, a bajnokságot azonban nem játszották végig, visszaléptek.

Azonban egy esztendő kihagyás után 1954-től már újra a járási bajnokságban futballoztak, 23 évig voltak tagjai hol az első, hol a második osztálynak.

Négy év szünet után 1981-ben újjá alakult a futball csapat a településen, de csak három esztendeig tartott a lendület, 1984 ősszel már nem neveztek a Pécsi városkörnyéki bajnokságba, ami akkor a magyar labdarúgás hetedik osztálya volt.

Az 1988-1989-es bajnokságban újra indultak, s ha már ott voltak, meg is nyerték a pontvadászatot, s felkerültek a Baranya megyei bajnokság II. osztályának Czibulka csoportjába.

1993-1994-ben bajnokok lettek a megyei II. osztály Tamási csoportjában, s feljutottak a Baranya megyei bajnokság I. osztályába.

Nyolc évet játszottak a megyei pontvadászat első osztályában, s 2002-ben feljutottak az NB III Dráva csoportjába. ahol 2007-ben, a település várossá nyilvánításának esztendejében bajnokok lettek. Így a baranyai csapat története során első alkalommal 2007-ben került fel az NB II-be, s hét idényen keresztül játszott a második vonalban, majd kiestek.

Két NB III-as év következett, majd 2016/2017-ben újra a második ligában futballoztak, de csak átszállójegyet váltottak, a szezon végén kiestek. Öt esztendei harmadik vonalbeli szereplés után idén bajnokként jutottak vissza az NB II-be.

Az eltelt évek során a csapat több névváltozáson ment át: Kozármisleny SE (1989 - 2009), 1995-ben egyesült a Pécsi Zsolnay SE-vel, Gold-Sport-Kozármisleny SE (2009 - 2012), Kozármisleny FC (2012 - 2015 július), HR-Rent Kozármisleny (2015. július-).

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 17:45 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

FERENCVÁROSI TC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman